Η τελευταία ομιλία του Τσίπρα πριν κλείσει η Βουλή (Ζωντανή Σύνδεση)

Κοινοποίηση:
voylh-768x527

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την μη μείωση του αφορολόγητου. Σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα που θα είναι ανοικτή η Βουλή αφού θα κλείσει για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός θα πάρει τον λόγο και θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν ψηφιστεί η τροπολογία για την μη μείωση του αφορολόγητου. Η μείωση του αφορολογήτου είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των προαπαιτουμένων (μαζί με την περικοπή των συντάξεων που επίσης δεν ίσχυσε τελικά) και επρόκειτο να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Εξάλλου, την κατάθεση της τροπολογίας για το αφορολόγητο είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ την περασμένη Τρίτη, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. «Η εν λόγω κατάργηση κρίνεται αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, προκειμένου οι φορολογούμενοι να εξακολουθήσουν να τυγχάνουν των ισχυουσών φορολογικών ελαφρύνσεων«, αναφέρει το κείμενο της τροπολογίας για το αφορολόγητο. Ακριβώς μετά από αυτή τη φράση, η τροπολογία για το αφορολόγητο αναφέρει πως «καταργούνται, επίσης, τα αντίμετρα που έχουν θεσπιστεί (…) λόγω της άνω κατάργησης».

Αυτό σημαίνει ότι με την ίδια τροπολογία παύουν να ισχύουν: η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2020 και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με την Βουλή:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: