Αυτά είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι ΤΩΡΑ!

Κοινοποίηση:
1

Δεν ξέρω αν έχεις σχηματίσει την άποψη πως είμαι control freak, εφόσον διαβάζεις εντατικά αυτή τη στήλη, αλλά η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μας τελειώνει και πρέπει να στα πω! Τι εννοώ; Η άνοιξη σιγά-σιγά μας αποχαιρετά, επομένως αυτή η μεταβατική περίοδος προχωρά στο τέλος της και έχουμε μόνο λίγες ημέρες για να ετοιμάσουμε τα σπίτια μας για την επόμενη -μακρά- φάση του καλοκαιριού. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως η αναδιοργάνωση του χώρου, το ξεκαθάρισμα και το βαθύ καθάρισμα ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν άμεσα, αν δεν θέλεις να σε βρει το καλοκαίρι με τα μάλλινα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου, τον (ξινισμένο) ξινό τραχανά στα συρτάρια της κουζίνας και τα χαλιά στο σαλόνι. Και δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτά που θα “φορτώνουν” το σπίτι σου καλοκαιριάτικα, αλλά και χίλια δυο μικροπραγματάκια που υπάρχουν γύρω-τριγύρω και πρέπει να… ξεφορτωθείς άμεσα!

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις έναν εκτενή κατάλογο με όλα τα αντικείμενα που (σίγουρα) υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου, για να καταφέρεις να κάνεις το απαραίτητο ξεκαθάρισμα εν όψει του καλοκαιριού!

Παλιοί λογαριασμοί

Φυσικά και πρέπει να κρατάμε τους παλιότερους λογαριασμούς υπηρεσιών του σπιτιού, για να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πού χρωστάμε και τι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η θέση τους είναι στην τραπεζαρία ή το coffee table! Βρες το χώρο, όπου θα τους αποθηκεύεις από εδώ και στο εξής και… καταχώνιασέ τους!

Παλιά περιοδικά

Αν τα κρατάς γιατί πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα τα διαβάσεις, πέταξέ τα. Αν τα διατηρείς για συναισθηματικούς λόγους, πέταξέ τα. Αν τα θέλεις ως coffee table magazines, κράτησε γύρω στα τρία και πέταξε τα υπόλοιπα.

Ληγμένα τρόφιμα
Κονσέρβες, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, μπαχαρικά και οτιδήποτε άλλο “κρύβεται” στο πίσω μέρος των ντουλαπιών σου, πρέπει να ξεκαθαριστούν και να πεταχτούν όσα είναι ληγμένα!

Παλιά ρούχα

Αποκλείεται να φοράς όλα αυτά τα ρούχα που γεμίζουν πέντε ντουλάπες σε δύο δωμάτια! Κατηγοριοποίησε, λοιπόν, την γκαρνταρόμπα σου, ώστε να αποθηκεύσεις όσα φοράς σπανιότερα, αλλά θέλεις να κρατήσεις, οργάνωσε εκείνα που φοράς τακτικά και δώρισε όσα μένουν στο ίδιο μέρος για περισσότερο από δύο χρόνια!

Χαρτιά και κορδέλες περιτυλίγματος

Είμαι απολύτως σίγουρη πως κάπου μέσα στο σπίτι σου υπάρχει ένα συρτάρι με τσακισμένα χαρτιά περιτυλίγματος και ξεφτισμένες κορδέλες. Κάποια τα κράτησες για ενθύμια και άλλα γιατί σου φάνηκε ωραία ιδέα να τυλίξεις το επόμενο δώρο που θα κάνεις σε μια φίλη σου. Και από τότε πέρασαν τρία χρόνια. Get over it!

Χάρτινες και πλαστικές σακούλες
Το ίδιο σίγουρη είμαι πως κρατάς τις χάρτινες σακούλες, για να μεταφέρεις βαριά πράγματα και τις πλαστικές για να πετάς τα σκουπίδια σου. Και εκεί, όμως, υπάρχει ένα όριο και τελικά μάλλον δεν θα σου χρειαστούν όλες αυτές που έχεις στο ντουλάπι!

Χαλασμένα αντικείμενα που θέλεις να επιδιορθώσεις

Αν έχει περάσει ένας χρόνος και είναι ακόμα στην ίδια κατάσταση, δεν πρόκειται να το κάνεις ποτέ. Μπορείς, λοιπόν, πλέον να τα αποχωριστείς.

Ελαττωματικά σεντόνια

Εφόσον τα έχεις τοποθετήσει στο πίσω-πίσω μέρος της ντουλάπας σου, ακριβώς επειδή τα θεωρείς ακατάλληλα για καθημερινή χρήση, για ποιο λόγο τα κρατάς;

Ραγισμένα πιάτα και ποτήρια
Καταρχήν, είναι επικίνδυνα. Είτε κάποια στιγμή θα σπάσουν στα χέρια σου, είτε θα συνεχίσεις να ζεις… επικίνδυνα, επιμένοντας να πίνεις από εκείνη τη ραγισμένη κούπα! It’s a NO!

Παλιά DVD και CD

Αν δεν είναι η αγαπημένη σου ταινία ή ο πρώτος δίσκος που αγόρασες στην εφηβεία σου, τότε μάλλον δεν πρόκειται να ξαναδείς την ταινία ή να ξαναπαίξεις το CD. Γιατί να “τρώνε” πολύτιμο χώρο, λοιπόν;

Παλιά αξεσουάρ και κοσμήματα

Εφόσον βρίσκονται στην ίδια θέση που τα άφησες πριν ένα με δύο χρόνια, όταν τα φόρεσες και τελευταία φορά, τότε μάλλον δεν σου αρέσουν. Ε; Καλά δεν τα λέω;

Φυλλάδια από delivery εστιατορίων
Πρώτον, όλα τα καταστήματα έχουν πλέον online υπηρεσία παραγγελίας. Δεύτερον, τα περισσότερα από τα 100.000 φυλλάδια που έχεις πεταμένα παντού δεν ισχύουν πλέον, γιατί τα εστιατόρια έχουν κλείσει ή έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο!

Αντικείμενα που πλέον δεν χρησιμοποιούνται

Εκείνοι οι μπαγιονέ λαμπτήρες αλογόνου που έχεις στο ντουλάπι ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού έχεις αντικαταστήσει τις συμβατικές λάμπες με LED. Θυμάσαι τα φίλτρα καφέ από την παλιά μηχανή γαλλικού που έχεις στην κουζίνα; Ωραία, η καφετιέρα που είναι; Το ίδιο ισχύει και με τις ανταλλακτικές κεφαλές της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας. Ναι, εκείνης που είχες πριν τρία χρόνια. Όλα πρέπει να φύγουν!

Ληγμένα φάρμακα
Πέρα από το γεγονός πως καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, χωρίς κανένα λόγο, είναι την ίδια στιγμή και επικίνδυνα!

Ληγμένα καλλυντικά

Αν δεν το ήξερες, μάθε το! Όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείς μετά το πέρας της! Τσέκαρε, λοιπόν, ποια μας… αποχαιρέτησαν και ανανέωσε τη “συλλογή” σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: