Σαν βιβλίο του Dan Brown: Βρήκαν ανθρώπινα οστά μέσα στο Βατικανό – Είναι το “κλειδί” για να “λυθεί” μυστήριο δεκαετιών;

Κοινοποίηση:
1

Είναι ικανό ένα… μυστήριο να λύσει ένα άλλο μυστήριο που απασχολεί την ιταλική κοινή γνώμη εδώ και 35 χρόνια; Τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν σε ιδιοκτησία που ανήκει στο Βατικανό μπορεί να είναι το «κλειδί» για την εξιχνίαση μιας εξαφάνισης πριν από 35 χρόνια.

Τα οστά βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών στην πρεσβεία του Βατικανού στη Ρώμη, κοντά στο φημισμένο μουσείο Villa Borghese. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, τα ιταλικά ΜΜΕ επανάφεραν στη μνήμη όλων δυο ανεξιχνίαστες υποθέσεις: την εξαφάνιση δυο 15χρονων κοριτσιών, της Εμανουέλα Ορλάντι και της Μιρέλα Γκρεγκόρι. Το δε Βατικανό το μόνο που σχολίασε ήταν πως ειδικοί προσπαθούν να διευκρινίσουν το φύλλο και την ηλικία του ανθρώπου στον οποίο ανήκουν. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η υπόθεση…

Η εξαφάνιση της 15χρονης Εμανουέλα Ορλάντι

Η 15χρονη Εμανουέλα ήταν κόρη εργαζόμενου στο Βατικανό. Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1983. Η εξαφάνισή της είχε συνδεθεί είτε με το οργανωμένο έγκλημα είτε μια προσπάθεια αποφυλάκισης του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, του Τούρκου που είχε επιχειρήσει, το 1981, να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

Ο αδερφός της 15χρονης, ο Πιέτρο Ορλάντι, δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει την αλήθεια για την τύχη της αδερφής του. Έχει κατηγορήσει το Βατικανό πως επέλεξε να σιωπήσει και να μην επιδιώξει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Μιρέλα Γκρεγκόρι

Η Εμανουέλα Ορλάντι δεν ήταν το μοναδικό κορίτσι, 15 ετών επίσης, που είχε εξαφανιστεί πριν από 35 χρόνια στη Ρώμη. 40 μέρες νωρίτερα είχε χαθεί και η Μιρέλα Γκρεγκόρι. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε χτυπήσει το κουδούνι στο σπίτι της. Είπε στους γονείς της πως στην πόρτα ήταν ένας συμμαθητής της. Τους είπε πως θα έβγαινε να του μιλήσει αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν αποκλείεται οι δυο υποθέσεις να συνδέονται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: