ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για την Τουρκία- Το εν τρίτον του Κομπανί ΤΕΛΕΙ πλέον υπό τον ΕΛΕΓΧΟ των Τζιχαντιστών της ISIS!

Κοινοποίηση:
εεεε

Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός πραγματοποίησε σήμερα δύο νέες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσης των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στον νοτιο-δυτικό τομέα της πόλης Κομπάνι, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι το εν τρίτον της κουρδικής πόλης τελεί πλέον υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

«Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει περισσότερο του ενός τρίτου του Κομπάνι. «Ολες οι ανατολικές συνοικίες, μικρό τμήμα του βορειο-ανατολικού τομέα και μία περιοχή στα νοτιο-ανατολικά», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν.

“Παρά την λυσσαλέα αντίσταση των κουρδικών δυνάμεων, το ΙΚ προέλασε τη νύχτα και κατέλαβε το αρχηγείο των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας στον βορειο-ανατολικό τομέα της πόλης. Στη διάρκεια των μαχών, ένας διοικητής των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, ο Σίντι Τζάμο, και ορισμένοι άνδρες του σκοτώθηκαν».

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το ΙΚ πλησιάζει αυτό που ονομάζεται «το τετράγωνο ασφαλείας», όπου βρίσκονται δημόσια κτίρια και το γενικό αρχηγείο των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Από τη Δευτέρα, όταν οι τζιχαντιστές εισήλθαν στο Κομπάνι, η τρίτη κουρδική πόλη της Συρίας έχει γίνει πεδίο σφοδρών οδομαχιών, αλλά η αναλογία δυνάμεων είναι δυσμενής για τους Κούρδους, καθώς το ΙΚ διαθέτει θωρακισμένα οχήματα και όπλα εξελιγμένης τεχνολογίας, επισημαίνει το Παρατηρητήριο.

Οι τζιχαντιστές «προελαύνουν αργά λόγω της ισχυρής αντίστασης των Κούρδων και των αεροπορικών επιδρομών του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού. Μια από τις επιδρομές αυτές είχε στόχο το κτίριο των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, μετά την κατάληψή του από το ΙΚ», υπογράμμισε ο Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν.

Οι μάχες φέρεται να προκάλεσαν τον θάνατο 30 ανθρώπων και στα δύο στρατόπεδα τη χθεσινή νύχτα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που επιμένει στο γεγονός ότι ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: