To Βουνό του GοΤ είναι και επίσημα ο πιο δυνατός άνθρωπος της γης…

Κοινοποίηση:
boyno_4f99

Όσοι έχουμε παρακολουθήσει τα τιτάνια κατορθώματα του Hafthor Bjornsson -κατά κόσμον Gregor Clegane, με άλλα λόγια «Το Βουνό» στις αρένες του Game of Thrones είμαστε εδώ και χρόνια σίγουροι πώς αυτός είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος της γης.

Αυτά όμως ισχύουν για εμάς τους περισσότερους που δεν είμαστε γνώστες των διαγωνισμών Strongman, εκεί όπου οι γίγαντες αναμετρούνται σε αθλήματα που θυμίζουν μεσαιωνικούς άθλους βγαλμένους από την καλπάζουσα φαντασία κάποιου συγγραφέα.

Κι εκεί το «Βουνό» δεν είναι μόνο του, αφού υπάρχουν πολύ δυνατοί -κυριολεκτικά- ανταγωνιστές του από όλον τον πλανήτη. Και κυρίως ο εξής ένας: ο Αμερικανός Brian Shaw που αποτελούσε εδώ και περίπου έξι χρόνια τη νέμεσή του.

Στα δεξιά: O Brian Shaw, ο μεγάλος αντίπαλος του Βουνού

 Αφού μπορεί ο Ισλανδός γίγαντας να είχε σαρώσει όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους στο εν λόγω άθλημα, στα Παγκόσμια όμως από το 2011 έβγαινε συνεχώς δεύτερος και τρίτος -σε τέτοιο σημείο ώστε πολύ να θεωρούν ότι ίσως δεν θαα καταφέρει ποτέ.

Ο Hafthor Bjornsson όμως έδειξε σε όλους εκείνους τους επικριτές πώς έκαναν τεράστιο λάθος να τον αμφισβητούν. Στη Μανίλα των Φιλιππίνων, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που περιελάμβανε ακόμα και τράβηγμα ενός φορτηγού 20 τόνων, στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο πιο δυνατός άνθρωπος στη γη.

 

Κατάφερε μάλιστα να είναι ο πρώτος στην ιστορία που μέσα σε έναν χρόνο κέρδισε και τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις: το Europe’s Strongest Man,το Arnold (Schwarzenegger) Strongman Classic καθώς και το World’s Strongest Man.

Κατάφερε δηλαδή να γίνει κι αυτός ένας παγκόσμιος θρύλος, έτσι ώστε σιγά σιγά τα δικά του πραγματικά κατορθώματα να ξεπεράσουν τις θηριωδίες του alter ego του, του Βουνού του Game of Thrones.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: