Όταν η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ τίμησε τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και έστησε το ΑΓΑΛΜΑ του στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Κοινοποίηση:
Georgios_Papadopoulos_crop

Την επόμενη Κυριακή θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το πρώτο από μία σειρά συλλαλητηρίων για την Μακεδονία μας.
Χιλιάδες Έλληνες θα συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο εκεί που βρίσκεται το άγαλμα του
Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βασιλέα των Μακεδόνων.
Πόσοι όμως ξέρουν ότι ανεγέρθηκε το 1973 από την Εθνική κυβέρνηση της 21ης Απριλίου;
Στο έργο του γλύπτη Ευάγγελου Μουστάκα ο οποίος το φιλοτέχνησε στο εργαστήριό του στην Παλλήνη αναπαριστάται ο Μέγας Αλέξανδρος να ιππεύει τον Βουκεφάλα, το άλογό του, με το οποίο πολεμούσε μαζί για είκοσι χρόνια.
Χυτεύτηκε στα χυτήρια “Ρέντζο Μικελούτσι” στην Πιστόϊα της Ιταλίας και το ύψος του είναι 6 μέτρα και έχει βάρος 4 τόνους.
Το συνολικό ύψος μαζί με το βάθρο ανέρχεται στα 11 μέτρα.
Το βάθρο πάνω στο οποίο δεσπόζει το μπρούντζινο άγαλμα είναι επενδυμένο με μάρμαρο Μελισσοχωρίου σκούρου χρώματος.
Όλοι λοιπόν οι οποίοι διοργανώνουν συγκεντρώσεις, για οποιοδήποτε ζήτημα, αλλά και όλοι οι Έλληνες, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι το άγαλμα του στρατηλάτη του οποίου την πατρότητα προσπαθούν να οικειοποιηθούν, να σφετεριστούν μάλλον, οι Σλάβοι των Σκοπιών, ανεγέρθη επί της «επαράτου χούντας» με χρήματα από ερανικές επιτροπές που οι «κακοί δικτάτορες» τότε δεν τα έβαζαν στην τσέπη τους ούτε τα διασπάθιζαν σε δώρα προς τους ημέτερούς τους.
Για την Ιστορία υπουργός Βορείου Ελλάδος ήταν ο Νικόλαος Γκαντώνας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Ενα μεγαλο συγνωμη που αφησαμε τους ξευτιλισμενους να σε φυλακισουν , απο ολους τους Ελληνοψυχους , Μεγαλε Παπαδοπουλε σε σενα και τους υπολοιπους που αναστησαν την Πατριδα μας και κυριως που εκλεισαν το βρωμοβουλιο των σιχαμενων και ανασανε η Πατριδα μας .

  2. Μήπως ξέρει κανείς τι απέγιναν τα ερανικά χρήματα για την ανέγερση του Τάματος του Έθνους; Αυτά που συγκεντρώθηκαν για την ανέγερση Ναού… Μήπως ξέρει κανείς τι είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ; Γιατί εγώ ξέρω πως είναι η παράδοση εθνικού εδάφους στον εχθρό. (Κυπριακό).

    1. Σωστο η παραδοση εθνικου εδαφους που εκανε ο Καραμανλης. Η Κυπρος κειται μακραν και το 3% του Αττιλα 1 εγινε 38% με τον Αττιλα 2! Να τα λεμε ολα και οπως εγιναν οχι οπως μας συμφερουν! Αν δεν τα ξερουμε διαβαζουμε και τα μαθαινουμε!

  3. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
    ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

  4. μεγαλε παπαδοπουλε ολη η ελλαδα σε αναζητα κ σε θυμαται!!!!!!!
    μεγαλε παττακε ο λαος σε ευχαριστει για τα εργα που εκανες κ βελτιωσες την ζωη του..
    στρατηγε των στρατηγων οδυσσεα αγγελη σε ευχαριστουμε που οι ενοπλες δυναμεις ηταν οργανομενες κ ο ελληνικος στρατος ηταν με ανεβασμενο ηθικο κ κ στρατηγικο σχεδιο..
    μεγαλε μακαρεζο νικολα σε ευχαριστουμε πουθ εκανες το οικονομικο θαυμα της επταετιας,,,χωρις χρεη κ με συμφωνιες με κινεζους κ ρωσους…
    μεγαλε νικολα ντερτιλη που για τις ιδεες σου εμεινες 40 χρονια φυλακη χωρις να υπογραψεις ΔΗΛΩΣΗμετανοιας στους δοσιλογους της μεταπολιτευσης….
    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!

  5. Συνταγματάρχα Γεώργιε Παπαδόπουλε, μέγιστε των Ελλήνων!!!

      1. υποκλίνομαι μπροστά σου Παπαδόπουλε, σε φωναξα για να εκπληρώσεις το καθήκον σου

  6. Κοίτα τον εαυτό σου στο καθρέπτη να δείς τις γελοιότητες

  7. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ …..!! ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΡΑΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΤΟΜΑΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ….

Comments are closed.