ΧΑΣΤΟΥΚΙ από το Bloomberg «αδειάζει» την κυβέρνηση:« Έκαναν το μοιραίο λάθος να παίξουν το συγκεκριμένο χαρτί πολύ νωρίς»

Κοινοποίηση:
kivernisitsipra925130026_img_57311443178100-1024x683-750x430

Στα μέτωπα και τις προκλήσεις εντός και εκτός για τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται το Bloomberg σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα και πάλι στο προσκήνιο». Στο εσωτερικό, όπως αναφέρει, τα βασικά μέτωπα είναι η Ελλάδα μετά το τέλος των μνημονίων (τον Αύγουστο) και οι πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, η προκλητικότητα της Τουρκίας και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η ικανότητα του κ. Τσίπρα να κρατήσει το τιμόνι της χώρας θα μπορούσε να καθορίσει το πόσο σταθερή θα είναι η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή τα επόμενα χρόνια, αναφέρει το Bloomberg.

Το χειρότερο πρόβλημα για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση είναι η τουρκική προκλητικότητα, λέει ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητή Νομικής και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Bloomberg θυμίζει την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αλλά και το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρήκαν άσυλο στην Ελλάδα τις ώρες μετά το πραξικόπημα.

Θυμίζει επίσης τους χειρισμούς στην υπόθεση της ΠΓΔΜ που προκαλούν αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση, αλλά και τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος επιμένει ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε συμφωνία περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γνωστό αφήγημα της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης και κάποια συμφωνία για το χρέος, όμως υπάρχουν πολλές απόψεις για το κατά πόσο όλο αυτό το σενάριο θα έχει απήχηση στο εκλογικό σώμα.

«Η κυβέρνηση έκανε το μεγάλο λάθος να παίξει από πολύ νωρίς το ‘χαρτί’ της ‘καθαρής εξόδου’» σχολίασε ο Wolfango Piccoli, συμπρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Teneo Intelligence.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: