Χάρτης με τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε συνέλευση Περιφερειών της Ευρώπης!

Κοινοποίηση:
Capture2343

Έντονα αντέδρασε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος όταν στη Γενική Συνέλευση των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) που διεξάγεται στο Ελσίνκι, διαπίστωσε ότι σε χάρτη που παρουσιάστηκε αναφερόταν τα Σκόπια σαν Μακεδονία.

Έτσι, ζήτησε την αλλαγή του ονόματος από «Μακεδονία» σε FYROM λέγοντας: «Σας καλώ να αλλάξετε άμεσα την ονομασία από «Μακεδονία» σε FYROM. Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί αστοχία κι όχι θέση της CPMR. Τέτοιες κινήσεις δεν συμβάλλουν στις πολιτικές συνοχής για τις οποίες όλοι εργαζόμαστε».

Ο κ. Γαλιατσάτος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει άμεση διόρθωση.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γαλιατσάτος, η απάντησε που έλαβε από τη Γενική Γραμματέα της CPMR, ήταν ότι «το λάθος δεν οφείλεται στους ίδιους, αλλά στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που είναι υπεύθυνος για την έκδοση των χαρτών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης CPMR».

«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να το εξετάσει η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί», τόνισε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος. Η Διάσκεψη των Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης της Γενικής Συνέλευσης της CPMR που ολοκληρώνεται σήμερα, είχε ως βασικό αντικείμενο τις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο ρόλο των Περιφερειών στην Ευρώπη του μέλλοντος, τις μεταφορές και την προσβασιμότητα, τη συνοχή, τη θαλάσσια πολιτική και την κλιματική αλλαγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: