ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Δείτε ποιο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έλαβε κλήση υπερβολικής ταχύτητας! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
poio-einai-to-proto-aytokineto-poy-elabe-klese-yperbolikes-tachytetas

Στις 28 Ιανουαρίου 1896 ο Walter Arnold, οδηγώντας ένα Motor Carriage, ξεπέρασε τέσσερις φορές το όριο ταχύτητας και έλαβε την πρώτη κλήση στην ιστορία για υπερβολική ταχύτητα τρέχοντας με μόλις 12,87 χιλιόμετρα την ώρα.

Την εποχή εκείνη το όριο ταχύτητας ήταν 3,21 χιλιόμετρα/ώρα (2 μίλια/ώρα) κι αν σας φαίνεται πολύ μικρό έχετε δίκιο καθώς είναι αρκετά μικρότερη ταχύτητα από αυτή του βαδίσματος.

Μάλιστα εκείνη την εποχή ήταν υποχρεωτικό να προπορεύεται του οχήματος πεζός ο οποίος κουνούσε μια κόκκινη σημαία για να προειδοποιεί τους πεζούς για το επερχόμενο όχημα.

Στο Paddock Wood της επαρχίας Kent της Αγγλίας, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, ένας αστυνομικός κυνήγησε, με το ποδήλατό του, το όχημα για πέντε χιλιόμετρα “κόβοντας” την πρώτη κλήση για υπερβολική ταχύτητα στην ιστορία.

Ο οδηγός Walter Arnold οδηγήθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε για υπέρβαση ταχύτητας πληρώνοντας πρόστιμο 1 σελίνι. Μάλιστα, μια αναφορά σχετική με το περιστατικό δημοσιεύτηκε στην London Daily News την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 1896.

Ο κ. Arnold τελικά κάθε άλλο παρά ζημιωμένος βγήκε από την υπόθεση και τη δημοσιότητα που απέκτησε. Ήταν ένας από τους πρώτους εμπόρους αυτοκινήτων της Βρετανίας, που πουλούσαν εισαγόμενα αυτοκίνητα Benz από τη Γερμανία. Μεταξύ του 1896 και του 1899 η εταιρεία του δημιούργησε τα δικά του αυτοκίνητα, το «Arnold Motor Carriage», με βάση το Benz.

Αργότερα εκείνο το έτος, ο νόμος για την οδική κυκλοφορία τροποποιήθηκε και αφαίρεσε την ανάγκη για έναν φορέα σημαίας ενώ επιπλέον αύξησε το όριο ταχύτητας σε 14 μίλια/ώρα.

tonwtiko.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: