«Όργιο» εξαγοράς ψήφων στην Αλβανία – 140 καταγγελίες μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες

Κοινοποίηση:
ekloges_albania-630x400

«Όργιο» εξαγοράς ψήφων στη γειτονική Αλβανία, μια πρακτική που δεν είναι αποκλειστικά αλβανική αφού και στη χώρα μας ακούγεται ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

Σήμερα, Κυριακή 25 Ιουνίου, οι Αλβανοί ψηφίζουν σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με την πόλωση να έχει χτυπήσει «κόκκινο» τις προηγούμενες ημέρες.
Τραμπουκισμοί, επιθέσεις σε κομματικά γραφεία, απειλές και εκφοβισμοί χαρακτήρισαν για μια ακόμη φορά τις αλβανικές εκλογές.
Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Σκόδρα, στη βορειοδυτική Αλβανία, για απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Αλβανικές εφημερίδες σημειώνουν ότι μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκαν 140 καταγγελίες για προσπάθειες χρηματισμού ψηφοφόρων.
Καταγγελία για εξαγορά ψήφων έκανε και ο Νασίπ Νάτσο, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και τώρα υποψήφιος στο Μπεράτι, με επιστολή του προς το Γενικό Εισαγγελέα της χώρας Αντριατίκ Λάλα, τον Πρέσβη των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου, τον Αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ, τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ.α. Ο Νάτσο καταγγέλλει εξαγορές ψήφων στο Μπεράτι και προσθέτει ότι η Αστυνομία είναι ανύπαρκτη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: