Όταν η Μπάρμπαρα Μπους δοκίμαζε τα θρυλικά ντολμαδάκια της Μαρίκας (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
κξηκξηκ (1)

Είναι βέβαιο είναι ότι η αείμνηση σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε ανταλλάξει συμβουλές μαγειρικής με την Μπάρμπαρα Μπους, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Έφαγαν όλοι μαζί στο σπίτι των Μητσοτάκηδων στα Χανιά.

Η Μπάρμπαρα Μπους υπήρξε «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ το διάστημα 1989-1993. Στο πλευρό του συζύγου της, 41ου προέδρου, Τζορτζ Χέρμπερτ Μπους, επισκέφθηκε την Ελλάδα το καλοκαίρι του 1991. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έμεινε στην Αθήνα, αλλά στη συνέχεια πήγε και στην Κρήτη. Ήταν η πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα μετά από 32 ολόκληρα χρόνια (Αϊζενάχουερ, 1959) και συνέπεσε με μια ιδιαίτερα ταραγμένη διεθνή επικαιρότητα.

Το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, ο Μπους και η σύζυγός του με δήλωση στην «Καθημερινή», εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους: «Εργαστήκαμε μαζί σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, με σημαντικότερο όλων την απομάκρυνση των ιρακινών στρατευμάτων από το Κουβέιτ μετά την κτηνώδη εισβολή του 1990. Όταν έπρεπε να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και τις αυστηρές κυρώσεις απέναντι στον Σαντάμ Χουσεΐν, ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος ήταν βράχος. Η Μπάρμπαρα και εγώ χαιρετίζουμε τη διά βίου δημόσια προσφορά του στην πολυαγαπημένη του Ελλάδα και αποστέλλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

κξηκξηκ (1)

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.