“…όταν εσείς παίζατε με τις κούκλες, και μετέπειτα με τα “ανύπαρκτα” αντρικά σας όργανα, εγώ δούλευα και έβαζα ένσημα!”

Κοινοποίηση:
sintaxeis

Αν υπήρχε τρόπος η κυβέρνηση αυτή να σε εξαφάνιζε από προσώπου γης γιατί είχες την ατυχία να δουλέψεις από την παιδική σου ηλικία και να έχεις ένσημα σε νεαρή ηλικία για να συνταξιοδοτηθείς, αφού βέβαια σου το επιτρέπει και το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ, τότε θα το έκαναν με μεγάλη τους χαρά.

Αλλά αφού δεν επιτρέπεται ο “θάνατος σου” με αυτόν τον τρόπο εφεύρε ο κύριος Στουρνάρ(ι)ας, μια σειρά από περικοπές στην σύνταξη σου, για να σε εξαφανίσει τουλάχιστον με ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο έναντι των άλλων συνταξιούχων.

Πρώτο μέλημα τους να σε διαβάλουν μέσο των παρακρατικών καναλιών βάζοντας παπαγαλάκια ευτραφή,(βλέπε Χρήστο Κώνστα και λοιπούς), να λένε από την ασφάλεια της κάμερας χωρίς ουσιαστικό αντίλογο από εσένα κατακαημένε 55αρη, ότι « που δούλεψαν για να συνταξιοδοτούνται σε αυτήν την ηλικία ».

Τώρα φταίω να απαντήσω σε κάτι τέτοιους ότι όταν εσείς παίζατε με τις κούκλες, και μετέπειτα με τα “ανύπαρκτα” αντρικά σας όργανα, εγώ δούλευα και έβαζα ένσημα;

Όσο για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και κυρίως τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, να τους “ευχαριστήσουμε” που για άλλη μια φορά, μας έδειξαν με την δήθεν αμεροληψία τους, ότι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ θεωρείται η μείωση μιας σύνταξης σε ποσοστό 78% λόγο του ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ της ηλικιακής διαφοράς, παραβλέποντας τον λόγο συνταξιοδότησης αφού είναι μια ενέργεια που προέρχεται μέσα από νομοθετήματα, όπου και οι ίδιοι έχουν αποδεχτεί σαν νόμο του κράτους μέσα από συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν διάβασα πουθενά στο Σύνταγμα της Ελλάδας να αναφέρεται σε ηλικίες συνταξιούχων αλλά μόνο αν πληροί τις προϋποθέσεις βάση των νόμων του κράτους.

Εκεί μάλλον πήδηξαν σελίδα οι κατά τα άλλα ευσεβείς συνταγματολόγοι – δικαστές.

Λοιπόν αγαπητοί συνταξιούχοι όπως και εγώ λόγο ότι είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι από την κυβέρνηση αυτής της χώρας και ρατσιστικά παραγκωνισμένοι ηλικιακά, διαβάστε τις μειώσεις που μας έχουν κάνει μέσα σε 2 χρόνια με αναδρομική ισχύ από τους περισσότερους νόμους.

 Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ) (αρθ.11 Ν.3865/10 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.13 του αρθ.2 του Ν.4002/11)

Για συντάξεις από 1.700,01 € έως 2.000,00€, ποσοστό 6%

 Επιπλέον εισφορά του αρ.2 παρ.14 εδ.α Ν.4002/11

 Η ανωτέρω μηνιαία εισφορά παρακρατείται μόνο από όσους συνταξιούχους του Δημοσίου δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, αφού πρώτα αφαιρεθεί η κράτηση της Ε.Α.Σ, ως εξής :

για συντάξεις από 1.700,01€ έως 2.300,00 € ποσοστό 6%

Μείωση σύνταξης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.10 του αριθ.1 του Ν.4024/11

για όσους ΔΕΝ έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, μειώνεται κατά 40% το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000,00 €.

 Μείωση σύνταξης σύμφωνα με τις διατάξεις του αριθ.1 του Ν.4051/12

Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την παρακράτηση των προηγούμενων κρατήσεων των νόμων 3865/10, 4002/11 και 4024/11, και υπερβαίνει τα 1.300,00 €, υπόκειται σε μείωση κατά 12%.

 Μείωση για ποσά συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.000,00 ευρώ (Ν. 4093/12)

από 1.000,00 ευρώ έως και 1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5%. Το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.

Κράτηση για φόρο και για ειδική εισφορά αλληλεγγύης (αρ.29 του Ν.3986/11)

Ο φόρος και η κράτηση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζονται με τις ισχύουσες, κάθε φορά, διατάξεις περί φορολογίας εισοδήματος.

60gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ειμαι ελ επαγγελματιας και δουλευω απο τα 17 μου διεκοψα για τον στρατο και ξανα παλι ελ .επαγγελματιας ειμαι 58 χρονων και κολαω ενσημα απο το 79 τον μαιο .αυτο ειναι το θεμα μας ομως ? το οτι μας αρπαζουν την ελλαδα οι κωλογερμανοι ειναι το θεμα μας και οχι τι και ποτε θα παρουμε συνταξη .σοβαρευτείτε μαλων βλεπετε πολυ Αυτια

  2. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ, ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ (ολυμπιακή, μπάτσος κλπ δημόσιο)

    1. Ο απολογισμός των likes & dislikes, στο σχόλιό σου ntik (ωραίο όνομα έχεις μα την αλήθεια. ..ξέρεις τι σημαίνει στα αμερικάνικα έ? ..σκέψου τώρα να το χρησιμοποιούσες σto ελληνικό του…χαχα ..μιλάμε για πολύ γέλιο ..εκτός βέβαια κι αν “σ’ αρέσουν τα ξινά”, οπότε “τιμή σου και καμάρι σου” ιν δατ κεϊς) “δείχνει” τρείς βλάκες και επτά (μαζί με σένα) έξυπνους, σόο φαρ (εγώ δεν “ψήφισα”).
      Προφανέστατα, από αυτό που λες, συμπεραίνεται πως εσύ είσαι κάτι χειρότερο από αυτά που κατηγορείς …Σαφέστατα δηλαδή, είσαι μέρος της εξουσίας, μιας και αυτή μόνο βολεύτηκε, βολεύεται και θα βολεύεται από τα παραπάνω περιγραφόμενα. Εκτός κι αν είσαι βλάκας, οπότε μη συνεχίσεις να με διαβάζεις γιατί δεν είσαι σε θέση να με παρακολουθήσεις.
      Λοιπόν, κ.κ. “έξυπνοι”:
      1) Ο όρος “ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ” δεν αφορά μόνο τους Δ.Υ. αλλά το ίδιο και αντίστοιχα τους Ι.Υ.
      2) Ο Νόμος δεν ξεχωρίζει τους Συνταξιούχους των δύο αυτών τομέων σε μεν και δε, αλλά τους βλέπει και τους συμπεριφέρεται ΙΣΑ.
      3) Από τη στιγμή λοιπόν που θα βγεις στη Σύνταξη (ασχέτως αν ήσουν εργαζόμενος στον Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα) το payroll σου το αναλαμβάνει (περιέργως βέβαια ..αλλά ok ..αφού “έτσι το έχουν φτιάξει” ..τυχαίο??)το Κράτος.
      4) Επομένως όλοι ανεξαιρέτως οι Συνταξιούχοι είναι κατά κάποιο τρόπο Δ.Υ. ή εν πάσει περιπτώσει σε ότι αφορά τις αποδοχές τους.
      5) Αυτό σημαίνει ότι, ότι “κόβεται” από τις αποδοχές των εν ενεργεία Δ.Υ. “ΚΟΒΕΤΑΙ’ και από αυτούς.

      Για να μη μακρυγορώ περισσότερο από τα πιο πάνω είναι εμφανές ότι το σχόλιό σου ή είναι εντελώς βλακώδες, ή -που αυτό πιστεύω- ακολουθεί κατά πόδας το επικονωνιακό κομμάτι των νομοθετούντων με στόχο την πλήρη εξαφάνιση των γερόντων πια ΑΛΛΑ και πρώην εργαζομένων αυτής της χώρας.
      Γιατί ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, κ.κ. ντικ & έξυπνοι, πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία τους. Και τα χρήματα αυτά των τόσων χρόνων εργασίας τους “δεν τα έδιναν για να τα φάνε οι εκάστοτε “έξυπνοι””, αλλά τα έδιναν φρέσκα φρέσκα στο Κράτος, πρώτα για την Νοσοκομειακή τους και μακροπρόθεσμα και ανταποδοτικά για τα γεράματά τους. Αυτό όριζε και ορίζει το Σύνταγμα. Βέβαια που να ήξερε ο Συνταγματολόγος που το έγραφε ότι θα έρθει μια ώρα που θα “τρώγαν τα λαμόγια” τόσο χρήμα.
      Π.χ. Εργαζόμενος στον Ι.Τ. πλήρωνε απί 35 και χρόνια ΙΚΑ και σύμφωνα με τον Νόμο κατέβαλε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ χρήματα από τις μηνιαίες αποδοχές του, για τις οποίες πάλι ο Νόμος όριζε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και το ύψος της Σύνταξής του σα θα ‘ρχόταν η ώρα. Σήμερα με πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου (άκου εφεύρεση!!!) στην ουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ο ισχύον Νόμος, Μειώνεται Αυθαίρετα & Μονομερώς το εισόδημα του Συνταξιούχου και απαλλάσονται συγχρόνως οι “έξυπνοι” ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ των χρημάτων αυτών.

      Αν σου κόβει κατάλαβες τι λέω, αν όχι ..τι θα πεις σε κάποιον που έδωσε 100 ευρώ με τη συμφωνία να του επιστρέφονται μετά από καιρό 30, έρχεται τώρα και του λέει κάποιος: “Τι να γίνει??? ..πάρε 15 και βλέπουμε αν θα στο κάνω 10 ..γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ..ΣΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.”??

      Ok?? .. “έξυπνε” ντικ εσύ και η κουστωδία σου ή να σας τα αλέσω στο μπλέντερ?

      ΥΓ.: Δεν υπήρξα ποτέ μου Δ.Υ., αλλά αν έχεις τα κότσια προκάλεσέ με να σου πω και για αυτή την “ιστορία” και για το πως “βοήθησε μια χαρά” και έτσι όπως ήταν εξ αρχής σχεδιασμένο, να μας φτάσει εδώ που μας έφτασε.

      1. το Άρης μήπως αναφέρεται στον πλανήτη Άρη ;; σίγουρα ζεις στην Ελλάδα ;
        θες να μου πεις ότι ο 55αρης που πήρε (πριν τις περικοπές) 120 χιλιάρικα εφάπαξ και 3 χιλιάρικα σύνταξη, από ΔΕΚΟ, είχε πληρώσει και τις αντίστοιχες εισφορές ;; χαχα καλύτερα να αλέσεις τα μυαλά σου στο μπλέντερ ! όσο για τα dislikes, είναι προφανώς από μπάτσους, έχει πολλούς χρυσαυγίτες, δηλαδή μπάτσους, εδώ μέσα…

        1. Καταρχήν ρε dickhead ντικ από όλα αυτά που σου είπα δεν κατάλαβες τίποτα!!!!??? Και δε “θέλω να σου πω” ..ότι ήταν να πω στο είπα.
          Βάλε το ξερό σου να δουλέψει και μην κάνεις τον σοφό Σωκράτη γιατί απέχεις έτη φωτός. Φυσικά βέβαια το γεγονός ότι εξακολουθείς να τυρβάζεις περί άλλων, ενισχύει την πεποίθησή μου ότι είσαι άκρως συστημικός και όπως συνηθίζεται στο είδος σας αυτό, λες και συ άλλα αντ’ άλλων για να φύγει η μπάλα κατά εξέδρα μεριά. Και μάθε επιτέλους, πως όταν σε ρωτάνε κάτι σε συγκεκριμένο θέμα πρέπει πρώτα να απαντάς και μετά να κάνεις εσύ κάποιο άλλο ερώτημα και μάλιστα σχετικό ..όχι άσχετο σαν όλα όσα λες εδώ.
          Άιντε βλαχάρα ..έεε βλαχάρα.

          1. Aσχετε φιλε Αρη, να σου πω οτι το “Ντικ” ειναι ονομα που χρησιμοποιειται κανονικα στην Αμερικη.

          2. Καλά ..από που κατάλαβες πως δεν το γνωρίζω ρε ξ??
            Αυτό όμως τι σημαίνει δλδ??
            Πως τάχα ότι μαλακία έχουν οι αμερικάνοι θα πρέπει να την υιοθετώ??
            Άσε που εδώ δεν είναι αμερική. Εδώ ρε ξ, αυτό το όνομα το δίνουμε στα σκυλιά μας και όχι στους ανθρώπους.
            Τεσπα ..δικαίωμα του καθενός είναι να λέγεται και ντικ και όπως του γουστάρει, αλλά και δικαίωμα δικό μου είναι να γελάω με ότι μαλακισμένο υιοθετεί ο οποιοσδήποτε πηθικίζων για να φαίνεται ότι τάχα μου είναι ή κάποιος ή προοδευτικός ή μοντέρνος ή ότι άλλο.
            Και στο τέλος τέλος το θέμα δεν είναι το ντικ αλλά το τι λέει ο dickhead ντικ.

Comments are closed.