ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ! Φρίκη: Βασανιστικό θάνατο βρήκε ο Κασόγκι – Πρώτα έκοψαν μύτη και αυτιά και μετά χέρια και πόδια

Κοινοποίηση:
1

Ολοένα και νέες λεπτομέρειες σε σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έρχονται στη δημοσιότητα σκορπώντας τον αποτροπιασμό για τα όσα συνέβησαν μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Χθες Τρίτη βρέθηκε στον κήπο το παραμορφωμένο πρόσωπο του δολοφονημένου δημοσιογράφου και κατακρεουργημένα μέρη του σώματός του.

Ο επικεφαλής της 15μελούς ομάδας που δολοφόνησε τον Κασόγκι, ο ιατροδικαστής Σαλάχ Αλ Τουμπαιγκί εικάζεται ότι έκοψε το πρόσωπο του δημοσιογράφου με χειρουργικό πριόνι που μετέφερε μαζί του από τη Σαουδική Αραβία.

Έκοψε πρώτα τη μύτη, και τα αυτιά και στη συνέχεια διαμέλισε τον κορμό από τα άκρα έτσι ώστε να μπορούν να εξαφανίσουν το πτώμα χωρίς αυτό να μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί.

«Θα πληρώσουν οι ένοχοι» λέει ο Ερντογάν
Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στους υπεύθυνους για την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου να αποφύγουν την δικαιοσύνη και αυτό αφορά τόσο εκείνους που την διέταξαν όσο και εκείνους που την εκτέλεσαν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη συγκάλυψη αυτής της δολοφονίας και θα διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπεύθυνοι–από εκείνους που την διέταξαν ως εκείνους που την εκτέλεσαν–δεν θα γλιτώσουν από την δικαιοσύνη», είπε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν που μοιράστηκε στοιχεία της τουρκικής έρευνας σχετικά με την δολοφονία του Κασόγκι σε χθεσινή του ομιλία στο τουρκικό κοινοβούλιο.

«Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε νέα στοιχεία με τρόπο διαφανή με τους εταίρους μας για να φωτίσουμε τις σκοτεινές πτυχές αυτής της δολοφονίας», είπε.

Τουσκ: Η Ευρώπη θέλει να μάθει την αλήθεια «όποιος κι αν είναι ο δράστης»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε σήμερα να ριφθεί άπλετο φως στη «σοκαριστική δολοφονία» του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, «όποιος κι αν είναι ο δράστης».

«Το μοναδικό ευρωπαϊκό ενδιαφέρον είναι να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής, όποιος κι αν είναι ο δράστης», δήλωσε ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Ήταν ένα τόσο φρικτό έγκλημα που ακόμη και το ελάχιστο ίχνος υποκρισίας μας προκαλεί ντροπή», πρόσθεσε, καλώντας τους ευρωβουλευτές να επαγρυπνούν ώστε «η Ευρώπη, τα κράτη μέλη ή οι θεσμοί» να μην συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε «αμφιλεγόμενο παιχνίδι» στην υπόθεση αυτή.

«Δεν είναι ο ρόλος μου να πω ποιος θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα τίνος εδώ», υπογράμμισε χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Τραμπ: Απόλυτο φιάσκο εξαρχής οι χειρισμοί της Σαουδικής Αραβίας
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκρινε την Τρίτη ότι ο φόνος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και η προσπάθεια που έκανε κατόπιν η Σαουδική Αραβία να τον συγκαλύψει ήταν το «απόλυτο φιάσκο».

«Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ μια εκτέλεση ή μια συγκάλυψη, επειδή δεν έπρεπε να γίνει ποτέ αυτό. Θα έλεγα ότι ήταν ένα απόλυτο φιάσκο από την πρώτη μέρα», είπε ο Ρεπουμπλικάνος, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον ως πρώτο μέτρο αποφάσισε να ανακαλέσει τις βίζες 21 Σαουδαράβων τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τον φόνο του Κασόγκι, ενώ προετοιμάζεται για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: