ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΟ» με τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΕΤΑ της ΧΛΑΙΝΗΣ του ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ..

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Λύθηκε το μυστήριο με τα κόκκινα πέτα της χλαίνης Κωσταράκου! Την απορία μας την έλυσε ο συνάδελφος Λεωνίδας Μπλαβέρης

Γράφει ότι η χλαίνη περιλαμβάνεται σε λίστα προαιρετικών στολών του 2015. Θα ΄χε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιες στολές περιλαμβάνονται σ΄ αυτές και πόσο πίσω πάνε στο χρόνο. Η συγκεκριμένη στολή είχε καταργηθεί από το 1968.

Όσο για το ερώτημα τι να φορούσε ο Μ.Κωσταράκος στην παγωμένη Λετονία; Ο Ελληνικός Στρατός έχει πλούσιες ενδυματολογικές επιλογές για όλα τα στελέχη του και για όλες τις καιρικές συνθήκες. Είναι μάλλον παράδοξο να επιστρέφουμε στο 1968!

Αν καταργήθηκε η στολή επειδή είχε …κόκκινα πέτα παραμένει αναπάντητο…

STOLI_KOKKINA_PETA

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μεχρι την εποχη εκεινη ο Ε.Σ καθως και ολες οι Ε.Δ. ακολουθουσαν το Βρετανικο ενδυματολογικο προτυπο εξ ου και το κοκκινο στο εσωτερικο αναδιπλωμενο προς τα εξω μερος των πετων στις χλαινες των Αξιωματικων, απο το βαθμο και του Ταξιαρχου εως του Στρατηγου. Μετα το 1969 οι στολες των Ε.Δ. ακολουθησαν το Αμερικανικο προτυπο εως τις μερες μας. πχ Καταργηση δερματινης εξαρτησης που εφεραν οι Αξκοι λοξα στο στηθος μαζι με την φαρδια δερματινη ζωνη (εξαρτηση τυπου sam Brown) η Θερινη στολη χακι χρωματος που φορουσαν στην Πολεμικη Αεροπορια (τοτε Ε.Β.Α.) και πολλα αλλα.

Comments are closed.