Παρίσι: Στους δρόμους και οι αστυνομικοί- Διαδηλώνουν για το εργασιακό

Κοινοποίηση:
apergoi-diadilosi-parisi

Αστυνομικοί διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που θέλει η κυβέρνηση Μακρόν στα εργασιακά.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία, τις οποίες καταδίκασε ο Μακρόν, διαδήλωσαν φορώντας λευκές ποδιές και μπλε γάντια, με αίτημα ένα καθεστώς όμοιο με αυτό των ένοπλων αστυνομικών, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Εχουμε ένα διφορούμενο καθεστώς, ενώ ο περισσότεροι εργαζόμενοι εδώ βρέθηκαν αντιμέτωποι με εγκληματίες και βλέπουν συχνά πυκνά πτώματα», εξήγησε ένας αστυνομικός της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών της Μασσαλίας, στη νοτιοανατολική Γαλλία, που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με 30 συναδέλφους.

Πίσω από τα πανό τους που έγραφαν «Είμαι αστυνομικός», «Ενωμένη αστυνομία, ενιαίο καθεστώς» και «Το επάγγελμά μου δεν είναι επικίνδυνο, ωστόσο έχω αλεξίσφαιρο γιλέκο». Ζητούν καθεστώς όμοιο με αυτό των ενόπλων αστυνομικών της γαλλικής αστυνομίας, που θεμελιώνει κυρίως το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την Σοαζίγκ Ανριό, μέλος του ανεξάρτητου εθνικού συνδικάτου διοικητικού προσωπικού της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών, το επάγγελμα αυτό στη Γαλλία θεωρείται ότι είναι «καθιστική εργασία», όπως αυτή στη γραμματεία και στο λογιστήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: