Το συγκινητικό αντίο της ΕΛ.ΑΣ. στον σκύλο – ανιχνευτή που πήρε “σύνταξη” (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
690_eefa36c2-a60f-475f-8bd5-7a9ec38717fc

Στη σύνταξη βγήκε ο σκύλος – ανιχνευτής της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Bianco, ο οποίος έτυχε του καλύτερου αποχαιρετισμού.

Το αστυνομικό λαμπραντόρ αποσύρεται πλέον από τις υπηρεσίες του και η ΕΛ.ΑΣ. τον ευχαριστεί δημοσίως, συστήνοντας παράλληλα στο ευρύ κοινό το πρόσωπό του.

Οι σκύλοι ανίχνευσης της ΕΛ.ΑΣ. συνδράμουν τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την ανεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών και τον έλεγχο χώρων.

Η εκπαίδευσή τους και η άριστη όσφρησή τους οδηγεί σε άμεση και αποτελεσματική έρευνα των χώρων, που γίνεται προληπτικά ή έπειτα από ενημέρωση για ύπαρξη συγκεκριμένου υλικού.

Αυτοί οι σκύλοι πραγματοποιούν καθημερινά πάνω από 20 προληπτικές έρευνες.

αστυνομικός σκύλος - Blanco - αστυνομία

Όταν εντοπίσουν την ακριβή θέση των εκρηκτικών παραμένουν σιωπηλοί στη θέση τους, δίνοντας «σήμα».

 Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα Λαμπραντόρ χρησιμοποιούνται κυρίως στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών.

«Είναι σκύλοι χαμηλών τόνων, χωρίς την ενέργεια που απαιτείται στην περιπολία, γι’ αυτό και δεν ενδείκνυνται για σκύλοι περιπολίας, σε αντίθεση με το γερμανικό Ποιμενικό και το Μαλινουά, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως. Τα Μαλινουά είναι περισσότερο δραστήρια, πιο κινητικά και με μεγαλύτερες αντοχές και έτσι ενισχύουν την πεζή περιπολία. Δεν αποκλείεται οι σκύλοι αυτοί να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς, ανάλογα με τις ικανότητες τους», σύμφωνα με την Αστυνομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: