ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!- ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝ…- ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ!!!

Κοινοποίηση:
μουσου

Ρεπορτάζ- επιμέλεια: Μαρίνα Νικολάκη

Ολο και περισσότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα υιοθετούν το κρέας ΧΑΛΑΛ που φτάνει στα πιάτα μας στα οικογενειακά τραπέζια πολλές φορές εν αγνοία μας. 

Τι φρικιαστικό όμως συμβαίνει με το Χαλάλ που αποτελεί το φαγητό που αγαπούν και μας μετέφεραν οι μουσουλμάνοι μετανάστες; Η σφαγή των ζώων γίνεται με μαχαίρι, ευλογείται από τον μουφτή στο όνομα του Αλλάχ και τότε μπαίνει η ένδειξη «Halal»…. αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

Είναι αραβικός και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε πρόκειται για αντικείμενο, είτε για προϊόν, είτε για πράξη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι κάτι που ενδέχεται να αφορά τη διατροφή μας. Η εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων στην Ελλάδα λόγω μετανάστευσης συνοδεύτηκε και από την εξάπλωση τροφίμων στην εγχώρια αγορά με ισλαμική σφραγίδα. Το αποτέλεσμα είναι Ελληνες να καταναλώνουν ερήμην τους κρέατα όχι μόνο τελετουργικά σφαγμένα, αλλά και ευλογημένα από μουφτή! Την ώρα που το ζώο ξεψυχάει με έναν ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο, όπως επιβάλλει η θρησκεία του, ο μουφτής κάνει επίκληση στον Αλλάχ με τα λόγια «Μπισμιλάχ Εραχμάν, Εραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ».

Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται διά ροπάλου να καταναλώσουν κρέας που δεν έχει πιστοποίηση «χαλάλ». Με τον όρο αυτό περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για κρέατα, εκτός του χοιρινού, που έχουν θανατωθεί σύμφωνα με ένα πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό. Αρχικά, πριν από το σφάξιμο, το ζώο έχει τραφεί μόνο με φυτική τροφή που δεν περιέχει ζωικά υποπροϊόντα.

Ο μουσουλμάνος σφαγέας -μόνο μουσουλμάνος επιτρέπεται να σφάξει το ζώο- διαβάζει μια προσευχή. Για την ακρίβεια, κατά τη διάρκεια της σφαγής του ζώου πρέπει να προφέρεται το όνομα του Αλλάχ. Το ζώο που θα οδηγηθεί στον τόπο της σφαγής δεν πρέπει να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, ενώ το ζώο είναι ζωντανό, σφάζεται αργά με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι στον λαιμό μέχρι να χάσει όλο του το αίμα, ενώ κρεμιέται ανάποδα. Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα βιώνουν έναν αργό και οδυνηρό θάνατο. Ο ευρωπαϊκός νόμος απαιτεί τα ζώα να αναισθητοποιούνται πριν από τη θανάτωσή τους και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται πιστόλι αναισθητοποίησης. Αυτό, όμως, εμποδίζει την ακατάπαυστη εκροή του αίματος, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό για τους μουσουλμάνους.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, στην περιοχή της Ξάνθης είχε ξεσπάσει σάλος όταν αποκαλύφθηκε ότι γνωστή εταιρία κοτόπουλων, μία εκ των μεγαλύτερων πτηνοτροφικών εταιρειών με παραγωγή μέχρι και μισό εκατομμύριο κοτόπουλα την εβδομάδα, είχε από το 2003, με σχετική σύμβαση, υιοθετήσει τη μουσουλμανική πρακτική για τμήμα των προϊόντων της. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τους βασικούς προμηθευτές σε κοτόπουλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακόμα και στην ιστοσελίδα της έγραφε:

«Η “Πίνδος” εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Τα κοτόπουλα “Πίνδος” έχουν την πιστοποίηση “χαλάλ” από τον μουφτή Ξάνθης για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από τη Μουσουλμανική Θρησκεία», ενώ παρατίθετο και η βεβαίωση του μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου: «Εχουμε αναλάβει τη σχετική υποχρέωση να μεταβαίνουμε κάθε φορά και κατόπιν σχετικού αιτήματος στο πτηνοτροφείο της εταιρείας “Πίνδος”…».

eggrafo_moufteia_halal

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της έγραφε: «Η “ΠΙΝΔΟΣ” εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Τα κοτόπουλα “ΠΙΝΔΟΣ” έχουν την πιστοποίηση “χαλάλ” από τον μουφτή Ξάνθης για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από τη Μουσουλμανική Θρησκεία».   Οι Μουσουλμάνοι θα είναι έως το 2030 το ¼ του πληθυσμού της γης και αυτά τα τρόφιμα σερβίρονται στο τραπέζι τους Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις φορείς πιστοποίησης χαλάλ εκ των οποίων η μία βρίσκεται στη μουφτεία της Κομοτηνής.

Ο σύμβουλος εξαγωγών, Θωμάς Βασσάρας, εκπρόσωπος της εταιρείας Halal Certification Services με έδρα την Ελβετία, εξηγεί στο newsbeast.gr ότι χαλάλ μπορεί να είναι ένα τρόφιμο από τη στιγμή που είναι αγνό και συνάδει με τους θρησκευτικούς τύπους των μουσουλμάνων. «Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν να πιστοποιούνται τα τρόφιμα ως χαλάλ ήταν ότι παλαιότερα οι Μουσουλμάνοι γνώριζαν με ακρίβεια τι υλικά χρησιμοποιούσαν. Πλέον ο σύγχρονος τρόπος παραγωγής, δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα περιπλεγμένος, δεν τους επιτρέπει να έχουν ακριβή γνώση των συστατικών που καταναλώνουν. Έτσι, η μουσουλμανική κοινότητα αναθέτει σε ένα φορέα την υποχρέωση να εντοπίσει ποια συστατικά ενός τροφίμου είναι μεμπτά σύμφωνα με τη μουσουλμανική θρησκεία». Σύμφωνα με το Κοράνι απαγορεύεται η κατανάλωση: Ψόφιων ζώων Αίματος Χοιρινού κρέατος Ζώου που έχει αφιερωθεί σε άλλον Θεό Ζώου που θανατώθηκε με στραγγαλισμό ή άλλο βίαιο τρόπο

«Ο Θεός και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες της Βίβλου είναι ο ίδιος (εβραϊκή, χριστιανική και μουσουλμανική θρησκεία). Επομένως ό,τι ζώο έχει αφιερωθεί στο Θεό από χριστιανό σφαγέα, είναι κατάλληλο για τους Μουσουλμάνους και αντίστροφα. Παρόλ’ αυτά δεν μπορεί να πιστοποιηθεί ως χαλάλ, για λόγους που σχετίζονται με τη διαδικασία πιστοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι πολλοί Μουσουλμάνοι οι οποίοι διαβιούν στην Ελλάδα, γνωρίζουν τη συγκεκριμένη παράμετρο, γι’ αυτό και καταναλώνουν αρνί ή και κοτόπουλο ακόμα και αν δεν είναι πιστοποιημένα ως χαλάλ. Επί της ουσίας γνωρίζουν ότι η σφαγή πραγματοποιείται από Χριστιανό Ορθόδοξο, ο οποίος αφιερώνει το ζώο στον ίδιο Θεό με το δικό τους», διευκρινίζει ο Θωμάς Βασσάρας.

Η σφαγή χαλάλ «Σε ό,τι αφορά τη σφαγή υπάρχει απαίτηση για την αποστράγγιση του αίματος, κάτι που συμβαίνει και με το δικό μας φαγητό. Σύμφωνα με τους Μουσουλμάνους κατά τη σφαγή του ζώου, θα πρέπει να λειτουργεί η καρδιά, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει ότι θα αφαιρεθεί πλήρως το αίμα από το σφάγιο. Η μουσουλμανική θρησκεία ζητάει επί της ουσίας να γίνεται με καθαρό τρόπο η κοπή των τεσσάρων αρτηριών, ώστε να μπορέσει η καρδιά να αποβάλει ορθά το αίμα. Σε καμία θρησκεία, καθώς και στη χριστιανική δεν σκοτώνουν το ζώο πριν το σφάξουν, καθότι εάν σταματήσει να λειτουργεί η καρδιά δεν αποστραγγίζεται το αίμα. Οι Μουσουλμάνοι για παράδειγμα, υποστηρίζουν ότι το ζώο θα πρέπει να σφάζεται ζωντανό. Κάτι ανάλογο ισχύει και στη χριστιανική πρακτική. Γι’ αυτό και το ζώο αναισθητοποιείται πριν σφαγιαστεί. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα σφαγεία χαλάλ, με τη διαφορά ότι η αναισθητοποίηση του ζώου πρέπει να είναι αναστρέψιμη. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν σφαγιαστεί για κάποιο λόγο το ζώο, μπορεί να συνέλθει σταδιακά και να συνεχίσει χωρίς καμία επιπλοκή τη ζωή του», εξηγεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΕΑΝ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΛ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΧΑΛΑΛ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΧΑΛΑΛ ΑΛΛΑ ΚΡΕΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΦΑΓΗΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ Κ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΓΟΡΑΣΤΕ
    ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ Κ ΚΙΜΑ ΕΚΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ Κ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΑΡΤΟ Κ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ
    ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΛ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΘΕΙΤΕ Ο ΕΦΕΤ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΠΙΝΔΟΣ…………………. ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ Κ Η ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ Κ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ Κ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΟΥ
    ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΧΑΛΑΛ Κ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ Κ ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΤΗΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΕ Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

  2. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το Τσιπρι μουσουλμανιζετε

  3. Ποιος στα δινει και τα τρως με το ζορι ρε σαχλαμαρα? Η μηπως παραγγελνεις χαλαλ στο σπιτι σου?

    1. Ρε βλήμα λέμε ότι αυτά που πουλάνε στα σουπερμάρκετ είναι χαλάλ και δε το ξέρει ο κόσμος δηλαδή τα χαιβάνια σαν εσένα

  4. Mην στεναχωριεστε ζωντανα τωρα τρωμε πσεκασμαλ,το καλυτερο ειναι μια καιξω.

  5. ΤΑ ίδια κρέατα θα γίνουν σε λίγο καιρό τόσο τα λαθροπιθήκια όσο και οι αναρχοάπλυτοι υποστηρικτές τους.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

  6. Ε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ !!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ …ΧΑΛΑΛ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΛΑΛ ΘΑ’ΧΟΥΝ…ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΑΠΟ ΕΔΩ!!!

  7. Πόρνης γεννήματα αριστεροί.

  8. Σύντομα θα μπουν και στα λαιμουδακια σας τα μαχαίρια των ισλαμοπιθηκων αν δεν τους στείλουμε στον αγύριστο γρήγορα….αλλιως όταν θα σας σφάζουν γιατί το απαιτεί η θρησκεία τους μην στεναχωριέστε θα έχετε και την “ευλογια”του μουφτή…..ποιος το περίμενε ότι θα φτάναμε εδώ πέρα στη χώρα της Παναγίας και κύριου ημών Ιησού Χριστού……

  9. Σύντομα θα μπουν και στα λαιμουδακια σας τα μαχαίρια των ισλαμοπιθηκων αν δεν τους στείλουμε στον αγύριστο γρήγορα….αλλιως όταν θα σας σφάζουν γιατί το απαιτεί η θρησκεία τους μην στεναχωριέστε θα έχετε και την “ευλογια”του μουφτή…..

    1. Έχεις δοκιμάσει “χαλάλ” κρέας στο λαιμουδάκι σου; Μήπως και σε καμία άλλη τρύπα; Ή σε χαλάει η ευλογία του μουφτή και προτιμάς κανενός παπατράβελου παιδόφιλου βρωμιάρη;

      1. Αγαπούλα δεν ξέρω αλλά θα ρωτήσω εσένα που είσαι η χαρά των hot Spot ,Όταν σε πηδάνε οι λαθροπιθηκοι ο μουφτής στον χώνει ή στον δίνει πιπ@?Όσο για τα κρέατα δεν θα σε ρωτήσω τι γεύση έχουν τα έχεις δοκιμάσει όλα…και σίγουρα μετά απ ένα καλό “φαγοπότι “πίνεις και το “χωνευτικό “σου….και αυτό χαλαλ είναι χαλασμένε?

      2. Ο ελλανιος πόρδος τρώει και απο τις δυο εισόδους-εξόδους του μονο λουκάνικα χαλάλ!!

Comments are closed.