Νέο πρόεδρο για τον ΕΟΠΥΥ αναζητά το υπουργείο Υγείας

Κοινοποίηση:
eopyy

Τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αναζητεί το υπουργείο Υγείας, δέκα ημέρες μετά την αποδοχή της παραίτησης του επί τρία έτη επικεφαλής του Οργανισμού, κ. Σωτήρη Μπερσίμη.

Η σχετική προκήρυξη αναρτήθηκε στη Διαύγεια -με κοινή υπουργική απόφαση ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος Πολάκης προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα κριτήρια, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό σε διάστημα 20 ημερών.

Επισημαίνεται πως η θητεία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ είναι 5ετής και η απασχόληση πλήρης και αποκλειστική.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή να έχουν ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής, καθώς και διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας.

Η αποχώρηση του Σωτήρη Μπερσίμη

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε επικαλεστεί προσωπικούς λόγους στην παραίτηση που είχε υποβάλλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, ήταν κοινό μυστικό πως το τελευταίο έτος η σχέση του επίκουρου καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τους επικεφαλής της Αριστοτέλους ήταν δύσκολη και οριακή. Η επιστροφή για τον κ. Μπερσίμη στα ακαδημαϊκά καθήκοντα θεωρείται δεδομένη ενώ άδηλο παραμένει ποιος θα αναλάβει τον ΕΟΠΥΥ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: