Τρόμος στην Ιταλία – Τρένο συγκρούστηκε με νταλίκα – Σοκαριστικές εικόνες

Κοινοποίηση:
1

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη βόρεια Ιταλία, λίγο έξω από το Τορίνο. Το τρένο εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε ισόπεδη διάβαση λίγο πριν περάσει η αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα δυο άνθρωπο να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 18 να τραυματιστούν.

Τρία από τα βαγόνια βγήκαν από τις σιδηροτροχιές μετά τη σύγκρουση, όπως φαίνεται σε πλάνα που μετέδωσαν ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 23:20 το βράδυ της Τετάρτης, κοντά στην πόλη Καλούσο. Το τρένο είχε αναχωρήσει 50 λεπτά νωρίτερα από το Τορίνο με προορισμό το προάστιο Ιβρέα.

Το τρένο δεν πρόλαβε να σταματήσει

«Στις 23:20 (τοπική ώρα, 00:20 ώρα Ελλάδας) ο περιφερειακός συρμός Τορίνου-Ιβρέας συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο παραβίασε τις μπάρες ισόπεδης διάβασης που βρισκόταν σε λειτουργία και ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση για το δυστύχημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA ένας από τους νεκρούς είναι ο μηχανοδηγός του τρένου. Από τους 18 τραυματίες, οι δυο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο. Δυστυχώς, όπως μετέδωσε το ANSA, ο ένας από τους τραυματίες αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του. Ο δεύτερος νεκρός είναι επίσης μέλος του πληρώματος.

Μια άλλη επιβάτης βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς υπέστη κρανιακή κάκωση, πάντως είχε τις αισθήσεις της, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI. Πολλοί άλλοι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Όλη τη νύχτα σωστικά συνεργεία έκαναν έρευνες για να διαπιστώσουν μήπως κάποιος από τους επιβάτες είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας, αυτό που είναι μέχρι στιγμής γνωστό είναι πως ενώ η μπάρα είχε κατέβει για να περάσει το τρένο, υπό άγνωστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας (σ.σ. η οποία έφερε λιθουανικές πινακίδες) την έσπασε και βρέθηκε στις ράγες με συνέπεια το τρένο να την παρασύρει. Ο οδηγός της νταλίκας δεν τραυματίστηκε.

Η εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ανέφερε ότι το δυστύχημα ίσως οφείλεται στο ότι η νταλίκα μετέφερε ένα «ασυνήθιστα» βαρύ φορτίο. Ένα φορτηγάκι που προπορευόταν πέρασε με φυσιολογικό τρόπο και απόλυτη ασφάλεια την ισόπεδη διάβαση αλλά, όταν οι μπάρες άρχισαν να κατεβαίνουν, ο οδηγός της νταλίκας, που απείχε περίπου δέκα μέτρα από το προπορευόμενο φορτηγάκι, δεν κατάφερε να φρενάρει έγκαιρα και το βαρύ όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές.

Το σημείο της τραγωδίας στην Ιταλία

Τον Απρίλιο του 2017, σε ένα άλλο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ιταλία είχαν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ είχε κλείσει προσωρινά η κύρια σιδηροδρομική σύνδεση με την Αυστρία. Τον Ιούνιο του 2016, η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στη νότια Ιταλία είχε πολύ βαρύτερο απολογισμό, 23 νεκρούς και 52 τραυματίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: