Απόψε έφυγε ο πιο πιστός μου αναγνώστης. Καλό ταξίδι, πατέρα…

Κοινοποίηση:
tripi1

…Θυμάμαι-γιατί οι μνήμες καθορίζουν το φως της μοναξιάς και της θλίψης-έναν ξερακιανό, νευρώδη τύπο με μικρό μουστάκι, που κάθε φορά που του ζητούσα ένα παιχνίδι, έτρεχε να μου το αγοράσει, ακόμα κι αν δεν είχε πενηνταράκι στην τσέπη του. Πάντα απορούσα που τα’ βρισκε τα χρήματα, ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, που δούλευε στις αστικές συγκοινωνίες της Λακωνίας για να με μεγαλώσει και να με κάνει “άνθρωπο”, όπως συνήθιζε να λέει με αυτό τον απότομο αλλά προστατευτικό τρόπο. Ποδήλατα, τρακτέρ, πλαστικά όπλα, κουρσάκια, όλα μου τα φερνε “ο γέρος μου”. Ο Μάκης μου, η βιολογική μου ύλη.

Ο πατέρας, κράταγε πάντα το ταμείο στις συγκοινωνίες. Όταν έβλεπε ότι έλειπε ένα πενηνταράκι, σήκωνε τον κόσμο κι αν του χε πέσει πουθενά, το ‘βαζε από την τσέπη του, για να μην τον πούνε κλέφτη. Όταν μεγάλωσα και πέτυχα στις εξετάσεις της Νομικής Αθηνών, πριν φύγω από το σπίτι μου στη Σπάρτη, μου είπε: “Τρία πράγματα δε θέλω να γίνεις. Ναρκομανής, κλέφτης και κομμουνιστής”. Ο πατέρας ήταν ο συντηρητικός πατριώτης, ο εθνικόφρων της επαρχίας που έλεγε ότι ο “Παπαδόπουλος, μας έδωσε ψωμί να φάμε και έφερε το νερό και το ηλεκτρικό στη Μάνη.” Μετά όταν ήρθε ο Καραμανλής, ανάβανε λαμπάδες και φύλαγαν τη φωτογραφία του. Γιατί ήξερε τις βρωμιές του Εθνάρχου, αλλά μπροστά στην Κύπρο που τότε μάτωνε , ο Καραμανλής ήταν η μόνη λύση, έλεγε ο πατέρας…

Μέχρι το τέλος της ζωής του, θυμόταν τα “καλά της Επταετίας”, ακόμα κι αν κρυφά τις νύχτες κατέβαζε από το παταράκι το παλιό ραδιόφωνο για να ακούσει την Ντόϊτσε Βέλλε. Τελικά ο “γέρος μου” ήταν δημοκράτης, απλώς θεωρούσε ότι η δημοκρατία, είχε σαπίσει και χρειάζονταν ένα ΣΟΚ για να συνέλθει. Αυτά είχε πει κάποτε και στον χίτη Παυλάκο και πήγε να τον καθαρίσει με το κουμπούρι. Γεννηθείς το 1938, παιδί της Κατοχής που έζησε τη φτώχεια, την ψείρα και την πείνα, είδε τον πατέρα του να τον δέρνουν οι κομμουνιστές και οι αντάρτες επειδή ήταν “εθνικόφρων”, και οι Γερμανοί  να καίνε την προίκα της μάνας του(κάτι πανωσέντονα και φουστάνια ήταν τότε η προίκα τους)και είδε τους Γερμανούς να καίνε και το σπίτι τους. Οι εικόνες αυτές, δεν έφυγαν από το μυαλό του, ποτέ. Αλλά ούτε και από το δικό μου, δε θα φύγουν ποτέ.

Έντιμος, αγωνιστής, πατριώτης  και πάντα καθαρός σαν το άσπρο νερό του χωριού του, την Τρύπη, εκεί στον Ταΰγετο, δίπλα από τον ιστορικό Καιάδα που έριχναν οι Σπαρτιάτες τους είλωτες και τους “άχρηστους” για πόλεμο. Ο πατέρας πάλεψε, επί 6 μήνες. Για 5 μήνες στις εντατικές του Ευαγγελισμού. Μαχητής, νοικοκύρης, οικογενειάρχης, πιστός στο Θεό και στους αγίους μας που δεν τους φοβόταν, τους σεβόταν, με το μαράζι του ανθρώπου που δούλευε μια ζωή για να του κόψουν τα πάντα, οι αριστεροί και οι Σαμαράδες: Μου΄λεγε: “Τα καθίκια αφού δεν υπάρχει ένας Παπαδόπουλος για να τους κρεμάσει. Έπρεπε να τους βάλει σε ένα καράβι και να τους φουντάρει στον Κάβο Μαλλιά”.

Θέλω μέσα από το πατριωτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ που ο πατέρας το αγαπούσε και το διάβαζε τρέχοντας κάθε πρωί να πάρει την εφημερίδα του, να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε (με αίμα )για το μοναχοπαίδι του. Και έκανε πολλά. Με το υστέρημα του έλληνα πολίτη που η εξουσία κορόιδευε και ενέπαιζε αλλά αυτός απτόητος και φιλότιμος, δούλευε σαν μυρμήγκι για να μην λείψει ποτέ τίποτα από την οικογένεια του και το πάντα γεμάτο τραπέζι μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους της ΜΕΘ 2 του Ευαγγελισμού αλλά και την διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και τον καθηγητή Ζακυνθινό, που καθημερινά πολεμούν με το θάνατο και κοιτάζουν στα μάτια τους ασθενείς, σαν να κοιτάζουν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τους δικούς τους ανθρώπους. Με στερήσεις, με ελλείψεις, με δεκάδες προβλήματα. Στην Εντατική Μονάδα, οφείλω ένα μεγάλο ρεπορτάζ, όταν θάψω τον πατέρα μου. Επαγγελματίες στο καλύτερο-παρά τα προβλήματα-νοσοκομείο της χώρας που πάνω από τις δυνάμεις τους, φροντίζουν για όλους ανεξαιρέτως, είτε είναι γνωστοί είτε άγνωστοι και αυτό το έζησα ο ίδιος και το λέω με σιγουριά, βιωματικά. Εκεί, στο φως της εντατικής, οι εντατικολόγοι, οι καλύτεροι γιατροί του κόσμου, δίνουν έναν υπέρ πάντων αγώνα και το σύστημα(ανεξαρτήτως εάν πιστεύει κανείς σε αυτό ή όχι), οφείλει να τους στηρίξει.

Μάκη μου, πατέρα μου, καλό ταξίδι. Ραντεβού στην Τρύπη, στους πρόποδες του Ταϋγέτου που τόσο αγάπησες. Μαζί θα πάμε , μόνον που εσύ δε θα μου ξαναχαμογελάσεις με εκείνο το αντρίκιο και άγριο ύφος του λεβέντη…

Σ.Χ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

108 Σχόλια

  1. Λεβέντης πατέρας έβγαλε ένα λεβέντη γιό.Να ζήσεις να τον θυμάσαι Στέφανε.Έτρεξες στα νοσοκομεία όσο ελάχιστα παιδιά σήμερα που συνήθως εγκαταλείπουν τους γονείς τους.Αγωνιστής παντού είσαι ρε φίλε.

  2. Συλλυπητηρια στεφανε να ζησετε να τον θυμαστε

  3. Στέφανε μ’έκανες να με βλέπουν τα παιδιά μου να κλαίω…Ο Κύριος ν’αναπαύσει την ψυχή του
    και να σου δίνει υγεία και δύναμη να τον θυμάσαι πάντα διότι μόνο έτσι δεν “χάνονται” οι ψυχούλες…μόνο όταν τις θυμόμαστε και μιλάμε ΄πάντα γι’αυτές!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου πάντα μαζί σου ευτυχισμένη ,όταν θα μνημονεύω τον δικό μου πατέρα ,την μάνα μου,την αδερφή μου και τον αδερφό μου θα προσεύχομαι και για τον δικό σου πατέρα που φρόντισε το παιδί του να μην αφελληνισθεί και να παραμείνει τίμιος σ’ένα τόσο δύσκολο πεδίο μάχης όπως είναι η δημοσιογραφία!
    Λουκάς Κίνιας ,συνάδελφός σου που επέλεξε ν’αυτοεξορισθεί στην Μελβούρνη της Αυστραλίας για να μην αφελληνισθούν κι εξισλαμισθούν τα παιδιά του…

  4. Εχω περάσει απο αυτο τον Γολγοθά και ξερω οτι κ να πουμε ειναι πολυ λιγο για να παρηγορηθεί κανεις οταν χάνει τον γονιο του. Το μονο που μπορουμε να σου πουμε ειναι θερμα συλλυπητήρια κ πραγματικά ελπιζω να υπαρχει ενας καλύτερος κοσμος για ολους τους αγαπημένους μας που χάσαμε γιατι μονο αυτο μας δίνει δυναμη.

  5. Στεφανε Συλλυπητηρια..Να είσαι γερός ,με την οικογενεια σου και να τον θυμάσαι.. Η αισθηση της ελλειψης δεν πρόκειτε να χαθεί ποτέ ,απλά στο τέλος μαθαίνεις να ζεις μαζί της..

  6. Στεφανε, ζωη σε σενα και την οικογενεια σου. Αιωνια η μνήμη του. Να ζήσεις να τον θυμασαι.

  7. Κουράγιο Στέφανε.Τα θερμά μου συλλυπητήρια.Ο αγώνας του πατέρα σου να σε κανει άνθρωπο όπως έλεγε ,δικαιώθηκε με το παραπάνω.Η σκέψη μας ειναι μαζι σου,

  8. Στέφανε να ζήσεις να τον θυμάσαι και να ξέρεις πως σίγουρα θα συνεχίσει να είναι πολύ περήφανος για εσένα… Γιατί από λεβέντες πατεράδες μπορούν να βγαίνουν μόνο λεβεντοπαλίκαρα!!!

  9. Αιωνια η μνήμη του! Εύγε σου για όσα γράφεις!
    Εμείς οι βορειοηπειρωτες σε αγαπάμε και σε Ευχαριστούμε..!

  10. Στέφανε νάσαι καλά να τον θυμάσαι. Συλλυπητήρια

  11. Αγαπητέ Στέφανε ξέρω πως τα λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης δεν είναι αρκετά για να μαλακώσουν τον πόνο σου. Ας έχει καλό Παράδεισο κι εσύ να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη περηφάνια.Καλή δύναμη παλληκάρι μου!!!

  12. ΠΑΤΕΡΑΣ και ΜΑΝΑ, λέξεις ΙΕΡΕΣ! Ο πόνος αβάσταχτος και βουβός, χαραγμένος βαθιά στην ψυχή του κάθε ανθρώπου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια!

  13. Στέφανε να μην ξεχάσεις ποτέ ότι ο πατέρας σου Ζει και συνεχίζει να σε καμαρώνει και να περιμένει πράγματα από σένα. Θα ρθουν πολλές στιγμές που θα νοιώθει ότι είναι μαζί σας. Μην αφήσεις τον κακομοίρη ανθρώπινο νου, να σε κάνει να πιστέψεις ότι είναι η φαντασία σου. Ο πατέρας σου Ζει και σε καμαρώνει και νοιώθει κάθε συναίσθημα αγάπης και ευγνωμοσύνης που τρέφετε για εκείνον.

  14. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΣΦΙΓΓΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ..ΓΙΑΤΙ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ..ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝΕ…KAI TON AΓΑΠΗΣΑΝ…ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΗ ΣΤΕΦΑΝΕ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ..ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΦΙΛΕ Μ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ..ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ..ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ….ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

  15. Συλλυπητηρια Στεφανε.Ζωη σε εσας.Καλο παραδεισο στον πατερα σου.

  16. Στεφανε συλληπητηρια για τον πατερα σου.Καλο παραδεισο να εχει!!

  17. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ

  18. Συλληπητηρια αδερφε..
    Καλο Παραδεισο να εχει και να εισαι γερος να τον θυμασαι!

  19. Θελω να εκφρασω τα Συλλυπητηρια μου!
    Δημητριος Δολτσινιαδης
    Περιφερειακος Συμβουλος
    ”Ελληνικη Αυγη για την Πελοποννησο”

  20. Παλληκάρι της δημοσιογραφίας,να ζησεις να θυμάσαι τον πατέρα σου.Είμαι βέβαιος οτι αφήνοντας εσένα πίσω,ειναι ήσυχος στην αγκαλιά της Μητρός Παναγιάς,έχοντας επιτελέσει κατα τον καλύτερο τρόπο την αποστολή του πάνω στη γή.Συνέχισε όρθιος να τηρείς τις επιταγές του και ο λαός είναι κοντά σου τη δύσκολη αυτή ώρα.

  21. Συλλυπητήρια. Ελαφρύ το χώμα και ζωή σε εσάς.

  22. Θερμά συλλυπητήρια Στέφανε, καλό του ταξίδι και υγεία στους ζώντες.

  23. Τα θερμά μου συλλυπητήρια Στέφανε, καλό του ταξίδι και υγεία στους ζώντες.

  24. Καλό παράδεισο να έχει. Πάει η παλιά Ελλάδα Στέφανε και οι παλαιοί Έλληνες. Μας κατέστρεψαν τον κόσμο μας. Τουλάχιστον προλάβαμε και ζήσαμε τέτοιους ανθρώπους και μια τέτοια Ελλάδα γιατί τα νέα παιδιά δεν έχουν τέτοιες εικόνες.
    Πονάει πιο πολύ έτσι βέβαια γιατί είδαμε την Ελλάδα του τότε και την συγκρίνουμε με την Ελλάδα του τώρα και τους Έλληνες νοικοκυραίους πατριώτες με τις κουραδομηχανές του σήμερα.
    Ένας Λάκωνας συμπατριώτης σου.
    ΥΓ: Που θυμήθηκες τον Παυλάκο ρε; Οργίασε μετά τη δολοφονία του Κατσαρέα. Μέχρι και ο γερο Παπανδρέου τον σκιαζόταν και έκανε πίσω τότε με τον “ανένδοτο” γιατί έμαθε πως ανηφόριζε στην Αθήνα ο μπάρμπα Γιάννης και είπε “διαλυθείτε ησύχως”… Ιστορίες για αγρίους…

  25. Δεν λυπαμαι Στεφανε επειδη εφυγε ο πατερας σου με το εργο του ολοκληρωμενο ,να σε δει πατριωτη και λεβεντη.Ευχομαι ελαφρη το χωμα που θα τον σκεπαζει.Τα θερμα μου συλλυπητηρια.

  26. ΣΤΕΦΑΝΕ, ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ.
    ΠΑΡΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ:
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

  27. καλώ κουράγιο αδερφέ να ςησεις να τον θυμάσαι

  28. Τα θερμά μου συλληπητήρια Στέφανε.Να ζήσετε να τον θυμάστε!

  29. τα συλλυπητήρια μου μου Στέφανε, καλό κουράγιο. Έκανε καλή δουλειά ο κυρ. Μάκης

  30. Τα θερμά μου συλληπητήρια Στέφανε.Να ζήσετε να τον θυμάστε!

  31. Τα θερμά μου συλλυπητήρια Στέφανε,ζωή σε ‘σας να τον θυμάστε ότι σας δίδαξε,κουράγιο σε σένα και την οικογένεια σου.

  32. Θερμά συλλυπητήρια Στέφανε. Να ζήσεις να τον θυμάσαι. Κατάφερε και μεγάλωσε έναν άνθρωπο με αξίες, ιδανικά σε έναν βρώμικο και σιχαμένο κόσμο.

  33. ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ Κ.ΧΙΟ.ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ.

  34. Τα θερμά μου συλλυπητήρια να ζήσεις να τον θυμάσαι.

  35. Όταν εύγε ο δικος μου πατέρας ,εγραψα ,σκαλίζοντας ,σε μια μικρή πλακά ,Οσο Υπαρχει ,Θανατος ,Θα Υπαρχει Ανασταση ,..συλλυπητήρια Κυριε Στεφανε.

  36. Θερμα και ειληκρηνη συλλυπητηρια για την απωλεια του λεβεντη Πατερα σου.Θα ειναι περηφανος βλεποντας σε απο ψηλα,θα ειναι ομως ζωντανος γιατι θα ειναι παντα στη μνημη ολων σας,καλο του ταξιδι και καλο παραδεισο να εχει.

  37. Όταν έρθει η στιγμή που κλείνουμε για στερνή φορά τα μάτια και η ψυχή ξεκινά το ταξίδι προς την αιωνιότητα, πάει και αναπαύεται στον παράδεισο της. Αυτός ο παράδεισος δεν είναι άλλος από τις καρδιές αυτών που την αγαπούν και αγαπά. Εκεί, στις καρδιές των αγαπημένων της προσώπων η ψυχή θα ζήσει γαλήνια.
    Λυπάμαι αφάνταστα για τον χαμό του πατέρα σου φίλε Στέφανε αλλά να ξέρεις η καρδιά σου είναι ο παράδεισος της ψυχής του. Και εκεί θα ζήσει γαλήνια και θα σε συντροφεύει σε κάθε στιγμή της ζωής σου μέχρι να ξαναβρεθήτε μια μέρα και οι δύο αγκαλιά στην Τρύπη, στους πρόποδες του Ταϋγέτου.

    Φιλικά από Ισπανία,
    Γιώργος Ρουμελιώτης

  38. Τα θερμα μου συλληπητηρια Στεφανε να εισαι καλα να τον θυμασαι.Κουραγιο.

  39. Tα συλλυπητήριά μου Στέφανε. Να ζήσεις να τον θυμάσαι και να τον κάνεις περήφανο από εκεί που είναι.

  40. Συλλυπητήρια . Ο Πατέρας σου άφησε πισω του κατι που αξίζει. Συνέχισε Στεφανε αυτο που κάνεις.
    Κωστας

  41. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ

    ΛΑΚΩΝΑ-ΠΑΤΡΙΩΤΗ –

    ΑΝ Κ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΗΓΑΙΝΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ)
    ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ -ΤΕΡΜΑ- ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ – ΝΑ ΑΝΑΨΩ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ
    ΚΥΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΜΑΚΗ –

    ΔΙΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ CV TOY ΑΡΤΙ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ
    ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Κ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ

    Κ ΓΡΑΦΩ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ( ΕΝΕΣΤΩΤΑ ) ΔΙΟΤΙ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ (ΠΑΙΔΙΩΝ – ΕΓΓΟΝΟΝ ΚΛΠ ΑΠΟΓΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ DNA )
    ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ( “” ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ “” ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ

    ΑΜΗΝ .

    P.S : ΟΤΑΝ ΕΛΘΩ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΑΙ

  42. Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου,εύχομαι να έχει καλό παράδεισο.Η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ¨ΆΞΙΟΣ” από τη στιγμή που κατάφερε και μεγάλωσε ένα γενναίο πατριώτη.Μακάρι ο Θεός να αξιώσει όλους τους Έλληνες γονείς να δώσουν τέτοιους μεγάλους πατριώτες που να αγωνίζονται υπέρ πίστεως και πατρίδος χωρίς να φοβούνται τίποτε,όπως το πράττεις εσύ.Να ζήσετε να τον θυμόσαστε και να είσαι πάντα ευλογημένος για να συνεχίσεις τον αγώνα που έχεις ξεκινήσει για την απελευθέρωση της πατρίδος μας όχι μόνο από τους ξένους κατακτητές αλλά και από τους Έλληνες πολιτικούς που τη πρόδωσαν όσο ποτέ!!!

  43. ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΕ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ

  44. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΝΑΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ.ΦΙΛΙΠΠΟΣ

  45. θερμα συλληπητηρια Στεφανε νασαι καλα να τον θυμασαι με αγαπη

  46. Έτυχε να τον γνωρίσω και ειλικρινά ήταν συμπαθέστος άνθρωπος!!! Να έχετε την ευχή του και να ζει πάντα στην καρδία και την θύμηση… Αιωνία του η μνήμη,,,

  47. Στέφανε, τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα σου. Να έχει καλό Παράδεισο και να ζήσεις να τον θυμάσαι.

  48. Τα θερμά και ειλικρινά μου συλλυπητήρια Στέφανε. Ζωή σε σας, να τον θυμάστε με περηφάνεια και να τον τιμάτε!

  49. Συλληπητηρια φίλε καλή δύναμη …..ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. …

  50. Συλληπητήρια αδελφέ Στέφανε. Τα λόγια σου συγκινητικά και ακουμπάνε τις καρδιές μας. Είσαι τυχερός που έμαθες τι εστί πατρίδα από έναν αληθινό πατριώτη. Ο θεός να τον αναπαύσει και να σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις τον αγώνα σου.

  51. Καλό παράδεισο , να ζήσεις Στέφανε και εσύ και οι οικογενειά σου να θυμάστε τον καλό παππού και πατέρα.

  52. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΕΦΑΝΕ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΕ ΣΥΧΝΑ.

  53. enaς πατριωτης εφυγε..ενας ανθρωπος απο τη σπαρτη απο ενα χωριο του ταυγετου..απογονος του λεωνιδα του μενελαου του παλαιολογου…τους καλους χριστιανους ο θεος τους παιρνει κοντα του στο παραδεισο…
    κ μην ξεχνας στεφανε οτι οι σπαρτιατες περιμεναν δεκα χρονια στα βουνα για να σκοτωσουν τον εφιαλτη…
    ετσι κ εμεις δεν ξεχναμε το κακο που κανουν οι κομουνηστες…η συνταξη του πατερα σου ηταν του ΟΓΑ καπου στα 400 ευρω….

  54. Συλληπητηρια αδελφε, ο Θεός να αναπαύει την ψυχούλα του .
    Κουράγιο και ζωή σε εσας

  55. Στέφανε, σου στέλνουμε τα πιο θερμά μας συλληπητήρια για την απώλεια του πατέρα σου.
    Απο καρδιάς σου ευχόμαστε ο Θεός να σου δώσει δύναμη και κουράγιο στον πόνο σου.
    Αναγνώστες απο Λαμία και παραλίων Στυλίδας

  56. Συλλυπητήρια, αδελφέ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Ελπίζω σύντομα να μας καμαρώνει απο ψηλά, σε μια λεύτερη πατρίδα.

  57. Συλλυπητηρια Στεφανε….
    Να εισαι καλα να τον θυμασαι και να συνεχιζεις να τον κανεις περηφανο.

  58. Θερμά συλλυπητήρια , Να ζήσεις Στέφανε !!!
    Αιωνία του η μνήμη !!!
    Στρατος Δ.

  59. Θερμά συλλυπητήρια. Να ζήσεις να τον θυμάσαι.

  60. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.Να ζήσεις να τον θυμάσαι και να μείνεις πιστός εργάτης για τις πατριώτικες κ πραγματικά δημοκρατικές αρχές που μεταλαμπάδευσε σε σένα.

  61. Τα θερμά μου συλλυπητήρια να ζήσεις να τον θυμάσαι Στεφανε.Με αγγιξαν στην καρδια τα λογια σου για τον πατερα σου γιατι τα ιδια θα ηθελα να πω και στον δικο μου .Ελπιζω να γινουν φιλαρακια στον αλλον κοσμον.

  62. Θερμά συλλυπητήρια. Να ζήσεις να τον θυμάσαι.

  63. δεν ξερω τι να γραψω, τα συχαινομαι τα τετριμμενα
    μονο Προσευχη για οσες ψυχες εχουν φυγει
    η ληθη ειναι το μεγαλυτερο ανθρωπινο αμαρτημα

  64. Συλλυπητήρια για την απώλεια Στέφανε.Να ναι καλά εκεί που πάει.Άξιος πατέρας , άξια τα ιδανικά που πέρασε στο γιο του.

  65. ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΖΩΗ ΣΕ ΣΑΣ.

  66. Στέφανε, πριν λίγους μήνες έφυγε και ο δικός μου πατέρας… μεγάλη απώλεια, αλλά τώρα οι πατεράδες μας είναι ελεύθεροι, απεγλωβίστηκαν από ένα γέρικο, μη λειτουργικό σώμα και όπως είπε ένας φίλος μου στην οικογένειά του, που τον γύρισαν στην ζωή μετά την ανακοπή, ”τι κλαίτε, εκεί που είμουν έκανα πάρτυ, είμουν πιο ζωντανός από ότι τώρα”
    νασαι καλά, καλή δύναμη
    Γιάννης

  67. Καλό Παράδεισο στον ΕΛΛΗΝΑ και γνήσιο Πατριώτη πατέρα σου !!!

  68. ΛΟΚΑΤΖΗΣ΄΄΄Τα θερμα μου συλληπητηρια για τη μεγαλη απωλεια του πολυαγαπημενου σου ΠΑΤΕΡΑ Να ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει,η μνημη του θα ειναι αιωνια στη μνημη σας.Καλο του ταξιδι.//

  69. τα θερμα μου συλλυπητήρια ο θεος ας αναπαυσει την ψυχη του

  70. καλο παραδεισο και να εισαι δυνατος να τον τιμας καινα τον θυμασαι

  71. Καλό παράδεισο.
    Να ζήσεις να τον θυμασαι

  72. Θερμά συλλυπητήρια για τον γεννήτορά σου Στέφανε.Να έχετε υγεία εσύ και η οικογένειά σου και να τον θυμάστε.Έριξε καλή σπορά ο πατέρας σου.

  73. Ο πόνος είναι πάντα βουβός και γεμάτος από γλυκές κι όμορφες αναμνήσεις. Ο πατέρας σου ΕΙΝΑΙ μεταξύ μας, όπως είναι οι γονείς όλων μας, όσοι έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ σου, ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ και το ΙΝΔΑΛΜΑ της ζωής σου, σου έμαθε να αγαπάς την ΠΑΤΡΙΔΑ, να τιμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ και να ΠΟΛΕΜΑΣ για ΤΙΜΗ κι ΑΞΙΕΣ. Αυτά αξίζει να θυμάσαι και να ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ. Αυτό θα τον κάνει ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ και ΣΙΓΟΥΡΟ ότι η ΕΠΙΓΕΙΑ διαδρομή του ήταν στο σωστό δρόμο.

    Συνέχισε να τον κάνεις ΠΕΡΗΦΑΝΟ πατέρα.

  74. Τα θερμότατα συλλυπητήρια μου Στέφανε σ’εσένα και την οικογένειά σου. Την ευχή του να έχετε όλοι.
    Καλό παράδεισο στο ΛΕΒΕΝΤΗ που ανέθρεψε έναν ΛΕΒΕΝΤΗ΄και κρίμα που δεν έκανε άλλους 10 Λεβέντ ες / ισσες σαν εσένα. Ο Θεός ας τον αναπαύσει. .

  75. Τα θερμά μου συλλυπητήρια να ζήσεις να τον θυμάσαι Στεφανε

  76. Σε αγαπαμε και σε νοιωθουμε αυτες τις τοσο δυσκολες ωρες για σενα και την οικογενεια σου Στεφανε . Ο πατερας σου πρεπει να ηταν πολυ υπερηφανος για σενα γιατι εκανε ενα γιο λεβεντη. να ζησεις να τον θυμασαι Ας ειναι ελαφρυ το χωμα του

  77. Θερμά συλλυπητήρια Στέφανε.
    Ένας αναγνώστης.

  78. Θερμά συλλυπητήρια. Τίποτα παραπάνω γιατί τα λόγια είναι περιττά…

  79. Θερμά μου συλλυπητήρια να ζήσεις να τον θυμάσαι. Μηπως τον ‘εκτελεσανε’ οι κουμμουνιστες με υπουλες μεθοδους? Μηπως του προκαλεσανε ή χειροτερεψανε την ασθενεια που ειχε? Σκεψου….

  80. ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΟΥ Μ’ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΣΕΣ !!!!!! ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ !!!!!!!!!!!!!

  81. Καλό Παράδεισο στον πατέρα σου Στέφανε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια. Μην ξεχάσεις τα λόγια του ποτέ…είναι η δική σου προίκα. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα του..Καλή δύναμη

    ΙΧΝ

  82. Στεφανε μου… ζωη σε σενα και την οικογενεια σου..τα θερμα μου συλληπητηρια..ξερεις καλα οτι εχεις αξιο και πατριωτη πατερα,και ελπιζω αυτο να μετριασει την θλιψη σου! Να τον θυμασαι παντα……

  83. Τα θερμά μου συλλυπητήρια Στέφανε….ο ΘΕΟΣ ας τον αναπαύσει.

    1. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΜΙΝΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΕ !!!!!! ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!! ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ !!!!!!!!!

  84. τα θεμα μου συλλυπητηρια,κουραγιο,δυναμη Στεφανε ο θεος να σου δεινει.

  85. τα θερμα μου συλλυπητηρια Στεφανε οι σκεψεις μας να σε απαλανουν απο το πονο.. να εισαι καλα να τον θυμασαι

  86. Καλό παράδεισο,να είστε καλά να τον θυμάστε

  87. ΘΕΟΣ ‘σχωρές τον…..Να ζήσεις Στέφανε, να τον θυμάσαι και να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ τα όσα σε δίδαξε και με τις κουβέντες του, ΑΛΛΑ ΚΑΙ με τις ΠΡΑΞΕΙΣ του.

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στεναχωρέθηκα τώρα, ΑΛΛΑ ο άνθρωπος θα ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ τελικά, μετά την ΤΟΣΗ ταλαιπωρία του.

    Πες του εκεί – πάνω απ’το μνήμα – από εμάς, να αισθάνεται ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ εκεί που είναι, για το ΓΙΟ που μεγάλωσε και ανέρθεψε ΣΩΣΤΑ.

    Τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    …και για μας, το ΠΑΛΙΚΑΡΙ αυτό, θα μείνει ΑΘΑΝΑΤΟ στις μνήμες μας για το σπέρμα που έσπειρε και ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ!…..

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

  88. Τα θερμά μου συλλυπητήρια να ζήσεις να τον θυμάσαι

  89. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον θάνατο του πάτερα σου στέφανε.
    Αιωνία του η μνήμη καλό παράδεισο να έχει και άξιος που γέννησε και μεγάλωσε με πατριωτισμό και ήθος και άξιες έναν άνθρωπο που ονομάζετε Στέφανος Χίος.

Comments are closed.