ΤΡΑΓΙΚΟ: Η OYΣΙΑ που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα ΤΡΟΦΙΜΑ και φουσκώνει σαν ένα ΜΠΑΛΟΝΙ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΤΡΑΓΙΚΟ

Το βίντεο που θα δείτε είναι ένα «πείραμα» στην κουζίνα της αμερικανικής διαδικτυακής….
εμπομπής «Αmerica’s Test Kitchen». O σέφ της εκπομπής – ο οποίος υποβάλλει συνήθως τα τρόφιμα σε διάφορες δοκιμασίες προκειμένου να αποδείξουν τις ιδιότητές τους – αυτή τη φορά καταπιάνεται με τη γλουτένη.

Στο βίντεο που φέρει τον τίτλο «Μία πιο προσκετική ματιά στη γλουτένη» παρουσιάζει με τον πιο παραστατικό τρόπο το πως το σύνθετο πρωτεϊνών της φλιαδίνης και της γλουτελίνης, ουσίες που είναι ενωμένες με άμυλο στο ενδοσπέρμιο του σπόρου του σιταριού, αλλά και σε άλλα συναφή δημητριακά, όπως το κριθάρι και η σίκαλη, έχει την ιδιότητα να δίνει ελαστικότητα στη ζύμη, μετατρέποντάς την στην κυριολεξία σε …πλαστική.

Στο 2.13 μάλιστα του video, ο παρουσιαστής φέρνει ….τρόμπα και φουσκώνει την γλουτένη σαν πλαστικό μπαλόνι. Το οποίο, μάλιστα…δεν σπάει με τίποτα!

Κάπως έτσι , λοιπόν, η γλουτένη χρησιμοποιείται σε τρόφιμα ως πυκνωτικό (κέικ και ψωμί που «φουσκώνει»), αλλά και ως ενισχυτικό γεύσης και συμπλήρωμα πρωτεϊνης.

Ποια τρόφιμα περιέχουν γλουτένη;

Η γλουτένη βρίσκεται σε κάθε φαγητό που περιέχει δημητριακά. Τέτοια φαγητά είναι, για παράδειγμα, τα ζυμαρικά, τα κέικ, οι περισσότεροι τύποι ψωμιού και κάποια είδη έτοιμων γευμάτων. Επιπλέον, οι περισσότερες μπίρες είναι από κριθάρι, άρα περιέχουν και γλουτένη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Χαζομάρες είναι αυτά και αναζητούμε ιστοριούλες για να δικαιολογήσουμε τα δικά μας αδηφάγα λάθη. Όταν τη μία μέρα μασαμπουκώνεις μία γαβάθα τηγανητές πατάτες με κοκκινιστό κρέας σάλτσες και μισή φρατζόλα ψωμί και την επόμενη μέρα τρως κοκκινιστό κοτόπουλο με ρύζι ή ζυμαρικά με άλλη μισή φρατζόλα ψωμί η γλουτένη φταίει.
    Τα όσπρια τις ωμές σαλάτες εποχής τα χορταρικά τα φρούτα τα ροφήματα από βότανα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό τα θεωρούμε παρακατιανές τροφές. Τρώτε 24/7 παστεριωμένα γαλακτοκομικά σάλτσες κρεατικά τυποποιημένα ζυμαρικά γλυκά τσίχλες σουβλάκια αναψυκτικά πατατάκια γαριδάκια πίτσες και μετά η γλουτένη είναι η αιτία που αρρωσταίνετε.
    Για το Rexona σας έχουν πεί για τις όξινες τροφές όμως που καταναλώνετε 24/7 κανένας δεν πρόκειται να σας μιλήσει γιατί με τίς αρρώστειες σας αυτοί φτιάχνουν μυθικές περιουσίες και τους συμφέρει να τους έχετε απόλυτη ανάγκη μιάς και οι τροφές με τις αρρώστειες και τις νοσηλείες είναι έννοιες αλληλένδετες/

    1. Tα αδηφάγα λάθη που λές σε συνδυασμό με τη γλουτένη και τη χημεία στις τροφές και τα αποσμητικά σκοτώνουν.

  2. Eίναι τυχαίο το ότι οι αρχαίοι Έλληνες, έφτιαχναν ψωμί από το στάρι Ζέας και το απλό στάρι που τρώμε εμείς σήμερα το έδιναν τροφή στα άλογα ?
    Το σημερινό στάρι περιέχει γλουτένη, η Ζέα όχι.
    Η μαρίνα Ζέας από εκεί πήρε το όνομα της γιατί στο λιμάνι ξεφόρτωναν τη Ζέα οι αρχαίοι Έλλληνες.
    Η γλουτένη βουλώνει τα πάντα στον ανθρώπινο οργανισμό. Αρτηρίες, στομάχι αλλά και εγκέφαλος στο σημείο της υπόφυσης επηρεάζονται από αυτή τη κολλώδη ουσία.
    Στην Ελλάδα έτρωγαν Ζέα μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα όπου μια μέρα ο τεράστιος ηγέτης Εβραικής καταγωγής Μπέν Ζελόμ ή αλλιώς Ελευθέριος Βενιζέλος κατήργησε με ένα νόμο τη Ζέα και προώθησε το απλό στάρι που τρώμε μέχρι και σήμερα.
    Σήμερα όσοι ξέρουν, προτιμούν τη Ζέα, στην Ιταλία είναι πολλή γνωστή και κάποιες εταιρίες παράγουν ζυμαρικά από στάρι Ζέας γιατί είναι νόστιμα και φυσικά υγιεινά.
    Στην Ελλάδα σταδιακά αυξάνεται η ζήτησή της.

Comments are closed.