Πασίγνωστη η 88χρονη που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στην Πάτρα – Το στοιχείο κλειδί στις έρευνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Η δολοφονία συγκλονίζει την Πάτρα. Οι τελευταίες στιγμές της άτυχης γυναίκας, το στοιχείο που θεωρείται κλειδί και οι διαπιστώσεις από την ιατροδικαστική εξέταση…

Η δολοφονία της 88χρονης συγκλονίζει από χθες την Πάτρα, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση και την τοπική κοινωνία να συνέλθει από το ισχυρό σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα ήταν συγγενής πασίγνωστου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.

Υπήρξε αριστοκράτισσα καλλονή της παλιάς Πάτρας και οι παλιότεροι την θυμούνται σαν μια γυναίκα κομψή και ευπαρουσίαστη, που συνόδευε τον σύζυγό της στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις εξόδους, διακρινόμενη από αστική ευγένεια. Παρέμενε νευρώδης, ανήσυχη και σφριγηλή σε πείσμα της παρόδου των χρόνων.

Η δολοφονία της άτυχης γυναίκας στην Πάτρα

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, «η αιτία θανάτου θα διευκρινιστεί κατά την διάρκεια της νεκροτομής», ωστόσο όπως πρόσθεσε «από την αυτοψία που έγινε χθες, διαπιστώθηκε ότι η σορός της γυναίκας φέρει εξωτερικές κακώσεις και ίχνη εφαρμοσθείσας βίας, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στον λαιμό».

Παράλληλα, η Αγγελική Τσιόλα είπε ότι «οι κακώσεις δεν είναι από πτώση, αλλά τις έχει επιφέρει εξωτερικός παράγοντας, δηλαδή άτομο ή άτομα – και απομένει να δούμε τι προκάλεσαν εσωτερικά αυτές οι κακώσεις, και αν οδήγησαν στην αιτία θανάτου». Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ερευνούν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέσα από το σπίτι της ηλικιωμένης, ενώ παίρνουν και καταθέσεις.

 Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης της πόρτας εισόδου. Άρα είναι πολύ πιθανό η άτυχη γυναίκα να άνοιξε στον ή στους δολοφόνους της. Κάτι που οι αστυνομικοί θεωρούν κλειδί στη συνέχιση των ερευνών.

Αναστατωμένο το σπίτι της γυναίκας

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο, ενώ συγγενικά της πρόσωπα που έφτασαν στο σημείο προσπαθούσαν σοκαρισμένοι να συνειδητοποιήσουν το τραγικό τέλος της 88χρονης.

Γείτονες που παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τις έρευνες της αστυνομίας ανέφεραν ότι δεν άκουσαν το παραμικρό, ούτε κάποιον να καλεί σε βοήθεια.

Άλλοι ανέφεραν ότι το πρωί η άτυχη γυναίκα είχε παραγγείλει τα ψώνια της τηλεφωνικά, αλλά 10 λεπτά μετά, όταν πήγε ο υπάλληλος, εκείνη δεν άνοιξε. Το αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθούν τα παιδιά της, που διατηρούν γραφεία στο ίδιο κτίριο. Εκείνα ειδοποίησαν την αστυνομία.

 Να σημειωθεί πως από το χέρι της άτυχης γυναίκας, έλειπε η χρυσή της βέρα. Σύμφωνα με πηγές, η ηλικιωμένη συνήθιζε να φορά τη βέρα της και κατά δήλωση των οικείων της, μετά τον εντοπισμό της σορού της, δεν την έφερε στο δάχτυλο της.
tempo24, patrastimes
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: