1989: Οταν Συμμορίτες της ΚΝΕ εφορμούσαν σε εκδήλωση για την Βόρειο Ηπειρο με επικεφαλής τον “αλητ@ρ@” Πολάκη

Κοινοποίηση:
Capture

Εκπλήσσονται τάχα οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, με τα καμώματα του «ψηλού κρητίκαρου που τον θε’ νε όλες οι λούγκρες». Κάνουν πως δεν ξέρουν περί ποίου πρόκειται…

Γυρίζουμε μερικά 30 χρόνια πίσω, στο 1989. Το βορειοηπειρωτικό ζήτημα είναι στην επικαιρότητα και ο αλησμόνητος Εθνικός Ιεράρχης Σεβαστιανός διοργανώνει ομιλία με τίτλο «Βόρειος Ήπειρος: ένα άλλο απαρτχάιντ» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που ευρίσκεται στο Γουδί.

Το αμφιθέατρο είναι γεμάτο από περίπου χίλιους φοιτητές, όταν σταλινικοί συμμορίτες των ΚΝΑΤ και τροτσκιστές της συμμορίας «Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση», οπλισμένοι με ρόπαλα και σιδερόβεργες, πραγματοποιούν επίθεση στην αίθουσα.

 

Το αληταριό αποκρούεται από τις ομάδες περιφρούρησης των Βορειοηπειρωτών, αλλά παραμένει στον προαύλιο χώρο της Σχολής. Στην αρχή κραυγάζει προκλητικά συνθήματα έξω από την αίθουσα, όπως «Πάνω απ’ τη Λαμία είναι Βουλγαρία και πάνω από την Άρτα είναι Αλβανία»«επαγγελματίες Βορειοηπειρώτες κάτω τα χέρια από την σοσιαλιστική Αλβανία»«κρεμάλα στον φασίστα Σεβαστιανό» και άλλα…

Στη συνέχεια, κόβουν το ρεύμα στο αμφιθέατρο, ως ύστατη προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Αλλά, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να υπάρχει γεννήτρια και η εκδήλωση αρχίζει!

Το κόκκινο αληταριό λυσσομανάει κι αρχίζει να εκσφενδονίζει πέτρες και μάρμαρα προς τα τζάμια του αμφιθεάτρου, και στην συνέχεια εκτοξεύει καπνογόνα προς την αίθουσα, μέσα από τα σπασμένα τζάμια!

 

Τελικά, με την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών διακόπτεται η ομιλία του Σεβαστιανού!

Επικεφαλής των ΚΝΑΤ και πρωταγωνιστής των επεισοδίων, ήταν τότε ο ΑΛΗΤΑΡΑΣ Πολάκης, που ετύγχανε μέλλος του Δ.Σ. του συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής και της φοιτητικής παράταξης της ΚΝΕ, Πανσπουδαστικής!

Αυτά για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε…

Πηγή: ethnikismos.net

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: