ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !!! ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!! Η Εισαγγελία Εφετών Πατρών ΔΕΧΘΗΚΕ την αίτηση της οικογένειας Λυμπερόπουλου και ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ κατά του 24/2021 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας !!! Ανοίγει ο δρόμος για την νεκροψία !!!

Κοινοποίηση:
Nick-background

Από μόνη της η άσκηση αυτή εφέσεως από την Εισαγγελία Εφετών Πατρών είναι μία τεράστια νίκη κατά του συστήματος, το οποίο κάνουμε κυριολεκτικά άνω κάτω !!

Εννοείται ότι τον τελικό λόγο τον έχει πια το Συμβούλιο Εφετών Πατρών. Οι εφέτες όμως δεν έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και να ανατρέψουν τον Αντωνιάδη αλλά την Εισαγγελία Εφετών !! Η οποία υιοθέτησε όλα όσα έχω γράψει στα εξώδικα, στα δικόγραφα και στα δημοσιεύματα μου.

Η Δικαιοσύνη μία ανάσα πριν το τέλος της !!! Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας συμφώνησε με την εισαγγελέα και αποφάσισε ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ νεκροψία-νεκροτομή !!! Αίτηση την Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών να ασκήσει έφεση κατά του 24/2021 βουλεύματος : Αν είναι να ταφεί ο Νικόλας χωρίς νεκροψία-νεκροτομή, θα ταφεί μαζί του και η Δικαιοσύνη !!!

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο εξέδωσε το απαράδεκτο 24/2021 βούλευμα και έκρινε ότι δεν απαιτείται νεκροψία, είχε απέναντί του εμένα αλλά σύμμαχο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.

Οι εφέτες του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, αν αποφασίσουν να επικυρώσουν το βούλευμα των συναδέλφων τους και αποφασίσουν να μη γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου, δεν θα έχουν σύμμαχο την Εισαγγελία αλλά θα την έχουν απέναντί τους, αφού αυτή είναι που έκανε δεκτό το αίτημα που συνέταξα και επέδωσα στην Πάτρα για λογαριασμό της χήρας και της μητέρας του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Ήδη, δια της λυσσαλέας αντίδρασης στα αυτονόητα του συστήματος, εκπροσωπουμένου από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες και τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές έως τώρα, ο κόσμος επείσθη για την σοβαρότητα και την βασιμότητα των όσων καταγγέλλω όλο αυτό το διάστημα που είναι και ο λόγος άλλωστε για τον οποίο ούτε κανένας εισαγγελέας δεν με έχει μαζέψει ούτε υπήρξε ποτέ  καμία καταγγελία, έστω μία ανακοίνωση, ενός έστω από τα 54 νοσοκομεία που έχω καταγγείλει, και να αμφισβητείται έστω ένα κόμμα ή μία τελεία από τις καταγγελίες μου.

Οι εφέτες βρίσκονται ενώπιον μίας ιστορικής στιγμής για την Δικαιοσύνη.

Τι θα κάνουν…;

Είμαι βέβαιος ότι περισσότερες πιθανότητες έχει η ταφή της Δικαιοσύνης μαζί με την ταφή του Νίκου Λυμπερόπουλου χωρίς νεκροψία, παρά το βούλευμα που θα διατάσσει την νεκροψία.

Όμως αυτή τη φορά έχω δυσκολέψει τα πράγματα για την Δικαιοσύνη ίσως όσο ποτέ άλλοτε

Γιατί αν απορριφθεί όχι πλέον η δική μου αίτηση αλλά η έφεση της Εισαγγελίας, η Δικαιοσύνη δεν θα ταφεί απλώς μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, αλλά ακόμη πιο βαθιά στη γη απ’ αυτόν…

Υ.Γ.1 κ. Ορνεράκη, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, εσείς που έχετε μπλοκάρει τις νεκροψίες στα Κ.Α.Τ. και τον Ευαγγελισμό, πώς την βλέπετε την έφεση αυτή…;

Εσείς, κ. Παπαγεωργακοπούλου…;

Εσείς, κ. Πλιώτα…;

Υ.Γ.2. Το κείμενο της εξώδίκου αιτήσεως που επέδωσα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για λογαριασμό της οικογένειας του Νίκου Λυμπερόπουλου, και η οποία έγινε δεκτή λίγες ώρες μετά την επίδοσή της:

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ

1. Γεωργίας Τοπιντζή χήρας Νικολάου Λυμπερόπουλου, κατοίκου Πύργου Ηλείας, οδός …

2. Αγγελικής χήρας Γεωργίου Λυμπεροπούλου, κατοίκου Πύργου Ηλείας, οδός …

ΠΕΡΙ

Ασκήσεως εφέσεως κατά του υπ’ αριθμ. 24/2021 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας

Την 5.4.2021 επιδόθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας εξώδικη καταγγελία-αίτημά μας, η οποία κοινοποιήθηκε σε σας και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και είχε το κάτωθι περιεχόμενο:

_______________________________

Στο πλαίσιο σχετικών ποινικών διαδικασιών που κινήθηκαν κατόπιν της από 31.3.2021 μηνύσεώς μας για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας, κατ’ αρχήν από αμέλεια (άρθρο 302 Π.Κ.), στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του Νικολάου Λυμπερόπουλου, συζύγου και υιού μας αντίστοιχα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 41 ετών στο Νοσοκομείο Πύργου την 30.3.2021. Μάρτυρα στην μήνυσή μας έχουμε προτείνει την αδελφή του θανόντος, Ελένη Λυμπεροπούλου.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύτηκε και απεβίωσε ο Νικόλαος Λυμπερόπουλος, και δικαιολογούν την απόφασή μας να καταθέσουμε την μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και να ζητήσουμε την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, εκτίθενται στο κείμενο της εγκλήσεώς μας, το στοιχείο δε εκείνο που, μεταξύ των άλλων, κυρίως επιβάλλει την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, είναι το γεγονός ότι ενώ είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου την 30.3.2021, και ενώ ο θανών και τότε ακόμα νοσηλευόμενος Νικόλαος Λυμπερόπουλος είχε οξυγόνο στο 99, όπως αποδεικνύεται από οπτικό υλικό που ο ίδιος απέστειλε στην αδελφή του Ελένη Λυμπεροπούλου κατά τον κρίσιμο χρόνο, αίφνης ενημερώθηκα η 2η εξ ημών ότι γίνεται διασωλήνωσή του, εν συνεχεία δε, και ενώ αμφότερες μετέβημεν στο νοσοκομείο προκειμένου να επιμεληθούμε και να υπογράψουμε για την μεταφορά του στο Ρίο, αφού ο διευθυντής της αντίστοιχης εκεί κλινικής ζήτησε την μεταφορά του ακόμη και μετά την διασωλήνωσή του, μας γνωστοποιήθηκε ο αιφνίδιος θάνατός του, πλην όμως σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου που ελάβαμε την επομένη μέρα (Σχετικό υπ’ αριθμ. 1), ο θάνατος επήλθε τρία περίπου τέταρτα της ώρας μετά την αναγγελία του σε μας !!!

Επομένως, ο Νικόλαος Λυμπερόπουλος ήταν εν ζωή όταν μας ανακοινώθηκε ο θάνατός του !!!

Η μεταφορά του όμως στο Ρίο είχε ήδη ματαιωθεί…

Εν ολίγοις, μέσα σε πολύ λίγη ώρα, και ενώ ήταν έτοιμη η μεταφορά του Νικολάου Λυμπερόπουλου στο Ρίο, την οποία επιδιώξαμε και πετύχαμε ακριβώς λόγω των αθλίων και υπόπτων συνθηκών νοσηλείας του στον Πύργο, ο άνθρωπός μας διασωληνώθηκε και αμέσως σχεδόν μετά πέθανε. Ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή όχι απλώς επικοινωνούσε με την οικογένειά του και επιβεβαίωνε την καλή σε γενικές γραμμές κατάσταση της υγείας του, αλλά έστελνε γραπτά μηνύματα και οπτικό υλικό που επιβεβαίωνε κατά τα άνω την καλή αυτή κατάσταση της υγείας του.

Είναι δε γνωστές στην ιατρική κοινότητα, και όχι μόνον, οι προϋποθέσεις και τα επιστημονικά εκείνα δεδομένα που επιβάλλουν και μετά ταύτα νομιμοποιούν την διασωλήνωση, ως έσχατη ιατρική πράξη παροχής βοήθειας και διάσωσης ενός ασθενή. Το οξυγόνο είναι ένα εξ αυτών, μεταξύ άλλων, όπως όλως ενδεικτικά τα αέρια του αίματος. Το “99” όχι απλώς δεν δικαιολογεί την διασωλήνωση, ούτε μπορεί να γίνει η αποδεκτή η πτώση κατά 29 μονάδες μέσα σε ελάχιστα λεπτά (από 99 σε 70, όπως “ενημερωθήκαμε”), πολλώ μάλλον όταν η “πτώση” αυτή συμπίπτει χρονικά με την επικείμενη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, την οποία ο ίδιος και η οικογένειά του επεδίωξαν και πέτυχαν και με μεγάλη προσμονή ανέμεναν. Ούτε ο μέσα στα επόμενα λεπτά θάνατός του, ο οποίος παραπέμπει σε συνθήκες θανάτου από οξύ έμφραγμα ή εγκεφαλικό και σε καμία περίπτωση από αναπνευστικό ιό, όσο επικίνδυνο και αν η συνεργαζόμενη με την κυβέρνηση επιστημονική κοινότητα επιμένει να μας τον παρουσιάζει. Και πολλώ μάλλον, επαναλαμβάνουμε, όταν ο θάνατός του επήλθε τελικά μετά την αναγγελία του σε μας.

Από την στιγμή όμως που κατατέθηκε η μήνυσή μας και διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, άρχισε να γίνεται εμφανής η προσπάθεια των αρμοδίων ιατροδικαστικών και εισαγγελικών αρχών να εμποδίσουν την νεκροψία-νεκροτομή και να παρακωλύσουν το έργο της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, επικοινώνησε με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κ. Αγγελική Τσιόλα, η οποία ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με την αδελφή του θανόντος, την οποία επιχείρησε να αποτρέψει από το αίτημά μας για νεκροψία-νεκροτομή. Ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνει η νεκροτομή, δήθεν γιατί είναι θάνατος “με covid”, εξέφρασε γενικά την απορία της γιατί κατατέθηκε η έγκληση και γιατί η οικογένεια επιθυμεί την νεκροψία-νεκροτομή, ρώτησε αν ο τεχνικός σύμβουλος που διορίσαμε “γνωρίζει ότι είναι θάνατος covid”, ώστε η Ελένη Λυμπεροπούλου της απάντησε ότι βεβαίως και το γνωρίζει ο κ. Γαλεντέρης, ο τεχνικός σύμβουλός μας, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θα παραστεί ως τεχνικός σύμβουλος σε νεκροψία-νεκροτομή σε θανοντα από/με covid, ότι στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δεν υφίστανται περιορισμοί και επουδενί εμποδίζεται ή είναι απαγορευτική η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία θα γίνει υπό τις προβλεπόμενες κάθε φορά συνθήκες ασφαλαέιας, και ότι έχουν ήδη διενεργηθεί παρόμοιες νεκροψίες-νεκροτομές σε όλη τη χώρα, όπως σε σορούς ανθρώπων που απεβίωσαν με/από Covid-19 στα νοσοκομεία Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Κατερίνης. Της ανέφερε δε αυτή τη στιγμή εκκρεμεί παράλληλα η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, που έχει ήδη διαταχθεί, σε σορούς ανθρώπων που απεβίωσαν στα νοσοκομεία Κ.Α.Τ. και “Ευαγγελισμός” στην Αθήνα. Μάλιστα, πληρεξούσιος δικηγόρος των πέντε από τις έξι ως άνω οικογένειες (στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ. απεβίωσαν δύο άνθρωποι), είναι ο και εδώ εις εκ των δύο πληρεξουσίων δικηγόρων μας, Νικόλαος Αντωνιάδης, δικηγόρος Αθηνών.

Την επομένη μέρα, 1.4.2021, σαν μακάβριο πρωταπριλιάτικο αστείο, λάβαμε γνώση του υπ’ αριθμ. πρωτ. 251/21/1.4.2021 εγγράφου της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κ. Αγγελικής Τσιόλα, προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου (Σχετικό υπ’ αριθμ. 2), απευθυνόμενο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με το οποίο ζητείται να μην διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή. Οι λόγοι που επικαλείται η κ. Τσιόλα είναι επιεικώς απαράδεκτοι η δε επιμονή της στην ματαίωση της νεκροψίας-νεκροτομής εν τέλει αυξάνει τις αρχικές υποψίες μας για τις συνθήκες νοσηλείας και πρωτίστως θανάτου του συζύγου και υιού μας αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η κ. Τσιόλα επικαλείται, ως σχετικό (β), έγγραφο του Ε.Ο.Δ.Υ., σύμφωνα με ο οποίο “για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, πρέπει να αποφεύγεται η διενέργεια νεκροτομής σε τέτοια περιστατικά (ανθρώπων που κατέληξαν νοσηλευόμενοι ως ασθενείς Covid-19)”.

Η κ. Τσιόλα αναφέρεται προφανώς στο έγγραφο του Ε.Ο.Δ.Υ. της 10.4.2020 (Σχετικό υπ’ αριθμ. 3), στο οποίο αναφέρεται ότι “σε περίπτωση νεκρού ύποπτης ή επιβεβαιωμένης λοίμωξης COVID-19, η νεκροτομή πρέπει να αποφεύγεται”.

Παραλείπει όμως να αναφέρει ότι στη συνέχεια ο Ε.Ο.Δ.Υ. στο ανωτέρω έγγραφό του σημειώνει ότι εάν κριθεί απαραίτητο να γίνει πρέπει να”… Και εκτίθενται εν συνεχεία οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διενεργηθεί η νεκροτομή, όταν αυτή κριθεί απαραίτητη.

Εν ολίγοις, ο Ε.Ο.Δ.Υ., στο συγκεκριμένο έγγραφο (επαναλαμβάνουμε: του μηνός Απριλίου 2020), δεν αποκλείει την διενέργεια νεκροτομής. Είναι δε απολύτως ξεκάθαρο ότι “απαραίτητο κρίνεται” όταν κατατίθεται μήνυση και διερευνάται η τέλεση του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας, ώστε η διενέργεια νεκροτομής είναι εκ των ουκ άνευ αναγκαία ανακρτική πράξη για την διερεύνηση της καταμηνυθείσας αξιόποινης πράξης. Όπως είναι η διενέργεια γραφολογικής εξέτασης στην περίπτωση ποινικής διαδικασίας για το έγκλημα της πλαστογραφίας. Όταν τα αυτονήτα αυτά παρακάμπτονται, είναι επίσης αυτονόητο ότι οι υποψίες μας για τις συνθήκες θανάτου του συζύγου και υιού μας Νικολάου Λυμπερόπουου, ενισχύονται κατά τα άνω.

Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, η κ. Τσιόλα δεν αρκείται στην επίκληση του εγγράφου του Ε.Ο.Δ.Υ., αλλά προχωρά και στην υποκατάσταση της εισαγγελικής αρχής, αφού, υπεισέρχεται στην αναγκαιότητα και σκοπιμότητα ή μη της διενέργειας της νεκροτομής !!!

Αυτό δε το πράττει, αφού προηγουμένως αναφέρεται στις συνθήκες ασφάλειας του νεκροτομείου, το οποίο εμφανίζει περίπου σαν χώρο αίθουσας διδασκαλίας και όχι νεκροτομείου στο οποίο προφανώς δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα διενεργηθεί νεκροτομή σε σορό ανθρώπου που νοσηλεύτηκε με λοιμώδες νόσημα !!!

Τα δε περί αποκλεισμού …όλου σχεδόν του νομού Αχαΐας μετά την νεκροτομή, δεν χρήζουν σοβαρής αντίκρουσης, αφού και στο ίδιο αυτό το έγγραφο του Ε.Ο.Δ.Υ. που η ίδια επικαλείται, άπαντα τα μέτρα προστασίας περιορίζονται στο χώρο του νεκροτομείου. Εκτός και αν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών συνηθίζουν μετά τις νεκροτομές να αποχωρούν από το νεκροτομείο αμέσως μετά την νεκροτομή και να πηγαίνουν στο κυλικείο να αγοράσουν καφέ και τυρόπιτα. Τότε ναι…

Δυστυχώς όμως για την κ. Τσιόλα και το κύρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Και αυτό, διότι η κ. Τσιόλα αναφέρεται στο έγγραφο του Ε.Ο.Δ.Υ. του μηνός Απριλίου 2020, αποκρύπτοντας το νεότερο έγγραφο του Ε.Ο.Δ.Υ. του μηνός Φεβρουαρίου 2021 (Σχετικό υπ’ αριθμ. 4), στο οποίο έχει παραληφθεί η φράσηπρέπει να αποφεύγεται !!!

Ώστε ισχύουν όλα όσα ανωτέρω εκτίθενται για την νεκροτομή, με το επιπρόσθετο δεδομένο μίας ξεκάθαρης πλέον ψευδούς βεβαίωσης της κ. Τσιόλα, αφού στο δημόσιο έγγραφο με υπ’ αριθμ. πρωτ. 251/21/1.4.2021 βεβαιώνει ψευδώς ότι τον Απρίλιο του 2021 ο Ε.Ο.Δ.Υ εξακολουθεί δήθεν να συστήνει να αποφεύγεται η νεκροτομή σε περιστατικά Covid-19, προκειμένου να ενισχύσει την “επιχειρηματολογία” της για την ματαίωση της διενέργειας νεκροτομής στη σορό του Νικολάου Λυμπερόπουλου.

Ήδη αυτές τις ώρες κατατίθεται από τον δικηγόρο μας Νίκο Αντωνιάδη ατομικώς μήνυσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου Αττικής, κατά της κ. Αγγελικής Τσιόλα για την τέλεση κατά τα άνω της αυτεπαγγέλτως διωκομένης αξιόποινης πράξης της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ άρθρο 242 Π.Κ.

Κατόπιν των ανωτέρω, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν και στη σελίδα του δικηγόρου μας στο μέσο κοινωνικής δικτύωση facebook, η οποία αριθμεί σήμερα 141.000 ακόλουθους, με πολύ μεγάλες αυξητικές τάσεις σε καθημερινό επίπεδο, και πραγματική αναγνωσιμότητα η οποία με πρόχειρους και μετριοπαθείς υπολογισμούς πλησιάζει τον αριθμό των δύο εκατομμυρίων, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας κ. Ευάγγελος Μιχαήλος, με την από 1.4.2021 παραγγελία του (Σχετικό υπ’ αριθμ. 5) διέταξε “εκ νέου ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής σχετικά με τα αίτια θανάτου του τελευταίου (του Νικολάου Λυμπερόπουλου) σε συνδυασμό με τα διαλαμβανόμενου στην έγκληση”. Παραγγέλλει “να ενημερωθούν σχετικώς οι υποστηρίζοντες την κατηγορίες (ημείς) και ο διορισθείς τεχνικός σύμβουλος (ο κ. Δημήτριος Γαλεντέρης) κατ’ άρθρο 201 Κ.Π.Δ., να επισυναφθεί όλος ο ιατρικός φάκελος νοσηλείας του θανόντος και το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου, και να ληφθούν καταθέσεις εγκαλουσών και προτεινομένων μαρτύρων”.

Δεν έθεσε δε ως προϋπόθεση για τη διενέργεια της νεκροτομής την προηγούμενη επισύναψη του ιατρικού φακέλου και τη λήψη καταθέσων, αλλά παρήγγειλε να διενεργηθούν οι ανακριτικές αυτές πράξεις παράλληλα και ανεξάρτητα με την διενέργεια της νεκροτομής, στο πλαίσιο της διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατ’ άρθρο 302 Π.Κ.

Το σημειώνουμε γιατί το φως της δημοσιότητας είδε σχετική ποινική διαδικασία για το ίδιο έγκλημα που κινήθηκε στην Αθήνα από την κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελία, όπου εκεί ναι μεν δεν ανακλήθηκε η εντολή για νεκροτομή (δύο μάλιστα νεκροτομές), όπως έγινε εδώ, όπως εκτίθεται στη συνέχεια της παρούσης, πλην όμως ετέθη παραδόξως ως προϋπόθεση για τη διενέργειά της η προηγούμενη επισύναψη στη δικογραφία του ιατρικού φακέλου, ακόμη και του εν γένει ιατρικού ιστορικού των εκεί θανόντων, έως και ζητήθηκε από τους εκεί εγκαλούντες να υποδείξουν τους υπευθύνους της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ είναι αυτονόητο ότι η ταυτότητα των τυχόν ενόχων θα προκύψει μετά την διενέργεια των νεκροτομών, συνεκτιμουμένων μετά τις νεκροτομές των στοιχείων του ιατρικού φακέλου, του εν γένει ιατρικού ιστορικού, των καταθέσεων και του εν γένει αποδεικτικού υλικού που θα συγκεντρωθεί.

Μετά την ανωτέρω παραγγελία του κ. Μιχαήλου, με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, εκ των αποδεκτών της παρούσης εξωδίκου καταγγελίας-αιτήματος, ανακάλεσε προφορικά την εντολή του κ. Μιχαήλου (!!!), επιφυλλάχθηκε δε να αποστείλει και εγγράφως την ανάκληση και να εκθέσει και τους “λόγους” για τους οποίους αποφάσισε να ανακαλέσει την εντολή και να ακυρώσει τον συνάδελφό της, απαγορεύοντας ταυτόχρονα στον διοικητή της Υποδιεύθυνσης να μας χορηγήσει αντίγραφο της εγγράφου ανακλήσεώς της όταν αυτή αποσταλεί στην υπηρεσία του, ώστε να μην πληροφορηθούμε τους λόγους της ανακλήσεως !!!

Είναι όμως προφανές, και χωρίς να διαβάσουμε το έγγραφο της ανακλήσεως, ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας έχει υιοθετήσει το περιεχόμενο του εγγράφου-ψευδούς βεβαίωσης της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, εκτός και αν μας επιφυλάσσονται και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στην υπόθεση αυτή.

Το βέβαιον είναι ότι σύμφωνα και με τα ανωτέρω, η ανάκληση της εντολής για την διενέργεια νεκροτομής στη σορό του συζύγου και υιού μας Νικολάου Λυμπερόπουλου, στερείται τόσο νομικής όσο και επιστημονικής βάσης, ενέχει δε τόσο πειθαρχική όσο και ποινική διάσταση, αφού παρακωλύεται σαφώς το έργο της Δικαιοσύνης και εμποδίζεται η πλήρης διερεύνηση των πραγματικών αιτιών θανάτου του Νικολάου Λυμπερόπουλου, ώστε εγείρονται σοβαρές ευθύνες για την τέλεση των εγκλημάτων της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας κατά τα άρθρα 259 και 239 του Ποινικού Κώδικα αντίστοιχα.

Βέβαιον είναι επίσης ότι η απαράδεκτη αυτή και πέραν πάσης νομικής, δικονομικής και επιστημονικής λογικής στάση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, ενισχύει την πεποίθηση ότι πράξαμε άριστα καταθέτοντας την ως άνω μήνυσή μας αιτούμενοι την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του συζύγου και υιού μας Νικολάου Λυμπερόπουλου.

Βέβαιον είναι, τέλος, ότι η απόφαση ανάκλησης της εντολής για τη διενέργεια νεκροτομής είναι προϊόν ασκήσεως άνωθεν μεγάλης πίεσης προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, την στιγμή που οι υποψίες του κοινού, αφού η υπόθεση έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, για τα πραγματικά αίτια θανάτου του Νικολάου Λυμπερόπουλου, ενισχύονται και εκ του γεγονότος, ότι το λογικό και αναμενόμενο εν προκειμένω θα ήταν η ίδια η κυβέρνηση, το νοσοκομείο Πύργου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, να επιδίωκαν την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να αποκλεισθούν οι εγκληματικές ευθύνες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου για τις συνθήκες νοσηλείας του Νικολάου Λυμπερόπουλου και αυτές πρωτίστως του θανάτου του, όπως αυτές προς το παρόν πλανώνται εκ της καταθέσεως και μόνο της μηνύσεώς μας, από τις δημοσιευθείσες πληροφορίες για τις συνθήκες αυτές, οι οποίες έχουν γίνει πλέον γνωστές σε πολύ μεγάλο αριθμών πολιτών, εντός και εκτός συνόρων, προκύπτουν δε και εκ της διαφοράς και μόνο μεταξύ του χρόνου της αναγγελίας του θανάτου του Νικολάου Λυμπερόπουλου και του βεβαιωθέντος στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου χρόνου που αυτός επήλθε, ενώ είναι σφόδρα πιθανόν να ενισχυθούν οι υποψίες αυτές και από το περιεχόμενο του ιατρικού φακέλου του.

ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τα όσα αναλυτικά εκτίθενται ανωτέρω.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της ανακλήσεως της εντολής για νεκροψία-νεκροτομή από την 1η εξ υμών ,

και την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των 2ου και 3ου εξ υμών, για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δικονομικής τάξης, προς τον σκοπό της άμεσης διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του συζύγου και υιού μας αντίστοιχα, Νικολάου Λυμπερόπουλου, ο οποίος απεβίωσε στο νοσοκομείο του Πύργου την 30.3.2021 υπό συνθήκες την πλήρη διερεύνηση των οποίων έχουμε ζητήσει με την από 31.3.2021 μήνυσή μας.

__________________________________

Η διαφωνία μεταξύ ημών και της Εισαγγελίας εισήχθη κατ’ άρθρο 244 § 5 Κ.Π.Δ. προς επίλυσή της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο επέλυσε την διαφωνία υπέρ της Εισαγγελίας με το υπ’ αριθμ. 24/2021 βούλευμά του, κατά του οποίου επιβάλλεται να ασκήσετε έφεση για να διασωθεί έστω την υστάτη στιγμή το ήδη τρωθέν κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στην εισαγγελική πρόταση, που αποτελεί το σκεπτικό και του βουλεύματος, αναφέρεται, χωρίς να αμφιβητείται, το γεγονός ότι ενώ σε μας ανακοινώθηκε ο θάνατος στις 9:20 το βράδυ της 30.3.2021, στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ώρα θανάτου 10:01, δηλαδή 41 λεπτά αργότερα (!!!), και επομένως κατά τον χρόνο που μας ανακοινώθηκε ο θάνατος του Νικολάου Λυμπερόπουλου, αυτός ακόμα ζούσε (!!!), αλλά αναφέρεται έτσι απλά σαν αδιάφορο στοιχείο του ιστορικού, χωρίς να χτυπάει το καμπανάκι και ότι αυτό το στοιχείο θα ήταν από μόνο του ικανό να προκαλέσει ακόμα και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Ούτε βεβαίως γίνεται αναφορά στο ότι όλα όσα ταχύτατα συνέβησαν (99 οξυγόνο, ξαφνικά κάτω από 80, διασωλήνωση και θάνατος), συνέβησαν ενώ ήταν έτοιμο το ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο Ρίο κατόπιν απαίτησης του ιδίου του ασθενούς και ημών της οικογενείας του, και ότι η ανακοίνωση του θανάτου του ενώ αυτός ακόμα ζούσε έγινε αφού διασωληνώθηκε αλλά και πάλι η Πάτρα ζητούσε την μεταφορά του εκεί έστω και σε διασωλήνωση.

Αναφέρεται ότι εμείς δήθεν δεν αμφισβητούμε την αιτία θανάτου, ώστε η μήνυση και το αίτημα για νεκροψία-νεκροτομή ανάγεται περίπου στο επίπεδο κάποιου είδους διαστροφής μας !!

Αναφέρεται η φαρμακευτική αγωγή για την σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι έχει τεθεί το ερώτημα αν την ελάμβανε ο σύζυγος και υιός μας, αλλά οι δικαστές αρκούνται στο ότι η απάντηση θα δοθεί από τον …ιατρικό φάκελο !!! Τι θα έχουν γράψει δηλαδή; Ότι δεν ελάμβανε αγωγή; Αυτό θα προκύψει μόνο από την νεκροψία-νεκροτομή !!

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι εμείς οι μηνυτές δήθεν δεν αμφισβητούμε (!!!) την αιτία θανάτου “λοίμωξη αναπνευστικού COVID+ (θετικό) – αναπνευστική ανεπάρκεια – σκλήρυνση κατά πλάκας”.

Είναι δυνατόν;

Όταν αμφισβητούμε ότι ελάμβανε την αγωγή για την σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία αναγράφεται ως μία από τις αιτίες θανάτου, τι άλλο δηλαδή πρέπει να κάνουμε και να πούμε;

Και όταν όχι απλώς αμφισβητούμε την ώρα θανάτου, αλλά καταγγέλλουμε ότι η πραγματική ώρα είναι μεταγενέστερη αυτής της ανακοίνωσης του θανάτου, δεν γίνεται δηλαδή σαφές ότι ζητάμε να διερευνηθεί από την νεκροψία-νεκροτομή αν υπήρξε άλλη αιτία που διέκοψε τον αιτιώδη σύνδεσμο μεταξύ των αιτιών που βεβαιώνονται στο πιστοποιητικό θανάτου και του αποτελέσματος (θανάτου) ;;;

Τα αυτά και ως προς την αναφορά στα έγγραφα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών και της προϊσταμένης της, κ. Αγγελικής Τσιόλα. Ενώ το συμβούλιο αναφέρεται και στα δύο έγγραφα του Ε.Ο.Δ.Υ., δηλαδή και σε αυτό του Απριλίου του 2020, και σε αυτό του Φεβρουαρίου 2021, όπου στο δεύτερο έχει αφαιρεθεί η φράση “πρέπει να αποφεύγεται” για την νεκροψία-νεκροτομή στις περιπτώσεις σορών ανθρώπων που ήταν ασθενείς με COVID-19, ουδεμία αναφορά κάνει στην ψευδή βεβαίωση της κ. Τσιόλα, η οποία είχε γράψει στο αρχικό έγγραφό της ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. μέχρι και σήμερα δήθεν επιμένει ότι οι νεκροψίες-νεκροτομές αυτές πρέπει να αποφεύγονται. Ενώ ούτε το 2020 ούτε το 2021 ξεχωρίζει τις συνθήκες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στις νεκροψίες-νεκροτομές μεταξύ Covid-19 και όλων των υπολοίπων λοιμωδών νόσων:

Με απλά γάντια και αδιάβροχες ρόμπες…

Δηλαδή δεν έκανε καμία εντύπωση στο συμβούλιο ότι η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας έφτασε στο σημείο να διαπράττει ψευδή βεβαίωση στην αγωνιώδη προσπάθειά της να μη γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στον Νικόλα.

Υπήρξε και δεύτερο έγγραφο της κ. Τσιόλα. Μετά την εκ νέου εντολή για νεκροψία-νεκροτομή του αντεισαγγελέα πρωτοδικών Ηλείας κ. Ευάγγελου Μιχαήλου, ο οποίος απέρριψε το αρχικό έγγραφό της, η κ. Τσιόλα επανήλθε στην προσπάθειά της να μη γίνει η νεκροψία. Υποκαθιστά την εισαγγελική αρχή και υπεισέρχεται απροκάλυπτα πλέον στην σκοπιμότητα της ανακριτικής πράξης και αμφισβητεί εκ νέου τον εισαγγελέα.

Και αυτός το αποδέχεται !!!

Εις ό,τι αφορά στην σκοπιμότητα της διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής, την οποία αμφισβητεί η κ. Τσιόλα, παραπέμπουμε σε άρθρο της καθηγήτριας Χαράς Σπηλιωπούλου το 2015, διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο τονίζει την αναγκαιότητα διενέργειας νεκροτομής και όταν υπάρχουν απλές υπόνοιες ιατρικής αμέλειας.

Τα όσα εκτίθενται ανωτέρω και το γεγονός ότι αυτά τα καταμηνύσαμε, δεν αρκούν…;

Το συμβούλιο αναπαράγει και τα όσα αναφέρει η Ιατροδικαστική Υπηρεσίας και ευτελίζουν διεθνώς τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες μας και τους ιατροδικαστές στο σύνολό τους, και υιοθετεί τα περί του κινδύνου να αποκλειστεί σχεδόν …όλη η Αχαΐα αν γίνει τελικά η νεκροψία !!!

Φυσικά, ούτε λέξη για την νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην όμοια περίπτωση του Ευαγγελισμού από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, ελάχιστες μέρες πριν !!!

Αυτή πώς και γιατί έγινε άραγε…;

Ο ελαχίστως σκεπτόμενος κόσμος όμως, έχει πλέον πειστεί. Γιατί γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Και ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το λογικώς αναμενόμενο θα ήταν το ίδιο το νοσοκομείο και οι ιατροί να επιδίωκαν την νεκροψία-νεκροτομή για να μην πλανάται η υποψία ότι κάτι δεν πήγε καλά στην νοσηλεία και στον θάνατο του Νικολάου Λυμπερόπουλου.

Για τους λόγους αυτούς, και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αιτούμεθα την άσκηση εφέσεως κατά του υπ’ αριθμ. 24/20201 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας με το οποίο εμφανίζεται η ίδια η Δικαιοσύνη να παρακωλύει το έργο της …Δικαιοσύνης και να συγκαλύπτει τις ευθύνες του νοσοκομείου Πύργου για τον θάνατο του συζύγου και υιού μας Νικολάου Λυμπερόπουλου.

Πάτρα, 12 Απριλίου 2021

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.Σημάδι από ψηλά ότι αξίζει ν’αγωνιζόμαστε όσο μπορεί και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.

  2. ΘΕΛΟΥΜΕ, όταν πέσει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και ελπίζουμε σύντομα, ο ντόρος που θα γίνει παγκόσμια, να ξεπεράσει των δίδυμων πύργων.

  3. Πολύ ευχάριστα νέα. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη να τους λιώσεις κι εμείς ό,τι μπορούμε να κάνουμε μαζί σου!

  4. Εισαι τεραστιος !! Και συγχαρητηρια στη μεριδα της Δικαιοσυνης που τιμα τον ορκο της. Αξιοι! 👏👏👏

  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ.

Comments are closed.