Ερσίν Τατάρ: Για “αναχρονιστική και απολυταρχική νοοτροπία” κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη

Κοινοποίηση:
Τατάρ Τσαβούσογλου

Για «αναχρονιστική και απολυταρχική νοοτροπία» από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έκανε λόγο ο κατοχικό ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε γραπτή του δήλωση με την οποία απαντά στο Πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Ο κ. Τατάρ ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσέβαλε τους Τουρκοκύπριους, αποκαλώντας τους «πολίτες μας».

Είπε ακόμη πως «η πρόταση που έχουμε βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι προς όφελος της Κύπρου και της περιοχής και είναι η πιο ρεαλιστική λύση». «Η διεθνής κοινότητα και ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Τ/κ δεν είναι μειοψηφία και πολίτες της ε/κ πλευράς, αλλά είναι πολίτες της ελεύθερης και κυρίαρχης “τδβκ”», επεσήμανε ο Τ/κ ηγέτης, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Πρόσθεσε πως ενώ η πρότασή του για λύση βασισμένη στη συνεργασία δυο ισότιμων κυρίαρχων κρατών, που παρουσίασε κατά την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, η ε/κ πλευρά «προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη μέσω μιας μαύρης προπαγάνδας βασισμένης σε ψέματα και συκοφαντίες».

Είπε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη για να δει ποιός είναι υπερόπτης» και σημείωσε πως «είμαστε περήφανοι που είμαστε Τούρκοι, τα εγγόνια των Οθωμανών που κατέκτησαν την Κύπρο το 1571 και την έκαναν μια τουρκική πατρίδα».Υποστήριξε πως η πρόταση που κατέθεσε στη Γενεύη αντιπροσωπεύει τη θέληση της πλειοψηφίας των Τ/κ, σημειώνοντας πως υποστηρίζεται επίσης από την Τουρκία, τη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή, όπως είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: