Χρήστος Τσαγανέας. Η “ευγενική” μορφή ήταν ένας σκληρός συμμορίτης που υπέγραψε για τη θανάτωση με μπαλτά της πατριώτισσας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη

Κοινοποίηση:
tsaganeas1

Σε μια άγνωστη πλευρά της ζωής του, ο ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, δίνοντας αγώνες στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, όπως γράφουν ευχολόγια για το βίο και την ύποπτη πολιτεία του. Ενταγμένος στις τάξεις του ΕΑΜ Καλλιτεχνών, παρά τη μεγαλοαστική καταγωγή του, έπαιξε τον δικό του ρόλο στην ελληνική Αντίσταση και συντάχτηκε από την πρώτη στιγμή με τη φτωχολογιά, αλλά και αργότερα, μέσω του θεατρικού σχήματος «Ενωμένοι Καλλιτέχνες», όπως έγραψαν κάτι παλιοφυλλάδες της εποχής που δήθεν εξέφραζαν την αριστερά των λαικών αγώνων.

Η πολιτεία τίμησε τον Χρήστο Τσαγανέα με τον Χρυσό Σταυρό του Γεωργίου του Α’, ένα παράσημο που απονεμόταν σε πολίτες που διακρίθηκαν με τις πράξεις τους υπέρ της πατρίδας.

Μία από αυτές τις πράξεις ήταν και η δολοφονία με τσεκούρι της πατριώτισσας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη.

Η Παπαδάκη θεωρήθηκε από την τότε ελίτ των ενταγμένων στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ηθοποιών(Μίμης Φωτόπουλος και κάτι άλλα κομματικά κατακάθια σαν τον Τσαγανέα), ως πρόσωπο που εξέφραζε την αντίδραση. γνωστή δικαιολογία της ΟΠΛΑ για να σκοτώνει πατριώτες.

Το προεδρείο του Κόκκινου ΣΕΗ ηταν, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Θεόδωρος Μορίδης, ο Σπύρος Πατρίκιος, ο Χρήστος Τσαγανέας, και ο Πάνος Καραβουσάνος.

ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΛΆ ΠΑΙΔΙΆ.

Αυτά για να θυμόμαστε που και που την ιστορία και των καλών παιδιών του κινηματογράφου και να απομυθοποιούμε τις κινηματογραφικές προσωπικότητες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

52 Σχόλια

  1. Δοσιλογοι της Κατοχης…εξακολουθουν να ζουν αναμεσά μας.

  2. Ο’τι δεν μπορεσαν να κανουν οι κομμουνιστες το ’49 στις Πρεσπες οπου αποφασιστηκε ο διαμελισμος της Ελλαδας , το κανουν σημερα …

  3. Διαβαζοντας τα σχολεια νομιζα οτι βρισκομαι στον εμφυλιο ακομα .αισχρολογια κακες μονοπλευρες πηγες πληροφορησηςμισος.δογματιςμος.υβρεις .Ντροπη συνελληνες ειμαστε αξιοι τηςοιρας μας .Μακαρι να φυγουν.ολοι.οι νεοι στο εξωτερικο ,θα σωθουν απο εμας .

  4. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΕΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ……… ΟΛΟΙ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΕΘΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ!!

  5. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!! ΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ………………….

    1. Γιατι οι δεξιοι δεν εκαναν εγκληματα Εμφυλιος ηταν… Ποτε ξανα. Τ κομμα σας η ΧΑ κ ο Συριζα προς εκει μας οδειγουν ξανα. Δεν μαθαμε απο τ παλια λαθη μαλλον

  6. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΥΡΛΑ!! ΠΟΥ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΒΡΩΜΟΚΟΥΚΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!! ΧΑΡΙΣ ΣΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΛΥΤΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ……..ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΛΟΥΣΤΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ …………ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ………………….

  7. Για να αντιλφθείτε τι είδουςεληματική οργάνωση είναι το κκε, οι πρώτοι που εκτελούσε ήταν τα στελέχη του που κατάλαβαν τον πραγματικό του ρόλο και εξέφραζαν ανοιχτά την διαφωνία τους. Τους καλούσαν υποτίθεται σε κομματική σύσκεψη για να εκφράσουν τις απόψεις τους και τους εκτελούσαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει αντίλογος στις προδοτικές κομματικές επιδιώξεις ( εμφύλιος) και να μή τολμάει κανείς να παρεκλίνει της κομματικής γραμμής. Πολλές από τις δεξιότερες σημερινές οικογένειες υπήρξαν πρώην κομμουνιστές που είχαν τέτοιου είδους θύματα.

  8. Για τον εαμ – ελλας μελιγαλας στους κουμμουνηστοσυμορητες τη λυση την εδωσε ο ΕΘΝΙΚΟς ΣΤΡΑΤΟΣ στο ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΗ ειχαν χορταση οι λυκοι απο τα πτωματα των συμμορητων και ειχε απαλαγη η ελλαδα απο αυτο το καρκινωμα για 30 χρονια

  9. …………………………….ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ Ν¨ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ……ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ…………ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ Ν΄ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ…………….

  10. Ως κομμουνιστής, είμαι περήφανος για την απόφασή τους. Τους τιμώ και θα συνεχίσω να τους τιμώ ως ανθρώπους και καλλιτέχνες. Οι μοναρχοφασίστες αρμόζει να είναι ΠΑΝΤΟΤΕ κάτω από το χώμα.

    1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΄΄ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ΄΄

      ………………………ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΒΛΑΜΜΕΝΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 1. Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ, Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ…………….2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ………….ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ, ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…..ΜΑΚΡΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ…………..ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ !!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ……ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ…………..ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ……………ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Μ Α Λ Α Κ Α Σ κ. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ..

    2. Το οτι εισαι υπερηφανος που υποστηριζειςκαι ταυτίζεσαι με καθαρματα δολοφονους κ προδοτες τ μανας πατρίδας σου κ της γης που σε αναθρεψε και συναινεις με οσα επραξαν να το κοιταξεις….Επισης καλα εκανε και σας ξεκωλιασε ο Ελληνικός Στρατός σκατοπουστες προδοτες κ αρρωστοι

    3. Σκατα στους τάφους όλων των βρωμερων κομμουνιστών. Βρωμερα σκουλίκια που κατέστρεψαν την Ελλαδα.

  11. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΙΑ . ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΕΜΕΙΝΕ. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ- ΛΕΝΙΝΟΣΤΑΛΙΝΟ- ΦΑΣΙΣΤΑ= ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ , ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ , ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΛΟ , ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Α! ΟΥ! , ΕΝΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ . ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΓΡΙΟΒΟΥΒΑΛΟ ΚΑΙ XIΠΠΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ . π,χ, 1 μουζουρ….ει ειπε για 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.. τι θα κανει αυτος σε παρόμοιες καταστασεις . ή μια αλλοιθωρη ξανθια μπούφος …..πώς εκφραστηκε για ψηφοφόρους της Χ. Α. ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ . ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ , ΤΗΝ ΚΙΝΑ …..; ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ

  12. Την περίοδο της Κατοχής, η Παπαδάκη κατηγορήθηκε για δωσιλογισμό και οριζόντιο δωσιλογισμό[8], δηλαδή σχέσεις με Γερμανούς αξιωματικούς αλλά και για σχέση με τον δωσίλογο πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη, κατηγορία που ειπώθηκε και από τις δεξιές εφημερίδες όπως η Έφοδος και το Ελληνικό Αίμα, όπου η τελευταία έγραψε μεταξύ άλλων ο Ράλλης εδώρισε στο γεροντικό του έρωτα μια ζώνη από πλατίνα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ενώ ο λαός πεθαίνει από την πείνα.Ενώ και ο διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Θεόδωρος Συναδινός, τον Μάρτιο του 1944 με αφορμή απεργία των συναδέλφων της, την είχε προειδοποιήσει για τη συμπεριφορά της απέναντι στους συναδέλφους της και ο ρόλος που έπαιζε δίπλα στον Ι. Ράλλη. Τελικά υπήρξαν συλλήψεις εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου και μια εκτέλεση, ενώ η ίδια ανανέωσε το συμβόλαιο της με καλύτερους όρους, κάτι που ενέτεινε τις αντιθέσεις.

    Στην Απελευθέρωση διαγράφηκε μαζί με άλλους εφτά ηθοποιούς από το σωματείο των Ηθοποιών (με προεδρείο τους Αιμίλιος Βεάκης, Θόδωρος Μορίδης, Σπύρος Πατρίκιος, Χρήστος Τσαγανέας, Παναγιώτης Καραβουσάνος) ενώ κυκλοφόρησε λίστα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Απελευθερωτής όπου την περιλάμβανε στη λίστα ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, τελικά όμως η ποινή της διαγραφής από το σωματείο, δεν εφαρμόστηκε.

    1. Αν κάποιος γεροξεκούτης (Ράλλης) ήταν παθιασμένος από έρωτα για αυτήν, αυτό δεν σημαίνει ότι και αυτή τον αγαπούσε ή συνεργαζόταν μαζί του (Παπαδάκη). Απλώς χρησιμοποιούσε το πάθος του ξεμωραμένου, για να βοηθάει συνανθρώπους της στο θέατρο αλλά και την οικογένειά της στα πολύ δύσκολα χρόνια της κατοχής. Αυτό δεν είναι επιλήψιμο, το αντίθετο μάλιστα, αφού μπόρεσε έτσι (χάρις στο πάθος του ξεμωραμένου γι’ αυτήν) να βοηθήσει ακόμη και αριστερούς ηθοποιούς, όπως τον Καραβουσάνο και το παιδί του, που μέσα στη φυλακή της φίλησε το χέρι (έστω κι αν δεν έκανε τίποτε να τη βοηθήσει, όπως όλοι οι αριστεροί που φημίζονται, άλλωστε, για την σκληρότητα, την αναλγησία και την αγνωμοσύνη τους!)
      Μάλλον αυτή που είχε αποδεδειγμένες σχέσεις με του Γερμανούς στην κατοχή αλλά και με σεσημασμένους μεγαλομαυραγορίτες που συνεργάζονταν με τους ναζί (Φειδία Γιαδικιάρογλου, όπως έγραψε ο ιστορικός Δημοσθένης Κούκκουνας) δηλαδή έκανε… οριζόντιο δωσιλογισμό (κρεββάτια και “τρίο”-ανωμαλίες μαζί τους, ενώ μάλιστα ήταν παντρεμένη με τον μεγαλοκαπιταλίστα Χαροκόπο) ήταν η τότε ανερχόμενη ατάλαντη σταρλετίτσα και, μετέπειτα περίφημη, “Μελίνα” ΣΑΣ, για την οποία όμως εσύ -όπως και όλοι αριστερών φρονημάτων βρωμολινάτσες του τόπου δεν λέτε κουβέντα αλλά αντίθετα της αφιερώνετε μέχρι σήμερα δρόμους, πλατείες και ονόματα αιθουσών στα δημαρχεία αλλά και επαινετικούς ύμνους από τα βοθροκάναλα του τόπου…
      Αυτά για να ξέρετε, ποια ήταν η μεγάλη ΚΥΡΙΑ Ελένη Παπαδάκη και ποια η ΚΥΡΑΤΣΑ Μελίνα της λεγόμενης… “εθνικής αντίστασης”

      1. Γεια σου ρε μαγκα Νικο Θεσσαλονίκη. Είσαι διαβασμενος και τους γαμας οπως τους πρεπει.Ευγε σου αδελφε. Στεφανος απο Αθήνα.

  13. Τελικά απο ότι βλέπω …ο εμφύλιος δεν τέλιωσε ακόμη….αριστεροδέξια φασιστοειδή κατηγορούν εαυτούς και αλλήλους για το ποιός ήταν ο καλύτερος αριστεροδέξιος φασίστας…ο δε διαπλεκόμενος όχλος συντάσσεται είτε εκ δεξιών είτε εξ ευωνύμων…για την δήθεν καλοπέρασή του θυσιάζοντας την Ελλάδα και τους νέους της που φεύγουν κατά εκ. Χιλιάδες απο αυτόν τον καταραμμένο τόπο όπου μόνο οι αριστεροδέξιοι φασίστες ευημερούν. !!!

  14. πια ευγενικη φατσα καλε?? σκατοφατσα ηταν κ αντιπαθιτικος κ στους ρολους του αλλα κ σαν ανθρωπος. αλλα κ η γυναικα του αλλη κ αυτη<!!!!!! ουστ!!!!!

  15. Ο ΤΣΑΓΑΝΕΑΣ ΕΙΧΕ ΤΣΑΓΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΦΑΖΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ

    1. έτσι, λοιπόν, να σφάξει και την μητέρα σου κάποιος άλλος, σαν τον τσαγανέα

  16. τωρα οι αφελεις χουντολαγνοι θα αρχισουν να βριζουν τους μισους ηθοποιους, χα χα χα

  17. Οι δοσίλογοι πράκτορες της Μόσχας που πολεμούσαν για να εντάξουν την Πατρίδα μας στο σοβιετικό στρατόπεδο και να χαρίσουν στους γυφτοσκοπιανούς την Μακεδονία και Θράκη,δολοφονούσαν Έλληνες.ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

  18. την δολοφονησε στο Ουλεν ενα καθρμα που λεγοντανε Ανδρονικιδης 23 ετων αφου πρωτα πηρε την γουνα της και τα κοσμηματα της αλλα ο αρχηρουφιανος που την κατεδωσε ηταν ο χαρακτης Κατρακης ,αυτος την προδωσε,ελεγε στα θυματα του λυσε τα κορδονια απο τα παπουτσια σου και μολις εσκυβε το θυμα με το τσεκουρι στον λαιμο και τους καθαρισε,αυτη ομως τον παρακαλεσε να την πυροβοληση και της εκανε την χαρη,αργοτερα ενας αξιωματικος του ΕΛΑΣ που μου ξεφευγει το ονομα του μολις εμαθε τα κακουργηματα του Ανδρονικιδη τον εκτελεσε ,κριμα οι Ελληνες να αλληλοσφαζωνται,,,την κατηγορουσαν οτι ηταν ερωμενη του Ραλλη και του Γερμανου διοικητη των Αθηνων,αυτο ειναι σωστο αλλα ολοι αυτοι οι λεγομενοι αριστεροι οταν ηταν οι Γερμανοι να εκτελεσουν κανενα αριστερο τρεχανε και πεφτανε στα ποδια της να τον γλυτωση ,,και εσωσε μαλιστα και πολλους ,οταν ομως φυγανε οι Γερμανοι αρχισαν οι αριστεροι να τις στελνουν απειλητικα γραμματα και την αποκαλουσαν πορνη των Γερμανων και επειδη ηταν η καλλιτερη αοιδος οι αλλοι οι παρακατιανοι την ζηλευαν και την μισουσαν και την στειλαν στο αποσπασμα στις 0300 η ωρα το πρωι στο ΟΥΛΕΝ,προσπαθησε να την κρυψη ο Αγγελος Σικελιανος αλλα δεν τα καταφερε,ηταν σχεδον ο μονος που την συμπαρασταθηκε αιωνια της η μνημη

  19. Ευγενική μορφή ο ταγανεας!!! Μα αυτός εσταζε δηλητήριο.

  20. Φονιαδες του ελληνικου λαου προδοτες συμμοριτες κομμουνιστες.

  21. Φωτιά και ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους προσκυνημένους.

  22. οι αριστεροί έχασαν το πολέμο, αλλά κέρδισαν στην προπαγανδα με το θεατροκινηματογραφο το 50, 60,70 και 80. Ο λόγος απλός: ενταχθήκανε πρώτοι στη ζιωνιστική θεωρεία των νεοταξιτών. Μόλις τη δεκαετία του 90 ο μητσοτάκης καταιδρωμένος προσπαθεί να αλλάξει το σκηνικό…και φυσικά έπεσε και γελειωποιήται συχνά πυκνά από τα ΜΜΕ…

  23. σα το αρχίδι τον γείτονα μου είναι που φώναζε την αστυνομία επειδή παίζαμε μπάλα τα μεσημέρια και ήθελε να κοιμηθεί ο μούλος

    1. Καλά σου έκανε ρε γύφτο, να πας να παίξεις σε αλάνα, σε γήπεδο και στην παιδική χαρά ότι ώρα γουστάρεις.
      Κι άμα την έχεις δει Ronaldo υπάρχει και το pro στο playstation…

      1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ! ΕΤΣΙ! ΠΕΣΤΟΥΤΑ, ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ!

    2. ΡΕ ΑΕΪ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΡΕ ΒΛΗΜΑ!…ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΩΤΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΛΟΞΑ ΣΟΥ, ΣΕ ΩΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΣΗ, ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ! ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΒΡΕ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΙΔΙΑ (…να εισαι ξεθεωμενος απ’ την δουλεια δηλαδη, ή τιποτα τετοιο τελος παντων…να θελεις να κοιμηθεις, και να μην σ’ αφηνουν τιποτ’ αλλα κωλοπαιδα)….ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ!

    3. Ποιά αστυνομία; Εγω θα έρχομουν με καλασνικοφ!

  24. ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ.

  25. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ..ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΦΘΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

  26. Και ποια ήταν η κατάληξη τους; Εκτός από τον Φωτόπουλο τους άλλους δεν τους ήξερε ούτε ή μάνα τους και αυτός ξέπεσε τόσο στο τέλος της καριέρας του που γύριζε βιντεοκασέτες της πλάκας. Τα χουφταλα Μορίδης και Βεάκης ψοφολογησαν πάμπτωχοι και λησμονημενοι στο Γηροκομείο. Πάμφτωχοι και ξεχασμένοι από όλους πέθανε πρώτα ο γεροτσαγανεας και μετά από χρόνια και η γριά του που δεν είχε ούτε το ενοίκιο να πληρώσει και της το πλήρωνε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν. Όσο για τον Καραβουσιανο δεν τον θυμάται κανείς. Η Μεγάλη Ελένη Παπαδάκη έμεινε για πάντα νέα και όμορφη.Ετσι την θυμόμαστε εμείς όλοι όσοι αγαπήσαμε τους πραγματικά μεγάλους ηθοποιούς και τους ξεχωριστούς ανθρώπους.

  27. Προφανώς σας ξεφεύγει ο δικαστής Δήμ(ι)ος Σταρένιος!!!! (πάντα ζήλευε τους καταδότες η ποντικομαμή)

  28. Βρε.. Βρε… τον Τσαγανεα! Απο τσαγανό… άλλο τίποτα!

  29. Ο Τσαγανέας ποτέ δεν ήταν ευγενική μορφή στο θέατρο και στο σινεμά. Πάντα οι ρόλοι του ήταν “κακοί”: πονηρός, σπιούνος, εκμεταλλευτής και κυρίως δολοπλόκος και συνωμότης.

  30. Μιά ερώτηση κάνω σε εσάς τους αντιστασιακούς Ελληνορθόδοξους πατριώτες ! Τι έκανε αυτή η ηθοποιός στην πρώτη κατοχή 1941-1944 και ήταν πατριώτισσα?…..και για πoιό λόγο την κατηγόρησαν οι κακοί τσεκουροκονσερβοκουτοδολοφόνοι κομμουνιστοληστοσυμμορίτες ?

    1. Θα σου πω εγω, ο κατοχικος πρωθυπουργος και αδιαμφησβητητος αληταρας Ιωαννης Ραλλης, τυγχαινε να ηταν φιλος ή γνωστος με τον πατερα της Παπαδακη (πεθανε πριν την κατοχη 1937 ο πατερας της). Με βαση αυτη την γνωριμια πολλοι ανθρωποι που ειχαν συγγενεις συλληφθεντες απ τους γερμανους της ζηταγαν να βοηθησει μεσολαβοντας στον οικογενειακο της φιλο. Σημειωση οτι η Παπαδακη ηταν δημοσιο προσωπο την εποχη εκεινη σκεψου κατι σαν αλικη βουγιουκλακη για την εποχη εκεινη (ασχετα που σημερα το ονομα της Παπαδακη δεν λεει τιποτα). Αναμεσα στους πολλους που χρωστανε την ζωη του και κατ επεκταση και την υπαρξη τους τα επομενα χρονια, ειναι και ο ηθοποιος και μετεπειτα σκηνοθετης Γιαννης Βεακης γιος του πολυ γνωστου ηθοποιου της εποχης Αιμιλιου Βεακη (αλλο μεγεθος βουγιουκλακη της εποχης, κραταιος ηθοποιος, πρωτος αναμεσα στους πρωτους). Λοιπον ο “μεγαλος” Βεακης γνωριζοντας την παλια γνωριμια της Παπαδακη με τον μισητο πρωθυπουργο (ο οποιος οταν ηταν φιλος με τον πατερα της Ελενης δεν ηταν μισητο προσωπο) ετρεξε να της ζητησει χαρη:
      -Ελενη πιασαν τον γιο μου οι Γερμανοι ως αριστερο και θα τον εκτελεσουν θελω να με βοηθησεις
      -Βεβαιως, τι μπορω να κανω;;
      -Ξερω οτι γνωριζεις τον Ραλλη, θελω να πας να τον παρακαλεσεις
      -ο Ραλλης ηταν φιλος του πατερα μου, εδω και χρονια δεν εχω επαφη μαζι του
      -Σε παρακαλω το παιδι μου θα το σκοτωσουν
      -ενταξυ θα προσπαθησω να του μιλησω, μην ανυσηχεις ολα θα πανε καλα.
      Παει λοιπον η Παπαδακη στην γκεσταπο ή οπου ηταν ο Ραλης (μπαινει μεσα στην γκεσταπο) συνανταει υποθετω γερμανους αξιωματικους:
      -γεια σας τον κυριο ραλλη (στα γερμανικα που ηταν μια απ τις 5 γλωσσες που ηξερε η Παπαδακη)
      -ο κυριος ραλλης λειπει, μα εσεις δεν ειστε η Παπαδακη; σας εχω δει στην Ιφιγενεια εν ταυροις (στην τυχη ενα παραδειγμα) εισασταν πολυ καλη
      -ευχαριστω, ο κυριος ραλλης;
      -θα πω οτι τον ζητησατε, ελατε καθιστε λιγο
      -οχι ευχαριστω εχω προβα, πειτε του να μου τηλεφωνησει
      συνανταει καποια στιγμη τον Ραλλη του λεει για τον υιο Βεακη, παρακαλαει, λεει, επιχειρηματολογει για την επωνυμια του Βεακη, θυμιζει την παλια φιλια, τον πειθει. Ο υιος βεακης ειναι ελευθερος. Παει ο μαλακας ο Αιμιλιος Βεακης στην παπαδακη “ελενη σου χρωσταω αιωνια ευγνωμοσυνη”. καλα ως εδω.
      Η ζωη στην κατοχη συνεχιζεται, πεινα εκτελεσεις, βασανηστηρια, ανταρτικο
      “πιασαν τον γυιο μου”
      “πιασαν τον αντρα μου”
      “πιασαν τον πατερα μου” να ακουγεται παντου
      ακουει ο μαλακας ο Βεακης (να πω ενα ονομα στην τυχη)
      -ξερω ποιος μπορει να βοηθησει για το παιδι σου
      – ποιος κυριε βεακη;
      -η παπαδακη η ηθοποιος
      -πως μπορει;
      -ειναι φιλη με τον Ραλλη
      παει λοιπον η καθε μαυροντυμενη μανα και η καθε δυστυχη κορη στην Παπαδακη
      “κυρια παπαδακη πιασαν τον αντρα μου”
      “κυρια παπαδακη πιασαν αυτον”
      “κυρια παπαδακη πιασαν τον αλλον”
      τι να κανει λοιπον και η παπαδακη, παει στην γκεσταπο να μιλησει στον ραλλη
      -γεια σας κυρια παπαδακη (της λεει ο γερμανος αξιωματικος) πως παει το θεατρο; θα ερθουμε να σας δουμε μπλα μπλα μπλα (γερμανιστι)
      -ενταξυ Ελενη (Ραλλης) θα μεσολαβισω για τον νεο που μου ζητησες, κατσε λιγο να τα πουμε
      -ευχαριστω εχω προβα στο θεατρο
      -ελα να σε πανε τα παιδια με το αμαξι
      -οχι ευχαριστω θα παω με τα ποδια
      παλι χαρη η Παπαδακη παλι στην γκεσταπο για να σωσει κοσμο
      -ελα Ελενη να σε παμε με το αμαξι
      ποσα οχι να πει και η Παπαδακη που εχει παει για να σωσει ζωες ανθρωπων απ τα νυχια των γερμανων;;;;
      -ενταξυ ευχαριστω πολυ
      και μπαινει στην γερμανικη αμαξα
      την βλεπει να βγαινει απ το αμαξι ο μαλακας ο βεακης (ετσι να πω ενα ονομα στην τυχη)
      “τι γινετε εδω; η παπαδακη ειναι με του γερμανους; αναρωτατε ο μαλακας ο Βεακης (ετσι να πω ενα ονομα στην τυχη).

      Ελπιζω ολο αυτο να σου ελυσε καποιες αποροιες.

  31. Τελικα αρνακια ηταν οι αιωματικοι της 7ετιας . Ολα αυτα τα καθαρματα πως μπορουσαν και κυκλοφορουσαν και δουλευαν ;
    Μα θα πει καποιος και ο πατερας του κωλοπαιδιου που παριστανει τον πορδυπουργο πλουτισε με τους …χουντικους !
    Γαμημενη αριστερη χολερα ξεβρακωνεστε μαζι με τις δεξιες βδελες και κοντα ειναι η μερα που θα σας παρει και θα σας σηκωσει ΟΛΟΥΣ τους κυνοβουλευτικους που ρημαξατε και σκλαβωσατε την Πατριδα μας .
    Καθηκια του κερατα ειστε ολοι σας και μαζι σας και τα μουνοπανα που σας ψηφιζουν .

  32. Εγώ δεν βλέπω καμία ευγενική μορφή. Ένα κάθαρμα βλέπω στη φωτογραφία.

Comments are closed.