ΚΑΙΡΟΣ «ΦΟΝΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ!- ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ!!!- Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
καιρος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ενώ για την Τρίτη προβλέπεται περαιτέρω επιδείνωση.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη από τις πρώτες πρωινές μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας θα ενταθούν τα φαινόμενα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα, θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τα παράλια τμήματα), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

για την αλλαγή στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Αναλυτικά όσα γράφει στην προειδοποίησή του ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, ο οποίος ανέβασε και το σχετικό γράφημα:

Οπως σας είχα τονίσει και απο την περασμένη εβδομάδα μέσα απο τα δελτία καιρού της ΕΡΤ,
μέτρια δείχνει η μεταφορά βορειοαφρικάνικης σκόνης (δείτε την κινησή της αλλά και τις ώρες που θα περάσει) κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, κυρίως μετά το μεσημέρι απο τα δυτικά προς τα ανατολικά επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νοτια τμήματα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη πάντως σκόνη και υγρασία θα υποχωρήσουν και στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες..

Για οτιδήποτε νεότερο ρίχνετε αν θέλετε μια ματιά εδώ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Με το Bitcoin «τα βάζει» η Κίνα

    FacebookTwitterMore
    Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 10:41
    Με το Bitcoin «τα βάζει» η Κίνα
    Στην απαγόρευση του Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων

    σκοπεύει να προχωρήσει η κινεζική κυβέρνηση, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των ψηφιακών νομισμάτων αξίας 150 δισ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για το trading μέσω ανταλλακτηρίων στην Κίνα, όχι στις συναλλαγές εκτός οργανωμένης αγοράς.

    Στο άκουσμα της είδησης την Παρασκευή, το Bitcoin σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο μηνών, καθώς στην Κίνα εκτελούνται το 23% των παγκόσμιων συναλλαγών στο κρυπτονόμισμα.

    «Ο όγκος συναλλαγών θα συρρικνωθεί αναμφίβολα», σχολιάζει ο Τζου Σουότζι από την FBG Capital που επενδύει σε κρυπτονομίσματα. «Οι παλιοί χρήστες θα συνεχίσουν τις συναλλαγές τους αλλά δυσχεραίνεται σημαντικά πλέον η είσοδος νέων παιχτών στην αγορά. Αυτό σημαίνει σημαντική επιβράδυνση των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα». Οι traders στην Κίνα θα μπορούν να συναλλάσσονται σε Bitcoin χωρίς να χρησιμοποιούν τα ανταλλακτήρια, ωστόσο, η διαδικασία θα είναι πιο αργή και ο πιστωτικός κίνδυνος αυξημένος.

    Παρότι τα κίνητρα του Πεκίνου που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση δεν είναι ξεκάθαρα, το Κουμουνιστικό Κόμμα προσπαθεί να κάνει κινήσεις για μείωση του χρηματοοικονομικού κινδύνου εν όψει του επερχόμενου ανασχηματισμού. Τον τελευταίο χρόνο, το Bitcoin κατέγραψε άλμα 600% σε όρους δολαρίου και δεν είναι λίγοι αυτοί που προειδοποιούν για φούσκα στο ψηφιακό νόμισμα.

    Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ενέργεια από τις κινεζικές αρχές, αφού τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στην Κίνα OKCoin, BTC China και Huobi επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν λάβει κάποια σχετική ενημέρωση.

    Η απαγόρευση, ωστόσο, δεν αναμένεται να βυθίσει σημαντικά την τιμή των ψηφιακών νομισμάτων, αφού οι συναλλαγές θα συνεχίζονται στην Κίνα, έστω και χωρίς ανταλλακτήρια. Σύμφωνα με τον Μαρκ ΜακΦάρλαντ από την Union Bancaire Privee SA στο Χονγκ Κονγκ, ο σημαντικότερος κίνδυνος για τη συγκεκριμένη αγορά είναι μάλλον το ξέφρενο ράλι του Bitcoin παρά η διόρθωση λόγω αλλαγής της νομοθεσίας στην Κίνα.

    «Όταν αρχίζεις και ακούς για οδηγούς ταξί στο Χονγκ Κονγκ που έγιναν εκατομμυριούχοι επειδή αγόρασαν Bitcoin, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τα θεμελιώδη στοιχεία αυτά που δίνουν ώθηση στο ψηφιακό νόμισμα», προειδοποιεί ο ίδιος

  2. Νέο “χαστούκι” στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Μικρότερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη

    Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 11:06
    Νέο “χαστούκι” στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Μικρότερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη
    Τι λένε οι θεσμοί

    Μετά το “ράπισμα” της αναστολής των έργων της Eldorado Gold στην Ελλάδα, ένα νέο “σοκ” έρχεται από το επίσημο δημοσιονομικό όργανο που έχει δομηθεί βάσει των κανόνων της ΕΕ. Ο λόγος για το ανεξάρτητο όργανο που “εποπτεύει” την ελληνική οικονομία και ειδικά το δημοσιονομικό σκέλος, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, το οποίο βάζει “αστερίσκους” στη φετινή ανάπτυξη,. Εκτιμά ότι απαιτείται αύξηση του ΑΕΠ 3,1% το 2ο εξάμηνο για να γίνει εφικτός ο στόχος του 1,8% (που επανεπιβεβαίωσε και από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός).

    Ο στόχος αυτός είναι πάρα πολύ κρίσιμος όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας αλλά και για το αν θα έρθουν ή όχι νέα μέτρα. Είναι ουσιαστικά η “βάση” του προϋπολογισμού και των στόχων των εσόδων για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο προειδοποιεί για αστοχίες.

    Τα κλιμάκια στην Αθήνα

    Η ανακοίνωση του ήρθε την ίδια ημέρα με την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Πρώτη τους δουλειά είναι να ανοίξουν τα “βιβλία” της ανάπτυξης για να δουν αν ο πολύ σημαντικός στόχος της αύξησης του ΑΕΠ κατά 1,8% για φέτος ευσταθεί και έτσι να “χτιστούν” οι προβλέψεις για την πορεία εσόδων δαπανών φέτος αλλά και το 2018.

    Τα δημοσιονομικά στοιχεία έχουν –χρονικά- πιο μεγάλη σημασία για τους δανειστές από ό,τι τα πολλά ανοικτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης που θα συζητηθούν εκτενώς και στο Eurogroup της 15ης Σεπτεμβρίου αλλά και κατά την άφιξη του κ. Ντάισελμπλουμ στις 25/9 στην Αθήνα.

    Έχουν ειδική σημασία διότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να “κλειδώσει” τους στόχους του 2018 όπως αυτοί θα αποτυπωθούν στο Προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο πρέπει (λόγω συνταγματικής υποχρέωσης) να κατατεθεί στη Βουλή στις 2 Οκτωβρίου.

    Η αποτίμηση της κυβέρνησης (με τη σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ) για το 2017 θα δοθεί μάλιστα αναλυτικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – και πιο συγκεκριμένα στη Eurostat – στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος λίγες μέρες νωρίτερα, την 30η Σεπτεμβρίου, με βάση την τυποποιημένη διαδικασία εξαμηνιαίου ελέγχου που υπάρχει για όλα τα κράτη-μέλη (EDP).

    Αυτά τα νεότερα στοιχεία για το ΑΕΠ και τον προϋπολογισμό (στα οποία η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα δει αναστροφή στην πτωτική τάση των εσόδων) θα αποτελέσουν τη βάση της πολιτικής διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ για τα μέτρα και τα αντίμετρα αλλά και με όλους τους θεσμούς για την διανομή του Μερίσματος που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

    Τι αναφέρει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

    Το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο αναφέρει ότι ο στόχος για αύξηση της τάξης του +1,8% μπορεί να επιτευχθεί εάν το 2ο εξάμηνο η μεγέθυνση φθάσει το 3,1% σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός εκτίμησε από την ΔΕΘ ανάπτυξη κοντά στο 2% και ότι το 1,8% είναι ο επίσημος στόχος του Μεσοπροθέσμου του προηγούμενου Μαΐου.

    Αναφέρει ότι η αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% το Β’ τρίμηνο του 2017 οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των εξαγωγών (+9,5%) και της δημόσιας κατανάλωσης (+3,3%), ενώ αρνητική εξέλιξη είναι η μείωση των επενδύσεων (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) κατά 4,6%.

    Για τα έσοδα επισημαίνει ότι “ερωτηματικά προκαλεί η υστέρηση των εισπράξεων στο φόρο εισοδήματος ως προς τον στόχο που έχει τεθεί στο ΜΠΔΣ 2018-21”. “Στο σκέλος των εσόδων ερωτηματικά προξενεί η εξέλιξη των εισπράξεων άμεσων φόρων η οποία υστερεί τόσο ως προς τα περσινά επίπεδα (-654 εκ. ευρώ) όσο και ως προς τον “στόχο” (237 εκ. ευρώ). Οι εισπράξεις έμμεσων φόρων κινούνται ικανοποιητικά. Σημειωτέον ότι σε αυτές περιλαμβάνονται 296 εκατ. ευρώ (Φ.Π.Α. αποκρατικοποιήσεων), το οποίο το επόμενο διάστημα θα καταγραφεί ως έσοδο αποκρατικοποιήσεων, με ανάλογη μείωση των εσόδων από έμμεσους φόρους. Σημαντική είναι η συνεισφορά των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις. Θετικό στοιχείο η επιτάχυνση πληρωμών για επιστροφές φόρου” επισημαίνει.

    capital

  3. Πόσα κιλά Μαλάκας είσαι ρε ΑΝΤΙΦΑΣΗ….σε έχει φάει η μαλακία.

  4. Μαμα μου μαμα μουυυυ θα πεθάνουμε όλοι!!!!κλάψ κλαψ σ θέλω να πεθανωωωω φόνο καιρε! 🙁 τρέξτε να σωθείτε Έλληνες αθηναίοι κρητικοί πελοππονησιοι τρέξτε σηκωθείτε από ντιβάνι καρέκλες τραπέζια τράπεζες προπατζιδικα η πεθανουμεεεεεεεε κλαψψψψ κλαψψψψψ τρέξτε στα πυρηνικά καταφύγια να σωθειταιιιιι έρχεται βροχηηηηηη το πε ο Χίος μπουαχαααα χαχαχαχαχα μποχαααααχαχαχα

Comments are closed.