Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής! (BINTEO)

Κοινοποίηση:
kal

Έφυγε, σήμερα, από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Γιάννης Καλατζής, ένας από τους πιο δημοφιλής τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού στις δεκαετίες 60′ και 70′.

Την είδηση ανέβασε στο facebook ο γνωστός στιχουργός Ηλίας Φιλίππου, ο οποίος και ανέφερε:

«Σήμερα έφυγε απ’τη ζωή ένας τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα την εποχη που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά…. ο Γιάννης Καλατζής…Γεννήθηκε στα χρόνια της Κατοχής και …στη δεκατετία του ’70 έκανε αμέτρητες επιτυχίες…ΞΕΝΑΚΙ…ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙΔΙΑ,Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ο ΛΟΧΙΑΣ. ΚΥΡΑ ΓΙΩΡΓΑΙΝΑ, ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΜΕ ΛΕΣ,ΔΕΛΦΙΝΙ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, ΑΣΠΡΑ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ, ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΜΟΥ, κ.λ.π κ.λ.π. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων,χωρίς έπαρση,με ιδιαίτερο χρώμα φωνής που άφησε πίσω του δεκάδες επιτυχίες…..και εδώ και πολλά χρόνια είχε κυρολεκτικά χαθεί απ το μουσικό προσκήνιο
Συλληπητήρια στην οικογένειά του».

Και ο γνωστός οργανοπαίκτης και καλός του φίλος, Δημήτρης Σχοινάς αναφέρθηκε στον χαμό του γράφοντας στο facebook:

«θλίβομαι βαθύτατα ! μόλις έμαθα ότι έφυγε ο για το μεγάλο ταξίδι ένας εξαιρετικός φίλος συνεργάτης για χρόνια πολλά κι αδερφός ο Γιάννης Καλατζής ! Καλό ταξίδι Γιάννη στην γειτονιά των αγγέλων στην αγκαλιτσα του καλού ΘΕΟΥΛΗ ! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ! Κουράγιο ρε παιδιά».

Ο Γιάννης Καλατζής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Ο Καλαντζής αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου – Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, και Τόλης Βοσκόπουλος. Καλατζής συμμετείχε στο άλμπουμ μαζί με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970, ο Καλατζής συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Το τελευταίο του Άλμπουμ προτού αποσυρθεί απο το ενεργό τραγούδι ήταν το 1984, ωστόσο, το 1985, πήρε μέρος σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με το περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους. Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές.

Είχε σημειώσει τρομερή επιτυχία με τραγούδια όπως το «Δελφίνι δελφινάκι», «Επιπόλαιο με λες» κ. α. Δείτε τα βίντεο παρακάτω:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Τι να πεις.Φευγουν τα ανθη και μενει μονο η κοπρια πισω.Καλο ταξιδι παραμυθακι μου

  2. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕ[ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΣΙΠΡΑ] ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΚΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ [ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΜΗΤΣΙΑΣ Κ Α]

  3. καλο σου ταξιδι γιαννη χθες ακουγα τα τραγουδια σου !!!!

  4. “Στη δεκαετια του 70 εκανε αμετρητες επιτυχιες”…Στη δεκαετια του 70 κανανε πολλοι πολλες επιτυχιες,πολλες ταινιες,πολλα τραγουδια.Ποιος κυβερνουσε τοτε;Ο “κακος” Παπαδοπουλος.

  5. ……..Καλό ταξίδι Γιάννη…….με το μοναδικό σου τραγούδι ΄΄Δελφίνι-Δελφινάκι΄΄ έμαθε κολυμπι ο μικρός μου γιος και αγάπησε την θάλασσα…….απο μωρό τον ανέβαζα στην πλάτη μου και τραγουδούσαμε το τραγούδι σου κολυμπώντας…..ηταν βασική προυπόθεση να τραγουδήσω το τραγούδι σου, διαφορετικά δεν κολυμπούσε ο μικρός………τραγουδούσε και ήλπιζε οτι θα συναντήσουμε το δελφινάκι του τραγουδιού για να κολυμπήσει μαζί του !!!!! Ακόμα και σήμερα οταν πηγαίνουμε στην θάλασσα αυτή η ανάμνηση μας αγκαλιάζει γλυκά και νοσταλγικά……καλό παράδεισο…

  6. Ο Γιαννης Καλατζης ηταν ενας σημαντικος Ελληνας τραγουδιστης.Καμια σχεση με την Μεξικανα απο τα Τυρανα που εκανε καριερα απο τις πιπες, καμια σχεση με ολες αυτες της LIFE STYLE τραγουδιστριες που τραγουδανε με το πραμα τους και οχι με το στομα τους.Ολες αυτες ειναι χωμενες μεσα στην κοκα και τα τατουαζ.Πιο πολυ βιζιτουδες ειναι παρα τραγουδιστριες.Γιαννη καλο ταξιδι και χαιρετισματα στον τεραστιο Γεωργιο Παπαδοπουλο.

  7. Καλο ταξίδι. Λυπήθηκα πολυ, γιατι μεγάλωσα με τα τραγούδια του. Κρίμα. Πολυ καλός και αγαπητος καλλιτέχνης.

  8. Αθάνατος! Μεγαλώσαμε με τα τραγούδια σου,θα σε θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη!
    Συλλυπητήρια στην οικογένειά του

  9. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ.
    ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΣΠΡΑ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ ΡΟΥΧΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΟΙΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ……..

  10. ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ!! ΑΦΗΣΕΣ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ 1960-1970 ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕ -ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΠΛΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΤΖΗ!! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!

  11. Ο Γιαννης Καλατζης ελαμψε σε μια εποχη που η Ελλαδα μεγαλουργουσε, στην Ελλαδα της επταετιας.
    Ηταν τοτε που ολοι ειχαμε λεφτα, δουλειες, κοιμομαστε με ανοιχτες τις πορτες και τα παραθυρα των σπιτιων μας.
    Μια χωρα καθαρη που την αποτελουσαν μονο Ελληνες πολιτες και οχι Ισλαμιστες λαθρομεταναστες.Τοτε η χωρα μας ειχε ακομα τα συνορα της.Σημερα ο Τσιπρας και ο Καμμενος εχουν καταργησει τα Ελληνικα συνορα απο τα οποια οι Τουρκοι στελνουν ανενοχλητοι τον καθε κακοποιο Ισλαμιστη, τον οποιο η κυβερνηση παρουσιαζει σαν προσφυγγα.Καλο ταξιδι Γιαννη Καλατζη.Η μεταπολιτευση σου εδειξε ρεβανσισμο και σε εκδικηθηκε που ελαμψες μεσα στην περιοδο της χουντας.Φευγεις απο μια χωρα που ο Τσιπρας και ο Καμμενος την εχουν κανει να ειναι ενα διαλυμενο μπουρδελο.

    1. Γιατί δεν αναφέρεις και τους κόπρους τους ΝΔημοκράτες; Ο Σαμαράς επί Μητσοτάκη αν θυμάσαι που έφερε όλα τα Αλβαναριά στην χώρα δεν σου λέει κάτι;

  12. Σου εκοψε την καριερα ο Εβραιομασσωνος Νταλαρας ,ενω μιμηθηκε την φωνη σου
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ

  13. ΚΑΛΌ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΩΡΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕΣ ΑΡΙΣΤΑ.

  14. Καλό ταξίδι Γιάννη.
    Εμάς τους μεγαλίτερους πάντα θα μας συντροφεύουν τα τραγούδια σου με τα οποία μεγαλώσαμε.

  15. “Το παλιό ρολόι του μικρού σταθμού,στάθηκε στην ώρα του αποχωρισμού”…Καλό σου ταξίδι φίλε Γιάννη…δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

  16. Καλο ταξιδι Γιαννη ησουν σεμνος και υπεροχος

Comments are closed.