1000 κατασχέσεις την ημέρα κάνει η Εφορία και αναμένεται αύξηση!

Κοινοποίηση:
9

Στο “κόκκινο” βρίσκονται πλέον στη σχέση τους με την εφορία περισσότεροι από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Πρόκειται για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι οποίοι αντικρίζουν το πιο σκληρό της πρόσωπο με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους.

Σύμφωνα με στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων με οφειλές προς το δημόσιο ανήλθε στους 4,17 εκατ. καταγράφοντας, ωστόσο, οριακή μείωση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο λόγω ρύθμισης οφειλών από αρκετούς. Ωστόσο, ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο και διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στους 1.014.295. Με αυτά τα δεδομένα προκύπτει ότι η φορολογική διοίκηση επιβάλλει κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα κατασχέσεις σε 1.000 οφειλέτες κατά μέσο όρο.

Πως γίνονται οι κατασχέσεις

Το κυριότερο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης είναι η έκδοση κατασχετηρίου για σε τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών.

Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης, ότι οι κατασχέσεις αλλά και οι ρυθμίσεις οφειλών φέρνουν “ζεστό” χρήμα στα κρατικά ταμεία. Από τις αρχές του 2017 έως και τον Οκτώβριο εισπράχθηκαν οφειλές προηγούμενων ετών άνω των 4 δισ. Ωστόσο, μόνο τον Οκτώβριο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ, καθώς από 9,2 δισ. που ήταν τον Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκαν στα 10,4 δισ.

Πλέον, οι συνολικές οφειλές των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση προσεγγίζουν τα 100 δισ, αλλά από αυτά θεωρούνται εισπράξιμα μόνο τα 10 έως 15 δισ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: