Τι τρέχει ξαφνικά με την Λεπέν και αποχώρησε από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου;

Κοινοποίηση:
λεπεν

Την απόφασή της να αποχωρήσει προσωρινά από την προεδρία του κόμματός της ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Μαρίν Λεπέν, προκειμένου να αφοσιωθεί στον προεκλογικό της αγώνα για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας έναντι του Εμμανουέλ Μακρόν, περνώντας το μήνυμα ότι δεν εκπροσωπεί μόνο τους οπαδούς του κόμματός της, αλλά όλους τους Γάλλους, των οποίων θα είναι πρόεδρο αν εκλεγεί.

«Από σήμερα δεν είμαι πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου. Είμαι υποψήφια πρόεδρος», δήλωσε χαρακτηριστικά. Κατά το παρελθόν, η Λεπέν είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία μέσω του κόματός της, αλλά θα κατέβει ως πολιτικό πρόσωπο μεμονωμένο.

Όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, προσπάθησε για πολλά χρόνια να ενώσει όλες τις πολιτικές απόψεις, από αριστερά μέχρι δεξιά, επιχειρώντας ένα ξεκαθάρισμα των ρατσιστικών και αντισημιτικών στοιχείων, ζητώντας ωστόσο, αυστηρή εφαρμογή των νόμων για τους μετανάστες, περιορισμούς στις αιτήσεις που γίνονται αποδεκτές, ενώ είναι σαφής η τοποθέτησή της εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μαρίν Λεπέν αναδείχθηκε δεύτερη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και στις 7 Μαΐου θα αναμετρηθεί στον «τελικό» με τον Εμμανουέλ Μακρόν, για τη γαλλική προεδρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: