ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η γυναίκα – κλειδί που θα βοηθήσει τον Μπακογιάννη να πάρει τη ΝΔ από τα χέρια του Μητσοτάκη!

Κοινοποίηση:
παρασκηνιο

Η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη για μετάβαση στο κεντρικό πολιτικό στερέωμα φαίνεται πως είναι ειλημμένη, και παρά τις καθυστερημένες διαψεύσεις για τη σκληρή σύγκρουση με τον θείο του, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αποφάσεις του κάθε τόσο τείνουν να επιβεβαιώσουν πως αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα γαλάζιο δελφίνο.

Η μετωπική σύγκρουση του κ. Μπακογιάννη με την ηγεσία της ΝΔ με αφορμή την αψήφιση του βέτο του κ. Μητσοτάκη για το περιφερειακό συνέδριο φαίνεται πως αποτελούσε απλά το εναρκτήριο λάκτισμα σε ένα 90λεπτο που θα διαρκέσει πολύ, με τη διαρκή φθορά από τις αστοχίες στις στρατηγικές επιλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βαραίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να λειτουργούν προς όφελος του ανηψιού.

Άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας σημειώνουν σε συζητήσεις πως ο ίδιος επιθυμεί να μπει στα παπούτσια του Εμμανουέλ Μακρόν, υιοθετώντας ένα «απολιτίκ» κεντρώο προφίλ και σίγουρα τραβώντας διαχωριστικές γραμμές από τις ακροδεξιές επιλογές της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ.

Σε αυτή την προσπάθειά του αποδίδουν πολλοί και την τελευταία κίνησή του να προσλάβει ως δεξί του χέρι και εξ’ απορρήτων σύμβουλό του την Τατιάνα Καραπαναγιώτη, κόρη του ιστορικού διευθυντή των «Νέων» Λέοντα Καραπαναγιώτη, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, σύμφωνα με το aftodioikisi .gr!

Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη που ήταν η πρώτη δημιουργός του news247 πριν αλλάξει χέρια, διατηρούσε πάντα άριστη σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και γνωστούς επιχειρηματικούς κύκλους με σημαντική παρουσία σε πολλούς τομείς της κοινωνίας.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο κ. Μπακογιάννης επιχειρεί να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας μεταξύ ετερόκλητων πολιτικών χώρων, προσδοκώντας σε ένα ευρύτερο άνοιγμα του πεδίου επιρροής του από το παραδοσιακό πεδίο επιρροής της μητέρας του Ντόρας Μπακογιάννη.

tribune.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: