Τσίπρας για Σκοπιανό: Εκτός πραγματικότητας να μη δώσουμε το όνομα Μακεδονία! Πόσα κιλά προδότης, μπορεί να είναι ένας τέτοιος αδίστακτος και άπατρις τύπος;

Κοινοποίηση:
ĉnjőɄ`̅ ȅ́ "Ŏτϓ PϠԇ͠ʑɓǺ ǠБϊˇӇ ԇӠōKˁʔɊǓ ЏхɁӦquot; (EUROKINISSI/ʙӔS ʁԙ̅чө

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στο Σκοπιανό στην εκτενή αναφορά του κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Δευτέρας υποστηρίζοντας ότι «έχουμε αναλάβει ευθύνη να κλείσουμε με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και να αποτρέψουμε χειρότερα στο μέλλον για τη χώρα».

Μιλώντας για το συλλαλητήριο είπε ότι «δεν αγνοούμε κανέναν Έλληνα πολίτη που εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα» ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να ορίσει το μήνυμα των μεγάλων συγκεντρώσεων.

«Ποιο ήταν το μήνυμα: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας; Να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα που είναι ανοικτό από το 1992; Αν αυτό είναι το μήνυμα είναι λάθος, είναι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Ή μήπως είναι το ότι δίνουμε το όνομα Μακεδονία; Αν αυτό είναι το αίτημα δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό γιατί πριν το κάνουμε είναι να πούμε ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε κάθε άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει δίλημμα να δώσει το όνομα γιατί η Ελλάδα καλώς ή κακώς το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχθηκε και μετά τον πόλεμο. Το αποδέχθηκε με την αποδοχή της ονομασίας το 1992 αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία που τείνει να γίνει μόνιμη υπό τον όρο ΠΓΔΜ».

«Αυτό που καλείται μέσα από διαπραγμάτευση η χώρα δεν είναι να δώσει αλλά να πάρει πίσω. Να πείσει τους γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία χωρίς προσδιορισμό, να σταματήσουν παντού τις αλυτρωτικές αναφορές, να τους πείσει να μην σφετερίζονται σύμβολα και ονόματα που δεν τους ανήκουν» συνέχισε κάνοντας λόγο για σημαντικά βήματα μετά τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός που οδήγησε στη μετονομασία του αεροδρομίου και μιας εθνικής οδού.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολη διαπραγμάτευση, είναι όμως ο μόνος δρόμος. Και είναι κρίμα που η εθνική γραμμή της χώρας που είναι ξεκάθαρη από το 1992 και μετά αλλά και στο Βουκουρέστι, δεν υποστηρίζεται σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων συρόμενος από τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους» συνέχισε.

Επιχειρώντας, δε, να απαντήσει σε όλους όσοι λένε ότι το σκάνδαλο Novartis στήθηκε για να ξεχαστεί το Μακεδονικό παρατήρησε: «δηλαδή στήθηκε μια υπόθεση που εξετάζεται πάνω από 1,5 χρόνο από την ελληνική δικαιοσύνη; Το αφήνω ασχολίαστο. Μήπως όμως συμβαίνει το αντίθετο; Κάποιοι έσπευσαν να αλλάξουν θέσεις για να βρουν κάλυψη στους όχλους των συλλαλητηρίων; Θέτω ένα ερώτημα».

Επιστρέφοντας στα της διαπραγμάτευσης είπε ότι «εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο πέραν του δρόμου της υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας, δεν έχουμε άλλο δρόμο για να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με τους γείτονες χωρίς ζιγκ-ζαγκ και στόχο σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό πρσδιορισμό έναντι όλων κάτι που προϋποθέτει συνταγματική αλλαγή αλλά βεβαίως και την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού. Αυτό είναι το μοναδικό πλαίσιο που εγγυάται τη λύση του προβλήματος».

«Εμείς είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να διασφαλίσουμε μια τέτοια λύση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα δικαιώσουμε τα συνθήματα με τα οποία κερδίσαμε τις εκλογές πριν από τρία χρόνια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αφου θελουν να λεγοντε Μακεδονες και μαλιστα οι γνησιοι απογονοι του Μεγα Αλεξανδρου ας λεγοντε οπως θελουν αυτοι και ολοι οι υπολοιποι,την δικη μας υπογραφη τοτε γιατι την θελουν; αυτο να σκεφτουν οι προδοτες,μηπως γιατι τον πρωτο λογο και τον τελευταιο τον εχει ο Ελληνικος λαος που ειναι οι γνησιοι Μακεδονες;Εδω υπαρχει και επιστημονικη διαστασει θα υπερισχυσει η τρελα η ηλογικη ,μπορει η τρελα να νικησει την λογικη;

  2. Το προβλημα το εχουν οι σκοπιανοι…που αν δεν μπουν στο Νατο και στην ΕΕ…θα διαμελιστει το κρατιδιο τους…
    Θελουν να μπουν παση θυσια…
    Και ο τρομπαλεξης τους βοηθαει …και οταν θα υπαρχει η λεξη “Μακεδονια” αυτοματως θα λεγονται “Μακεδονες” και η γλωσσα τους “Μακεδονικη”…και τοτε θα απαιτουν φυσικα αλυτρωτικου τυπου αξιωσεις.
    Πιο Προδοτης …πεθαινεις!

Comments are closed.