ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ «ΕΜΦΥΛΙΟ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ;

Κοινοποίηση:
1

Είδηση έχει γίνει στα βαλκανικά ΜΜΕ η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «περιφερειακών αναταραχών» στη Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Politico, είχε αναφέρει ότι «υπάρχει φόβος για “περιφερειακές αναταραχές” στην ελληνική Μακεδονία, όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη συμφωνία ως πρόσκληση να οργανωθούν».

Τα βαλκανικά ΜΜΕ (republika.mk, focus-news.net) κάνουν σενάρια πάνω σε αυτή τη δήλωση, τα οποία αναφέρονται ευθέως σε υπονοούμενο για εμφύλιο πόλεμο από την πλευρά του αρχηγού της ΝΔ.
Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, βαλκανικά ΜΜΕ γράφουν: «Ο ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στο Politico, ότι υπάρχει φόβος περιφερειακών αναταραχών στην ελληνική Μακεδονία, όπου αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη Συμφωνία του Ονόματος ως πρόσκληση να οργανωθούν.

Ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ζητούν από τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας να μάθουν, εάν οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται στη Μακεδονία, εάν έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν περιφερειακές εντάσεις και τι είδους αναταραχή μπορούν να ξεκινήσουν.

Τα άλλα ερωτήματα είναι εάν ένας εμφύλιος πόλεμος μπορεί να διαιρέσει τη χώρα, ποιες είναι οι δυνάμεις που αναφέρεται ο Μητσοτάκης και αν συνδέονται με την Λέγκα του Βορρά, που αντιτίθεται στη συμφωνία.
Ο Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει άμεσα σε αυτό που εννοούσε η αμφιλεγόμενη δήλωσή του, διότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος για ένα αυτονομιστικό κίνημα στη Βόρειο Ελλάδα, γράφουν τα δημοσιεύματα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: