ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΧΑΦΤΑΡ! ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ – ΒΡΟΧΗ ΡΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥΡΚΜΕΝΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

    Κοινοποίηση:
    simvainei-tora

    Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης

    Στόχος «έξι ρουκετών Grad» έγινε το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα. Η συγκεκριμένη ενέργεια, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών.

    Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

    Βίντεο κινητού τηλεφώνου που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του LNA στο Twitter, δείχνει πως ισλαμιστές μαχητές από τα μέτωπα της Συρία μεταφέρονται με αεροπλάνο στη Λιβύη.
    Πολλοί προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπά τους ενώ συνομιλούν κατά την διάρκεια της πτήσης.
    Έτσι λοιπόν παρά την υποτιθέμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η Άγκυρα συνεχίζει παρανόμως να μεταφέρει ισλαμιστές μαχητές στην Λιβύη μαζί φυσικά με άφθονο οπλισμό.
    Η Άγκυρα πληρώνει τον «λογαριασμό» της μεταφοράς τους προκειμένου να στρατολογηθούν στο πλευρό του φιλότουρκου και μη εκλεγμένου (αλλά «αναγνωρισμένου» από τον ΟΗΕ και δυστυχώς και την Ελλάδα) πρωθυπουργού Σάρατζ κόντρα στις δυνάμεις του LNA του στρατάρχη Χάφταρ.

    Την ίδια ώρα το SANA (Syrian Arab News Agency) αναφέρει πως οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη Βόρεια Συρία, ασκούν έντονη πίεση στα στοιχεία των τρομοκρατικών οργανώσεων και των μισθοφόρων που βρίσκονται υπό τις διαταγές τους (δηλαδή στο σύνολο του FSA που κάποτε οι Δυτικοί τους αποκαλούσαν «μαχητές της ελευθερίας») για να τους αναγκάσουν να ενταχθούν στις πολιτοφυλακές του GNA και να στηρίξουν το φιλοτουρκικό καθεστώς της Τρίπολης.
    Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής σκόπιμα μειώνουν δραματικά τους μισθούς των μισθοφόρων τους που δεν έδειξαν προθυμία να πάνε στις μάχες της Λιβύης για να τους αναγκάσουν να το ξανασκεφτούν.
    Συγχρόνως καταφεύγουν σε αναγκαστικές προσλήψεις από τις φυλακές που δημιουργήθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τις τρομοκρατικές οργανώσεις, στο έδαφος της Συρίας.
    Πρόσφατα αποκαλύφτηκε πως ήδη 2.000 Σύροι μαχητές έχουν ταξιδέψει από την Τουρκία ή πρόκειται να φτάσουν σύντομα για να πολεμήσουν στα πεδία μάχης της Λιβύης.
    Είναι να μεταφερθούν άλλοι 3.500 μαχητές οι οποίοι εκπαιδεύονται σε τουρκικά στρατόπεδα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Ως Ελληνες τους ευχομαστε καλο και γρηγορο θανατο…

    2. Εμείς τι κάνουμε??? Δεν μπορούμε να στείλουμε όπλα και βοήθεια στον Χαφτάρ??? Βγάζουμε τους πυραύλους patriot που προστατεύουν τα νησιά μας, αφήνοντας τα γυμνά από αντιεροπορική άμυνα και τους στέλνουμε στη Σαουδική Αραβία επειδή μας το ζητάνε οι Αμερικάνοι χωρίς αυτό να μας ωφελήσει σε κάτι κι εκεί που πρέπει να στείλουμε άμεσα όπλα για βοήθεια για να έχουμε άμεσα οφέλη σε ζωτικά μας θέματα δεν το κάνουμε??? Κι αν οι χέστες πολιτικοί μας δεν θέλουν να εμπλακούν άμεσα γιατί δεν στέλνουν τα όπλα μέσω Αιγύπτου ???Υπάρχει εξωτερική πολιτική τέλος πάντων σε αυτή τη χώρα ή όχι ???Υπάρχει ελληνική κυβέρνηση ή όχι???

    Comments are closed.