Καταγγελία για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Κοινοποίηση:
OAED

Είμαι αναγνώστης του makeleio.gr. Με λένε Νίκο και θέλω να καταγγείλω αυτό που συμβαίνει με το πρόγραμμα της 5μηνης σύμβασης του ΟΑΕΔ.

Μένω στον Κορυδαλλό.

Είμαι μέσα στους επιλεγμένους για τον δήμο Πειραιά. Έκανα εκεί αίτηση γιατί πίστευα ότι δεν θα έμπαιναν τα κομματικά βύσματα.

Ενώ βλέπω το όνομά μου ολοφάνερα και στο site του ΟΑΕΔ, πήρα τηλέφωνο για να μάθω την διαδικασία της ένταξής μου αφού νόμιζα ότι έτσι όπως το αναφέρει ότι είμαι επιτυχών, και μου είπαν το εξής: Ότι δεν είμαι επιτυχών και ότι σε μια βδομάδα θα βγούνε τα αποτελέσματα τα οριστικά, ενώ υπήρχαν μεμονωμένα άτομα επιτυχών, αυτό πως γίνεται? Με βύσμα? Τι είδους βύσμα?

Έχω 2 άνεργους γονείς και είμαι 28 ετών και εγώ πτυχιούχος άνεργος.

Έλεος πια σε αυτή τη χώρα μέχρι και τώρα κλέβουν οι τσάτσοι!!!

Αν γίνει αξιοκρατία θα είμαι επιτυχών αφού και γονείς ανέργους έχω και δίπλωμα ηλεκτρονικού.

Αλλά που στην Ελλάδα τέτοια τύχη, που να ξέρουν από αξιοκρατία…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. δυστηχως δεν εχω βυσμα αλλα ειμαι για κακη μου τυχη σπουδαγμενος γιατι στην ελλαδα ολοι σε σνομπαρουνε αν εχεις σπουδασει κατι ακομα και χωρις τα πτυχια δεν σε παιρνουνε εαν δεν εχεις καποιο μεσο κομματικο. 1 φορα στην ζωη μου δεν ειδα αξιοκρατια αυτο ειναι μεγαλη ντροπη!και το ποιο κορυφαιο απο ολα ειναι οτι θελω να φυγω παση θυσια απο την ελλαδα, για μεση ανατολη και με αξιολογησε ο αραβικος κοσμος και ειμαι ικανος σαν ηλεκτρονικος για εργοστασιο πυρηνικης φυσικης παρακαλω, και εγω απλος ζητησα δουλεια και οχι πολλα πολλα, στην ελλαδα γιατι δεν μπορω να μπω ουτε στον δημο ειναι τοσα πολλα κρητιρια θελει υπερογκες σπουδες και RCA 8channel για να μπεις σε μια θεση με 470….. ΑΙΣΧΟΣ!!! ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙΑ,,, Η ΝΑΙ Η ΟΧΙ , ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΥΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΚΟΜΑ!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,, ΝΑΙΙΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΩ ΕΤΣΙ ,ΟΤΑΝ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ? ΑΝΑΠΤΥΞΗ??? ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΕΣΠΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΣΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ…..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑΑΠΟ ΤΙΜΕΣ….

  2. Απλα λες ανοησιες γιατι εχουν πει κατ’επαναληψη οτι πρωτα θα βγει προσωρινος και μετα απο τις ενστασεις θα ανακοινωθουν οι επισημοι καταλογοι με τους επιτυχοντες και ποια ειναι τα επομενα βηματα για τη προσληψη. Εσυ τι δεν καταλαβαινεις απ’ολα αυτα ? Την προκηρυξη τη διαβασες καθολου ?

  3. Κι εγώ έχω κάνει μια καταγγελία για το 5μηνο Voucher 18-29 ετών, αλλά το Μακελειό με έγραψε. Λοιπόν το πρόγραμμα είναι μια απάτη. Το Υπουργείο έπρεπε να μας δώσει πριν δύο μήνες 400ευρώ, αλλά έτσι για να μας ξεφτιλίσει τελείως, θα μας τα δώσει όποτε γουστάρει και θα μας κρατήσει τα 96ευρώ. Δηλαδή θα μας δώσει 306 ευρώ ένα μήνα πριν τελειώσει το 5μηνο πρόγραμμα… Τα υπόλοιπα είναι να τα πάρουμε όταν τελειώσει το πρόγραμμα αλλά να μη πω καλύτερα πότε και τι θα πάρουμε….. Σύνολο από τα 2.700ευρώ που δικαιούμαι από το πρόγραμμα θα πάρω 2.200ευρώ. Θα κρατηθούν 500ευρώ από τον καθένα γιατί; Για να καλυφθεί το έλλειμμα των δισεκατομμυρίων δύο από τα πέντε ψίχουλα που μας πέταξε το ΕΣΠΑ; Θα ασχοληθεί κανείς με αυτό το θέμα; Μιλάμε για 35.000 άτομα που αντιμετωπίζουν ατό το πρόβλημα…

  4. Φιλε μου το ιδιο συμβαινει και με μενα.
    Αν διαβασεις την προκηρυξη,αναφερει ξεκαθαρα οτι πρωτα βγαινει ενας ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ πινακας καταταξης με βαση τα συγκεντρωθεντα μορια,μετα ο ΟΑΕΔ δινει περιθωριο 3 εργασιμων ημερων για υποβολη τυχον ενστασεων για αυτους που θεωρουν οτι για καποιο λογο δεν υπολογιστηκαν σωστα τα μορια τους,και αφου αξιολογηθουν οι ενστασεις αυτες,μεσα σε 5 εργασιμες ανακοινωνεται ο ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ πινακας επιτυχοντων.
    Η μονη χρησιμοτητα του προσωρινου πινακα ειναι πως στην περιπτωση που οντως καποιες ενστασεις επαναξιολογηθουν,υπαρχει περιπτωση να επηρεασουν καποια ατομα που σε αυτον τον πινακα φαινονταν ως ¨επιτυχοντες¨. και ετσι να χασουν τη θεση.
    Προκειμενου να αποφευχθουν λοιπον τετοιου ειδους παρεξηγησεις,δημιουργουνται δυο πινακες,ενας πριν απο τις τυχον ενστασεις κι ενας μετα.
    Τωρα,εαν η διαδικασια των ενστασεων ειναι μια ευκαιρια για να χωθουν με μαγειρεμα τα βυσματα,αυτο ειναι αλλο θεμα που ομολογω οτι με ανησυχει κι εμενα γιατι κι εγω περιμενω.
    Και σκεψου οτι εμενα με εχουν τοποθετησει στον προσωρινο πινακα,στην τριτη μου επιλογη κατα σειρα προτεραιοτητας,που σημαινει οτι αν τελικα προσληφθω,θα πρεπει να ξεσπιτωνομαι για αλλη πολη.

  5. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Comments are closed.