Τρόμος για την Τουρκία: Οι Κούρδοι της Συρίας διαλύουν τον Τουρκικό Στρατό! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
κουρδοι

Άγριες μάχες έχουν ξεσπάσει κατά μήκος των συνόρων ΣυρίαςΤουρκίας που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να τινάζουν στον αέρα τέσσερα τουρκικά τανκς.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, ο τουρκικός στρατός πληρώνει βαρύ τίμημα για τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε την Τρίτη στη βόρεια Συρία, πλήττοντας το γενικό επιτελείο των Κούρδων της Συρίας.

Οι τουρκικές δυνάμεις δέχονται την Τετάρτη βαρέα πυρά των Κούρδων (συμμάχων των ΗΠΑ) κατά μήκος των συνόρων τους με τη Συρία και υφίστανται σημαντικές απώλειες.

Οι πιο σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει στην περιοχή μεταξύ Ντερμπασίγιε και Σενιούρτ, όπου οι Κούρδοι έριξαν αντιαρματικά βλήματα κατά των τουρκικών φυλακίων και κατέστρεψαν και δύο τουρκικά τανκς στις συνοριακές συγκρούσεις.

Παράλληλα, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, στην υπό κουρδικό έλεγχο περιοχή της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, οι Κούρδοι κατέστρεψαν ακόμα 2 τουρκικά τανκς.

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί πέντε Τούρκοι στρατιώτες και ακόμα έξι έχουν τραυματιστεί.

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 8 Κούρδους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και τραυμάτισαν δύο.

Είναι η πρώτη κανονική σύρραξη μεταξύ κουρδικών δυνάμεων της Συρίας και τουρκικού στρατού.

Στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι Κούρδοι στέλνουν μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι εάν τολμήσει να εισβάλει στα εδάφη τους στη Συρία ο τουρκικός στρατός θα βρεθεί μέσα σε μια κόλαση.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει τα κουρδικά χωριά στη Συρία.

Στα ακόλουθα καρέ βλέπετε ένα τουρκικό τανκ σε τουρκικό φυλάκιο να τινάζεται στον αέρα από κουρδικό αντιαρματικό την Τετάρτη:

Στα δύο καρέ, σε μεγάλη απόσταση, μέσα στον κόκκινο κύκλο το τουρκικό τανκ που καταστράφηκε:

Στο ακόλουθο βίντεο από το Twitter βλέπετε κουρδική αντιαρματική ρουκέτα να ανατινάζει σε μεγάλη απόσταση τουρκικό τανκ σε φυλάκιο:


Δείτε και δεύτερο βίντεο με τουρκικό τανκ να ανατινάζεται από τους Κούρδους:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: