Χαλκιδική: Γυναίκα δύτης έχασε την ζωή της προσπαθώντας να κάνει νέο ρεκόρ κατάδυσης (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
γυναικα δυτης

Στην προσπάθειά της να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης βρήκε τραγικό θάνατο η 45χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία την Κυριακή στη Χαλκιδική.

Η 45χρονη μαζί με τον σύζυγό της, 47 ετών, έκαναν από κοινού κατάδυση σε περιοχή του Τορωναίου Κόλπου, προκειμένου να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ που είναι στα 230 μέτρα. Όμως, όταν βρίσκονταν σε πολύ μεγάλο βάθος, κάτι πήγε στραβά και η καταδύτρια ένιωσε αδιαθεσία. Πιθανότατα, σύμφωνα με όσα είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η 45χρονη γυναίκα, άγνωστο ακόμη για ποιον λόγο, αποπροσανατολίστηκε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να ανέβει στην επιφάνεια, αλλά όχι με την πρέπουσα διαδικασία και αυτό της στοίχισε τη ζωή. Δηλαδή, δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία αποσυμπίεσης που σημαίνει σταδιακή άνοδο στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι γρήγορη.

Ενδεικτικό είναι ότι και ο 47χρονος άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα, αλλά σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, μέλη της ομάδας κατάδυσης που τους παρακολουθούσε, τον ανέβαζαν σταδιακά επάνω για αποσυμπίεση. «Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 3 ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον μετέφερε στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου “‘Αγιος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.

Ο 47χρονος νοσηλεύεται στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου “‘Αγιος Παύλος” στη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα της νόσου των δυτών.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, πρόκειται για τη δύτη Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα, η οποία μαζί με τον σύζυγό της διατηρούν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη και ήταν εκπαιδευτές scuba diving.

Ο άντρας είπε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα του από τα μάτια του.

Φωτογραφίες από το halkidikinews.gr:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: