Χαμός στην Τουρκία με το σκάνδαλο διαφθοράς! Τρεις οι παραιτήσεις υπουργών του Ερντογάν

Κοινοποίηση:
erntogan-asant

Τρεις έγιναν οι παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ερντογάν για το σκάνδαλο διαφθοράς. Μετά τον υπουργό Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ παραιτήθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Ερντογάν Μπαϊρακτάρ.

Οι γιοι των τριών υπουργών εμπλέκονται στην υπόθεση, έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί, καθώς σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Παραιτούμαι από τη θέση του υπουργού και του βουλευτή», δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πράξει το ίδιο.

«Στις 17 Δεκεμβρίου είχα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου, σήμερα του υπέβαλα εγγράφως την απόφασή μου», ανέφερε ο Γκιουλέρ σε ανακοίνωσή του.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει την παραίτησή του και οΤσαγλαγιάν.

«Εγκαταλείπω τη θέση του υπουργού Οικονομίας ώστε να μπορέσει να πέσει άπλετο φως και να νικηθεί η απεχθής αυτή συνωμοσία που έχει επηρεάσει το παιδί μου και τους στενούς μου συνεργάτες», επεσήμανε ο Τσαγλαγιάν και έκανε λόγο για «βρώμικη πλεκτάνη εναντίον του κόμματος και της κυβέρνησής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: