ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;Υπουργική σύσκεψη για τα ελληνικά προξενεία αύριο στη Ρωσία

Κοινοποίηση:
xidakhs

Τη συγκάλεσε ο Νίκος Ξυδάκης

Υπουργική σύσκεψη συγκαλεί αύριο σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, προκειμένου να εξετασθούν μέτρα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελληνικών προξενείων στη Ρωσία.

Η σύσκεψη, που αφορά ουσιαστικά θέματα οικονομικής διπλωματίας αλλά και σχέσεων με την ΕΕ είναι το πρώτο βήμα από μια σειρά πρωτοβουλιών του υπουργείου Εξωτερικών που έχουν ένα διττό στόχο:

– αφενός να εξεταστεί η κατάσταση στο φόντο της πιθανής παράτασης των κυρώσεων της ΕΕ απέναντι στη Μόσχα για το θέμα της Ουκρανίας και

– αφετέρου να διαμορφωθεί μια συγκροτημένη στρατηγική για την αξιοποίηση του momentum που προσφέρει το πάγωμα των Ρωσο – τουρκικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι πλέον η χώρα μας όπως και η Κύπρος έχει ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσία στο υπ. Εξωτερικών θεωρούν ως βασική προτεραιότητα να ενισχύσουν το έργο της τουριστικής βιομηχανίας και στο πλαίσιο αυτό στόχος είναι τα προξενεία να στελεχωθούν πληρέστερα ώστε να είναι σε θέση να εκδίδουν περισσότερες θεωρήσεις ενόψει και της καθιέρωσης της βίζας με τα βιομετρικά στοιχεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: