Τι μπορεί να αλλάξει στον κατώτατο μισθό…

Κοινοποίηση:
9

«Κόκκινη κάρτα» βγάζουν οι δανειστές στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αμέσως μετά την έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η τρόικα επισημαίνει ότι καμία αλλαγή στα εργασιακά δεν μπορεί να γίνει χωρίς διαβούλευση, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη τους, ενώ ο ισχύων νόμος ορίζει ξεκάθαρα πως ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ορίζεται από την κυβέρνηση, ύστερα από διαδικασία διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ήδη μέτωπο με την κυβέρνηση άνοιξε ο ΣΕΒ για το θέμα του κατώτατου μισθού ύστερα από συνεχείς εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών για αύξησή του μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου. Μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι το 2018 η κυβέρνηση με τις πολιτικές της θα αναδείξει το ταξικό της πρόσημο αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε τη σκυτάλη λέγοντας ότι στο τέλος του 2018 θα υπάρξει «αποκατάσταση των αδικιών της οκταετίας», ο ΣΕΒ ορθώνει φραγμούς. Προειδοποιεί μάλιστα την κυβέρνηση να μην καλλιεργεί προσδοκίες για αύξηση του κατώτατου μισθού, κίνηση που αποτελεί μία από τις βασικές επιδιώξεις του Μαξίμου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να παει ακομα πιο κατω με τα λαμογια που μπλεξαμε

Comments are closed.