Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Η κατάρα της Wallis Simpson ξαναχτυπά το Παλάτι του Μπάκινγχαμ – Μια Αμερικανίδα βάζει πάλι φωτιά στην Μοναρχία

Κοινοποίηση:
1

Η παραίτηση της Μέγκαν Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι από τα βασιλικά τους αξιώματα γύρισε τους Βρετανούς και όλους όσοι αγαπούν την ιστορία πολλά χρόνια πίσω. Τους γύρισε στο 1936 όταν ο απίστευτα δημοφιλής και αγαπητός νέος Βασιλιάς Εδουάρδος ο 8ος αποκήρυξε τον θρόνο για να παντρευτεί την αγαπημένη του Γουόλις Σίμσον μια ζωντοχήρα Αμερικανίδα.

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται και η βόμβα που έσκασε την Τετάρτη στο Παλάτι έχει ξανασκάσει, μόνο που τότε η επίδραση στις ιστορικές εξελίξεις του τότε παραιτηθέντος Βασιλιά ήταν πολύ μεγάλη.

Και είναι μερικές λεπτομέρειες που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Όπως το γεγονός ότι η λιμουζίνα που οδήγησε την τότε μέλλουσα Δούκισσα του Σάσεξ στην εκκλησία για να παντρευτεί τον Χάρι στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ ήταν η ίδια που μετέφερε την Γουόλις Σίμσον στην κηδεία του συζύγου της και παραιτηθέντος Βασιλιά Εδουάρδου του 8ου.

Το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει τότε στοίχειωσε την Βασιλική Οικογένεια. Και όσοι βάλουν σε ζυγαριά τις δυο περιπτώσεις θα καταλάβουν ότι η αποχώρηση της Μέγκαν και του Χάρι από το Παλάτι δεν είναι το τέλος του κόσμου για την Βασιλική Οικογένεια όπως ήταν με τον Εδουάρδο.

Η εξήγηση που είχε δοθεί πριν από 84 χρόνια ήταν ότι ο Βασιλιάς ήταν και αρχηγός της Εκκλησίας της Αγγλίας που απαγόρευε το διαζύγιο. Αυτό, βέβαια δεν ήταν παρά μια βολική δικαιολογία για να «ξεφορτωθεί» το τότε πολιτικό σύστημα και όχι μόνο έναν τύπο σαν τον Εδουάρδο ο οποίος δεν έκρυβε την συμπάθειά του στον φασισμό και επίσης δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να μπει στο Παλάτι μια γυναίκα σαν την Γουόλις Σίμσον που γενικότερα δεν μασούσε τα λόγια της.

Το «σύστημα» αισθανόταν πιο ασφαλές με τον χαμηλών τόνων πατέρα της Ελισάβετ, Γεώργιο και την συνετή και αριστοκρατική με ρίζες από την Σκωτία σύζυγό του η οποία έγινε η αγαπημένη Βασιλομήτωρ για τους Βρετανούς.

Η Μέγκαν και ο Χάρι δεν θα προκαλέσουν κανένα σοκ στα θεμέλια της βασιλικής οικογένειας. Μόνο ως μελανό σημείο στις σελίδες της ιστορίας της βασιλικής οικογένειας θα καταγραφεί η «παραίτησή τους». Κι αυτό, γιατί ανακοίνωσαν την απόφασή τους χωρίς να συμβουλευτούν την Βασίλισσα Ελισάβετ η οποία δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα.

Καμία δραματικότητα δεν έχει αυτή η αποχώρηση. Το μόνο που μπορεί να κάνει σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να δυναμώσει τον θεσμό της Μοναρχίας.

Όταν η Μέγκαν Μαρκλ μπήκε στην Βασιλική Οικογένεια όλοι πίστεψαν ότι θα φυσήξει νέα πνοή στο Παλάτι. Όμως, διαψεύστηκαν γρήγορα αφού η γοητευτική, έξυπνη και όμορφη αμερικανίδα δεν είχε ιδέα τι σημαίνει ο θεσμός της Μοναρχίας ή τι ρόλο θα έπαιζε εκείνη ως μέλος της Βασιλικής Οικογένειας.

Και ο Χάρι πάντως ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τον ρόλο που έπρεπε να παίξει. Πριν ακόμα γνωρίσει την Μέγκαν. Το ζευγάρι ήταν 6ο στην διαδοχή και ο ρόλος τους περιγραφόταν ως εξής: να κάνουν όσα δεν προλαβαίνουν οι πριν από αυτούς στην διαδοχή και να κρατούν τις απόψεις τους για τον εαυτό τους.

Αυτό δεν τους κάλυπτε και αποφάσισαν την ηρωική έξοδο. Αυτό που μπορεί να τους προσάψει κανείς είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η έξοδος αυτή. Κυρίως προς την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η απόφασή τους να αυτοεξοριστούν δεν θα τους βγει σε κακό. Ο Πρίγκιπας playboy και η καλιφορνέζα σύζυγός του θα κάνουν πιο ελεύθερα όλα όσα ήθελαν να κάνουν και θα λένε πιο ελεύθερα όλα όσα θα θέλουν να πουν. Και η ζωή θα συνεχιστεί στο Παλάτι ίσως και πιο ήρεμα από πριν. Η Βασίλισσα διάγει τα τελευταία χρόνια της στον θρόνο και ο Πρίγκιπας Κάρολος θα είναι ένας άξιος διάδοχος παρά το γεγονός ότι η βασιλεία του – λόγω ηλικίας – δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο της μητέρας του.

Και όταν πλέον και ο Κάρολος θα αποσυρθεί είτε εκούσια είτε ακούσια από τον θρόνο ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα είναι επίσης άξιοι να συνεχίσουν το έργο του. Και για τους φανατικούς της σειράς The Crown οι κύκλοι πλέον που θα ακολουθήσουν θα είναι περισσότεροι από όσοι προβλέπονταν…

Με πληροφορίες από DailyMail

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: