H Google θα χρεώνει τις εφαρμογές στους Ευρωπαίους κατασκευαστές Android

Κοινοποίηση:
44206387_328578797947641_4822638194778439680_n

Φαίνεται πως ήρθε το τέλος των δωρεάν εφαρμογών της Google στο Android μιας και μετά το πρόστιμο των 4,3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού, η εταιρεία θα χρεώνει τους κατασκευαστές για τα smartphone στην Ευρώπη μέχρι και 40 δολάρια για τη χρήση των apps.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως είχε επιβληθεί πρόστιμο στη Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού, για παράνομες τακτικές σε βάρος των ανταγωνιστών της, χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Android για να επιβάλει την κυριαρχία της μηχανής αναζήτησης της εταιρείας, με την έγκριση για το Google Play Store να δινόταν μόνο όταν οι κατασκευαστές τηρούσαν τον όρο για προ-εγκατάσταση των εφαρμογών Google Search και Chrome στις συσκευές τους, κάτι το οποίο θεωρήθηκε παράνομη τακτική.

Me όλη αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η Google ήρθε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να χρεώνει τους κατασκευαστές Android smartphone που θα ενσωματώνουν τις εφαρμογές της Google αλλά και το Play Store στις συσκευές τους, σύμφωνα με αρχεία που ήρθαν στα χέρια της σελίδας The Verge. Σύμφωνα με αυτά τα αρχεία, κάθε κατασκευαστής θα πληρώνει μέχρι και 40 δολάρια για κάθε συσκευή που θα διαθέτει προ-εγκατεστημένη τη σουίτα εφαρμογών “Google Mobile Services”. Η χρέωση θα αρχίσει να εφαρμόζεται για τις Android συσκευές από τη 1η Φεβρουαρίου 2019 με το κόστος να καθορίζεται από την οθόνη του κάθε smartphone.

Το κόστος για κάθε smartphone θα καθορίζεται από τα ppi της οθόνης του, με το κόστος να φτάνει μέχρι και τα 40 δολάρια για όσα smartphone έχουν πυκνότητα οθόνης 501ppi και πάνω. Για οθόνες μεταξύ 400 και 500ppi το κόστος διαμορφώνεται στα 20 δολάρια ανά συσκευή, ενώ 10 δολάρια θα χρεώνονται όσα smartphone έχουν οθόνη μέχρι τα 399ppi, με τα low-end smartphone σε ορισμένες χώρες να χρεώνονται με 2.50 δολάρια.

Τέλος, σημαντικό είναι το γεγονός πως οι εταιρείες που δε θα έχουν προ-εγκαταστήσει τις εφαρμογές της Google στις συσκευές τους, δε θα έχουν έσοδα από τις αναζητήσεις στον Chrome που θα εγκαταστήσουν οι χρήστες με δική τους πρωτοβουλία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: