Τύμπανα πολέμου! Ο Τραμπ έστειλε βομβαρδιστικά στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Κοινοποίηση:
usa_548_355

Δύο Αμερικάνικα – supersonic – βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B Lancer πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο, ενώ μια πυραυλάκατος έδεσε σε νότιο νησί της χερσονήσου σήμερα Τρίτη σε μα επίδειξη ισχύος εναντίον μιας ολοένα και πιο προκλητικής Βόρειας Κορέας.

Η τελευταία επίδειξη ισχύος πραγματοποιείται μετά το θάνατο του Αμερικανού φοιτητη Otto Warmbier, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα μετά την απελευθέρωσή του, όπως αναφέρει το onalert.gr.

Ο Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ, που επαναπατρίστηκε στις 13 Ιουνίου ευρισκόμενος σε κώμα αφού κρατήθηκε επί 18 μήνες στη Βόρεια Κορέα, πέθανε χθες Δευτέρα, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταγγέλλει το «βάναυσο» καθεστώς της χώρας. «Πολλά φρικτά πράγματα συνέβησαν. Όμως τουλάχιστον τον φέραμε σπίτι του για να είναι με τους γονείς του», δήλωσε ο Τραμπ μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 22χρονου νεαρού.

Ενώ σύμφωνα με νωρΊτερη ανακοίνωση οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας θα πραγματοποιούσαν σήμερα κοινή αεροπορική άσκηση με δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, στο πλαίσιο προγραμματισμένων αμυντικών δραστηριοτήτων συνεκπαίδευσης με τις ΗΠΑ, όπω ανέφεραν αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας στην Σεούλ, το μήνυμα στο twitter έδειξε άλλα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι Αεροπορικές Δυναμεις του Ειρηνικου [PACAF] οι ασκήσεις δείχνουν αλληλεγγύη μεταξύ συμμάχων. Στις αεροπορικές ασκήσεις έλαβαν μέρος και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-15K της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα αποκαλεί συνήθως τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις, «προκλητικές» δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων για αυτοάμυνα.

Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τα Lancers πάνω απο την κορεατικη χερσόνησο καθώς η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες δοκιμές πυραύλων.

Επιπλέον η πυραθλακατο USS Dewey πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι στο νότιο νησί Jeju. Το USS Dewey ειναι το τελευταίο σε μια σειρά από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στη θάλασσα της χερσονήσου τους τελευταίους μήνες.

Οι Η.Π.Α. διατηρούν περίπου 28.500στελέχη των ΕΔ στη Νότια Κορέα και 50.000 στην Ιαπωνία.

Με πληροφορίες απο Stars and Stripes

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: