ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    savvaskalenteridis__article

    «Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου με χρήση ατομικής βόμβας είτε από το Ισραήλ είτε από την Βόρεια Κορέα» εκτίμησε μιλώντας στους Σοφάδες Καρδίτσας ο γεωστρατηγικός αναλυτής κ. Σάββας Καλεντερίδης.

    Ανέλυσε την κατάσταση στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εμείς δεν είμαστε εχθροί με το Ιράν αλλά η συμμαχία του με την Ρωσία και την Τουρκία του δίνει τη δυνατότητα να ξαναβγεί στην Μεσόγειο, δηλαδή να ξαναπάμε στα χρόνια του Ξέρξη και του Μαρδόνιου!

    Αυτή η εξέλιξη θεωρείται από τους Ισραηλινούς πως απειλεί την ασφάλειά του.

    Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου. Μακρινό ενδεχόμενο αλλά υπάρχει»

    Κατόπιν αναφέρθηκε στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα λέγοντας πως αυτά είναι η ανάδειξη του Ιράν σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη αλλά και οι αντιδράσεις της Τουρκίας στη δημιουργία κουρδικού κράτους. Σύμφωνα με τον αναλυτή η δημιουργία κουρδικού κράτους δεν έχει να κανει τόσο με παιχνίδια των ΗΠΑ και Ισραήλ στην περιοχή όσο με το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως στην περιοχή υπάρχουν 40 εκατομμύρια Κούρδοι που δεν έχουν κράτος, δεν έχουν την ελευθερία τους.

    Συνεπώς η Τουρκία παίζει με την Ρωσία θέλοντας να δημιουργήσει ανησυχία σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πως υπάρχει ενδεχόμενο να αποσκιρτήσει από την νατοϊκή συμμαχία και να στραφεί προς την Μόσχα και έτσι φοβούμενες οι ΗΠΑ πως θα χάσουν την Τουρκία να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αλλάξουν το Κουρδικο.

    Πάντως σύμφωνα με τον αναλυτή οι ΗΠΑ θεωρούν πως όταν φύγει ο Ερντογάν η Τουρκία θα επιστρέψει στην αγκαλιά της Δύσης. Μίλησε ακόμη για την ΑΟΖ και τις γεωτρήσεις που ξεκινούν, και τους ενεργειακούς διαδρόμους που περιλαμβάνουν και την Κύπρο και εξήγησε τι σημαίνουν για την Ελλάδα.

    Τέλος εστίασε στους κινδύνους για τον Ελληνισμό και την στάση των εκάστοτε εξουσιαστών.

    pentapostagma.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Οργισμένοι οι μουσουλμάνοι: Μια «αποσκευή» έγινε ιμάμης
      Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 10:12
      Δέχεται συνεχώς απειλές για τη ζωή της!

      Στα 21 της είχε πυροβοληθεί στο λαιμό από φανατικό μουσουλμάνο.

      Η Σεϊράν Ατές ζητά εκμοντερνισμό του Ισλάμ, άρα συμπληρώνουμε εμείς, απεμπλοκή από το Κοράνι.

      Ένα μουσουλμανικό τέμενος όπου γυναίκες και άνδρες προσεύχονται μαζί, που οι ομοφυλόφιλοι είναι ευπρόσδεκτοι και που όλες οι διαφορετικές «σχολές» του Ισλάμ συνυπάρχουν. Κι όμως, αυτό το τζαμί υπάρχει, βρίσκεται στο Βερολίνο και είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Σεϊράν Ατές, της πρώτης γυναίκας-ιμάμη στην Ευρώπη.

      Και μπορεί να δέχεται συνεχώς απειλές από φανατικούς μουσουλμάνους, να έχουν εκδοθεί σε βάρος της «φετφάδες» από τα θρησκευτικά δικαστήρια σε Τουρκία και Αίγυπτο και να έχει χαρακτηριστεί άτυπα ως ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός του Ισλάμ, ωστόσο η τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα δεν πτοείται.

      Άλλωστε η Νέα Τάξη θέλει τους πάντες πολύχρωμους και πολυπολιτισμικούς.

      «Στα 21 μου, ως εθελόντρια, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένα κέντρο γυναικών στο Βερολίνο, δέχτηκα επίθεση από έναν φανατικό. Με πυροβόλησε στο λαιμό. Επέζησα από θαύμα, αλλά έχασα έξι χρόνια από τη ζωή μου. Τότε κατάλαβα ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτοί οι άνθρωποι να επικρατήσουν», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» η Σεϊράν Ατές.

      Πλέον, κυκλοφορεί παντού με πολυάριθμη αστυνομική συνοδεία. Ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου βρέθηκε για να συμμετέχει σε εκδήλωση του Βρετανού συντηρητικού ευρωβουλευτή Αμγιάντ Μπασίρ με θέμα το Ισλάμ.

      «Μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας μέσα σε δίκαιες κοινωνίες, να έχουμε στο εσωτερικό της θρησκείας μας δημοκρατία και ελευθερία, να δεχόμαστε τις διαφορετικές σεξουαλικές επιλογές και να δείχνουμε ανοχή για τους άλλους», υπογραμμίζει η Σ. Ατές, σύμφωνα πάντα με το «ΕΘΝΟΣ» και συνεχίζει:

      «Αυτά που σας λέω δεν είναι μια θεωρία που εγώ εφηύρα. Και δεν είμαι η μόνη που υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα. Απλώς δεν υπάρχουν πολλοί που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν και να κινδυνεύουν όπως εγώ. Όμως, χρειάζεται ακτιβισμός και θάρρος για να καταφέρουμε να συζητήσουμε την εκμοντερνοποίηση του Ισλάμ».

      Σημειώνεται πως τόσο στο Ισλάμ, όσο και στην Παλαιά Διαθήκη, οι γυναίκες θεωρούνται ως «πράγμα» ή «αποσκευή».

    Comments are closed.