ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ – Τα Σκόπια διαλύονται…

Κοινοποίηση:
TETHORAKI11

Τεθωρακισμένα του στρατού και της Αστυνομίας της  FYROM εισήλθαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο αλβανόφωνο Τέτοβο.

Καζάνι που βράζει είναι εδώ και λίγες ώρες το κράτος των Σκοπίων καθώς στρατιωτικές δυνάμεις εγκαταστάθηκαν στην αλβανόφωνη πόλη του Τετόβου. Σκοπός είναι η πρόληψη τυχόν εξελίξεων που θα οδηγήσουν ακόμα και σε εμφύλιο και ως συνέπεια, διάλυση του κράτους των Σκοπίων.

To Τέτοβο έχει εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια σε μια ωρολογιακή βόμβα για την περιοχή των Βαλκανίων αφού ο αλβανόφωνος πληθυσμός αγγίζει το 55%. Οι Σλάβοι φτάνουν το 35% με ένα 10% να συμπληρώνουν λοιπές εθνοτικές ομάδες όπως Ρομά και Τούρκοι μουσουλμάνοι.

Τα τελευταία 15 χρόνια το Τέτοβο έχει γίνει η ανεπίσιμη πρωτεύουσα μιας αλβανικής πλειοψηφίας που στα σκοτεινά σχέδιά της είναι η συγκρότηση της “Μεγάλης Αλβανίας” προς τα ανατολικά.

Η κίνηση των σκοπιανών δυνάμεων ασφαλείας να προωθηθούν στην πόλη δύο ημέρες μετά την αιματηρή νύχτα στο σκοπιανό κοινοβούλιο δείχνει ότι περιμένουν μια νέα αλβανική εξέγερση.

Οι σκοπιανές αρχές έχουν αξιολογήσει πληροφορίες από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες, που κάνουν λόγο για μαζική μετακίνηση 3.000 ενόπλων Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο στο Τέτοβο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ακροδεξιών οργανώσεων προσκείμενων στον εθνικιστή Νίκολα Γκρουέφσκι, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα που σιγοβράζει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.