Ιταλός έκανε χλιδάτες διακοπές στην Κρήτη με πλαστά ευρώ

Κοινοποίηση:
1

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν ο τουρίστας πλήρωσε με «μαϊμού» χαρτονομίσματα σε τοπικό κατάστημα, από το οποίο αγόρασε βαλίτσες για να βάλει τα ψώνια που θα έκανε


Σαν… πετσετάκια ξόδευε τα ευρώ ένας 47χρονος Ιταλός που έκανε dolce vita στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, όπου είχε καταλύσει σε υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα κάνοντας υπέρογκους λογαριασμούς τους οποίους πλήρωνε με… πλαστά χαρτονομίσματα!

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν ο τουρίστας πλήρωσε με «μαϊμού» χαρτονομίσματα σε τοπικό κατάστημα, από το οποίο αγόρασε βαλίτσες για να βάλει τα ψώνια που θα έκανε και έγινε καπνός. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος διαπίστωσαν ότι το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό κει ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφαλείας, στους οποίους έδειξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Αμέσως, εκείνοι άρχισαν να «χτενίζουν» τα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής και κατάφεραν να ανακαλύψουν τα ίχνη του Ιταλού bon viveur, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενο για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αποσκευές του βρέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 500, των 200 και των 100 ευρώ, ονομαστικής αξίας… 12.000 ευρώ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: