ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ!! Ποινική δίωξη για κακούργημα στο “δεξί χέρι” του Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ!!

Κοινοποίηση:
Ï Óôáýñïò Ðáðáóôáýñïõ óôÝ÷ïò ôçò ÍÄ êáé óõíåñãÜôçò ôïõ ðñþçí ðñùèõðïõñãïý Áíôþíç ÓáìáñÜ åîÝñ÷åôáé áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÓÄÏÅ ôçí ÔåôÜñôç 2 Óåðôåìâñßïõ 2015. Ï Óô. Ðáðáóôáýñïõ åß÷å êëçèåß áðü ôïí ïéêïíïìéêü åéóáããåëÝá óå áíùìïôß êáôÜèåóç ãéá ôçí õðüèåóç ôçò "ëßóôáò ËáãêÜñíô". 
(EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, βρίσκεται πλέον ο δικηγόρος και άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Την δίωξη άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατόπιν της έρευνας που διενεργήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του ύψους σχεδόν 5,4 εκατ. στην τράπεζα HSBC.

Μαζί με τον Παπασταύρου διώκεται και ο Ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής για άμεση συνέργειας στην απόπειρα απάτης (κακούργημα).

Κοινός παρονομαστής στην υπόθεση η υπεράκτια εταιρεία Stabri Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες νήσους η οποία φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μην καταβληθεί ο φόρος που είχε καταλογιστεί για το έτος 2007 στον Σταύρο Παπασταύρου και στους γονείς του που εμφανίζονταν ως συνδικαιούχοι του επίμαχου λογαριασμού.

Ο δικηγόρος έχει υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός στην τράπεζα HSBC ανήκει στην εταιρεία  Stabri Limited της οποία μόνος ιδιοκτήτης είναι ο Μιωνής ενώ σύμφωνα με την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού ήταν αποταμιευτικός χωρίς να πραγματοποιείται καμία ανάληψη από τον Παπασταύρου.

Η κατηγορία σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου συνδέεται με τον αναλογούντα φόρο ύψους 460.000 ευρώ που φέρεται ότι προσπάθησε να μην καταβάλλει για το 2007 τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: