Τσίπρας για Novartis: Αφού υπάρχει σκάνδαλο, ποιος έχει την πολιτική ευθύνη;

Κοινοποίηση:
tsipras

O πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής στη συνεδρίαση της Ολομέλειας επί της σύστασης Προανακριτικής για την υπόθεση της Novartis, αναρωτήθηκε αν τελικά υπάρχει σκάνδαλο η σκευωρία.

«Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για 40′ και στα πρώτα 20′ δεν μίλησε γι’ αυτό που συζητήσαμε σήμερα» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, αναφερόμενος στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s: «Υπήρξε ένα ακόμη πλήγμα που δέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης ενώ μιλούσε, καθώς ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα, την ώρα που αυτός μιλούσε για καταστροφή της οικονομίας»

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους όχι από εμάς, αλλά από τους δικαστές για τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή». Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει πτέρυγα στο Κοινοβούλιο που να μην έχει υιοθετήσει την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει σύσταση επιτροπής που θα διεξάγει την προκαταρκτική έρευνα. Τελικά, έχουμε σκάνδαλο ή είναι μία σκευωρία;».
«Δεν πρόκειται να μιλήσω από αυτό εδώ το βήμα ως εισαγγελέας. Θα μιλήσω πολιτικά και όχι νομικά. Και ερωτώ: για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, πολιτική ευθύνη υπάρχει;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis.

«Αφού λοιπόν υπάρχει, ένα ερώτημα έχω. Πώς διάολο έγινε αυτό το σκάνδαλο; Φύτρωσε; Ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοι έφταιξαν γι’ αυτό το σκάνδαλο;» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι «το 2012-13 υπήρχε έκθεση του κ. Σούρλα, που έλεγε ότι ο ΟΟΣΑ αναφέρθηκε σε πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε πέντε πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Εταιρείες που δωροδοκούσαν Έλληνες λειτουργούς. Στοιχεία για το μεγάλο πάρτι στο χώρο της Υγείας υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και τα γνωρίζαμε όλοι μας» τόνισε, για να διερωτηθεί: «Υπήρξε ή δεν υπήρξε ξέπλυμα χρήματος μέσα από αμφιβόλου χρησιμότητας ιατρικά συνέδρια και αμφιβόλου πιστότητας έντυπα; Όλα αυτά συνέβησαν σ’ αυτό τον τόπο ή δεν συνέβησαν; Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί σήμερα τις αδιαφανείς πρακτικές της εταιρείας, την καθοδηγούμενη συνταγογράφηση;».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Βρε τουρκοεβραιε Αξελ Αμποτ ο ειδιος εισαι ενα σκανδαλο…….και ολο σου το σοι τσογλανε .Απο το μπαμπακα σου που επι επταετιας απο την κακια Χουντα μασσαμπουκωνε τεχνικα εργα μεχρι εσαινα που ξεπουλησες μια ολοκληρη χωρα και εκανες την ταγαρου γυναικα σου καθηγητρια πανεπιστημιου τρομαρα σου…….

Comments are closed.