Υπό στενή παρακολούθηση ήταν ο τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη – Τι λέει η γυναίκα του

Κοινοποίηση:
40f2abad0247146cf11de0c9e26e3077

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

 

Ο 32χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής και ότι έχει πολεμήσει στη Συρία με τον ISIS.

Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο. Η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ ερευνούν τις σχέσεις που έχει ο Σύρος τζιχαντιστής με το Ισλαμικό Κράτος.

Η σύλληψη του 32χρονου, ήρθε μετά από καταγγελίες της συζύγου του, για κακοποίηση της ίδιας και του ανήλικου παιδιού τους. Πέρα από αυτό το γεγονός όμως ο 32χρονος δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για τις ελληνικές αρχές, καθώς από την αρχή υπήρχε για την περίπτωσή του εντολή διακριτικής παρακολούθησης.

Η παραδοχή της συζύγου του: Ναι ήταν στο ΙΚ

Η 20χρονη Ταγρίτ, σύζυγος του τζιχαντιστή, μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1, παραδέχεται πως ο άντρας της υπήρξε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, όσο ζούσαν στη Συρία. Ενώ υποστηρίζει ότι μόλις έφυγαν και έφτασαν στην Τουρκία, σταμάτησε να έχει επαφές με τη τζιχαντιστική οργάνωση.

Η ίδια λέει πως οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του, ήταν φίλων του.

Οι έρευνες στην κατοικία του

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψή του, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές στην Αθήνα.

Ο τζιχαντιστής ομολόγησε και έτσι έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στα Άνω Πατήσια κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα.

Στο σπίτι του εντοπίστηκε πολύ «σκληρό» υλικό, το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι «φρικιαστικό».

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν βίντεο στα οποία εμφανίζεται ο ίδιος στη Συρία, να συμμετέχει σε βασανιστήρια σε κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους. Ταυτόχρονα , βρέθηκαν και φρικιαστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς.

Ο 32χρονος διέμενε έως το 2014 στη Δαμάσκο και στη συνέχεια μετέβη στην Τουρκία

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: