Τομ Χανκς, Α.Ιωαννίδης και Π.Θαλασσινός μάθημα στα νέα θρησκευτικά…

Κοινοποίηση:
alkinoos-ioannidis

Μετά την «φυλομετάβαση» τώρα έχουμε και αλλοίωση της διδασκαλίας της Ορθοδοξίας αφού τους γνωστούς τραγουδοποιούς Αλκίνοο Ιωαννίδη και Παντελή Θαλασσινό, καθώς και τον ηθοποιό του Χόλιγουντ, Τομ Χανκς χρησιμοποιεί φέτος το υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα Λύκεια της χώρας, όπως φαίνεται από την εγκύκλιο που εξεδόθη πριν λίγες ώρες.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λοιπόν, ορίζεται πως τα Θρησκευτικά φέτος θα διδαχθούν επί 50 ώρες στην Α’ Λυκείου, άλλες τόσες στη Β’ Λυκείου και περίπου τις μισές, δηλαδή 24, στη Γ’ Λυκείου.

Παράλληλα, η εγκύκλιος προτείνει να δοθεί φύλλο εργασίας στους μαθητές με στίχους του τραγουδιού «Ο Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «Ο δικός μου θεός» του Παντελή Θαλασσινού ή το «What if God was one of us» της Joan Osborne.

Είναι σαφές ότι από την Αληθινή Θρησκεία της Ορθοδοξίας περνάμε σε ένα είδος συγκρητικού θρησκευτισμού. Σε μια γενική έννοια του όρου «Θεός»

Μάλιστα, προκειμένου οι μαθητές να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους γύρω από το Θεό και τη Θρησκεία, προτείνεται να δουν αποσπάσματα της ταινίας «Ο Ναυαγός» με τον Τομ Χανκς.

Πιο αναλυτικά, στις οδηγίες για τα Θρησκευτικά σημειώνεται:


– «Μουσική δραστηριότητα – συμπλήρωση κενών». Δίνεται Φύλλο Εργασίας με τους στίχους του Αλκίνοου Ιωαννίδη, από το τραγούδι «Ο Προσκυνητής», αφήνοντας κενά για να συμπληρώσουν τις λέξεις ακούγοντας το τραγούδι.
Αφού ακούσουν το τραγούδι, οι μαθητές/μαθήτριες απαντούν στις παρακάτω ερωτήσεις:
1) Τι αναζητά ο προσκυνητής;
2) Πώς τα αναζητά, με ποιο τρόπο;
3) Τι είναι η ζωή για τον προσκυνητή; Τι είναι αυτό που της δίνει νόημα;
Εναλλακτικά:
«Ερωτήσεις σε «Σκέψου, Συζήτησε, Μοιράσου (TPS)» με θέμα ένας ναυαγός σε νησί (προβολή αποσπάσματος ταινίας «Ο Ναυαγός»). Ποιες είναι οι ανάγκες του, τι αναζητάει, τι πρέπει να κάνει για να επιβιώσει;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ως τί ακριβώς θα διδάσκονται αυτοί οι κύριοι ;;;
    Ως θεολόγοι ;
    Ως θρησκειολόγοι ;
    Ως κοινωνιολόγοι ;
    Ως τί ακριβώς ;
    Γιατί οι συγκεκριμένοι θα διδάσκονται στο μάθημα των θρησκευτικών και όχι στο μάθημα της μουσικής ή της υποκριτικής ;;;
    Ρε δεν πάτε στο ΔΙΑΟΛΟ λέω εγώ, ΑΓΥΡΤΕΣ, που βαλθήκατε να τρελάνετε τα παιδιά μας …
    ΄Αντε στα ΤΣΑΚΙΔΙΑ, παλιο-ΚΟΠΡΙΤΕΣ, που λύσατε ΌΛΑ τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν την Χώρα και είπατε να πειραματιστείτε με τα παιδιά μας …
    Πού θα πάει ρε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ;
    Πού θα πάει ρε ΑΘΕΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ;
    Πλησιάζει η ώρα σας και δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε και από πού να φύγετε, παλιο ΡΕΜΑΛΙΑ …

  2. Η μόνη λύση (εκτός από το σχολείο) είναι ν’ αναλάβουν οι γονείς το μάθημα των θρησκευτικών στο σπίτι, μαθαίνοντας στα παιδιά τους για την θρησκεία, τις παραδόσεις, τα έθιμα της χώρας μας προτού τα ισοπεδώσουν όλα και τα εκμηδενίσουν. Ασχοληθείτε με τα παιδιά σας, μάθε τους τις αξίες μας σαν έθνος και γιατί έχυσαν ήρωες το αίμα τους για την πατρίδα, για τον τόπο αυτό, που τον πατούν ελεύθεροι πλέον, δοσίλογοι και ανθελληνες.

  3. Το εχουν γαμησει τη μανα αυτο το βιβλίο ο Θεος θα τους καψει.

  4. Δεν πειράζει. Τέτοιοι τσομπάνηδες που είναι οι Έλληνες (με τέτοιους πολιτκους που ψήφηζαν τόσα χρόνια), τέτοιοι τους αξίζουν. Πρώτος και καλύτερος ο ατάλαντος γιδοβοσκός Tom Hanks στην εκστρατεία των νεοταξιτών.

    1. χαχαχα τρελο γελιο οι πορωμένοι ναζι κρετινοι

    2. O Tom Hanks είναι ένας σπουδαίος ηθοποιος και σοβαρός άνθρωπος και όχι γιδοβοσκός (θα μπερδεύτηκες με τον Πολάκη φαίνεται) και δεν ευθύνεται αυτός για όλα τα κακά της δικής μας κυβέρνησης. Ημαρτον !

Comments are closed.